dijous, 31 de març del 2011

Estudiants de l'IES La Serreta viuen en directe la fugida de dues llobes del zoo de Barcelona

>> Un grup d'alumnes de l'IES La Serreta va visitar ahir el zoo de Barcelona, just el mateix dia que dues llobes van escapar de les seves gàbies
Ahir dimecres el zoo de Barcelona va viure un dia atípic. Dues llobes ibèriques, mare i filla, van saltar la tanca del recinte on viuen. Tot i que es va poder capturar ràpidament a la petita, la mare va donar-se per desapareguda durant una hora. Segons sembla, la mare i líder de la manada, Penélope, va aconseguir amagar-se durant tota aquesta estona en una zona propera al seu hàbitat habitual fins que els tècnics del zoo van anestesiar-la fent servir dards amb una sarbatana.
Una de les dues llobes fugides (Foto: Zoo de Barcelona)
Durant aquesta estona de fugida, el zoo va haver de protegir els seus visitants. En total hi havia 900 persones i 17 grups escolars, un d'ells de Rubí. Així doncs, alumnes de l'IES La Serreta van ser resguardats en llocs segurs i es va haver de cancel·lar la visita prevista, que podran fer un altre dia. A la una del migdia els escolars ja tornaven a ser a Rubí, on van atendre els mitjans de comunicació que van seguir aquesta notícia. Sens dubte, per a ells, aquesta ha estat una experiència ben curiosa.

dimarts, 29 de març del 2011

Les "pífies" de la nova plaça Doctor Guardiet

>> Un rubinenc ha volgut compartir amb els lectors de La petjada alguns dels inconvenients que li veu a la nova plaça amb l'objectiu de millorar l'obra
Un lector d'aquest bloc ha volgut compartir amb nosaltres alguns dels defectes que veu a la nova plaça del Doctor Guardiet. En general, els rubinencs valoren positivament la supressió de l'amfiteatre i el canvi urbanístic de la plaça, però són molts els que no acaben d'estar contents amb el resultat i destaquen l'absència del pàrquing soterrat o estan a l'expectativa de veure quin tipus d'activitats s'hi fan. Tot i això, alguns lectors van expressar fa uns dies el seu descontent amb el resultat final de les obres: llambordes mal posades, perill amb les escales i esglaons o bé la falta de vegetació, entre d'altres.
Acabats "dubtosos" dels esglaons de l'església de Sant Pere

Una canonada d'aigua aèria al carrer Riera
Esglaons "perillosos" de la nova plaça Doctor Guardiet
Fins que no creixi la vegetació, sorral assegurat...
La nova senyalització del carrer Riera tapa la placa del carrer Santa Llúcia
Passeig en direcció cap a la plaça Catalunya, amb els polèmics esglaons al fons

diumenge, 27 de març del 2011

Els cinemes no es convertiran en un Hotel d'Entitats

>> La regidora Neus Muñoz ho descarta pel seu elevat cost i perquè formarà part del futur centre comercial i d'oci del Rubí Desenvolupament
Neus Muñoz, regidora de Cultura, va reunir-se fa uns dies amb representants de les entitats que van signar el manifest on es reclamaven millores en el teixit associatiu i en la gestió d'equipaments de la ciutat. Una de les demandes que les entitats feien era convertir els antics cinemes en un hotel d'entitats. En aquest espai proposaven ubicar un auditori, sales d'assaig per a músics, sales de reunions i fins i tot un rocòdrom tancat. El local, de propietat municipal, podria convertir-se així en un centre cultural de referència.
La regidora, però, va explicar que els cinemes no es contemplen en el Pla d'Equipaments Culturals, motiu pel que aquest projecte reivindicat per les entitats no es farà realitat. Muñoz va comentar que aquesta instal·lació tindrà un paper clau dins del projecte de complex d'oci i comercial que es pretén construir a l'actual aparcament del Rubí+D. L'alt cost de les reformes i l'incompliment de la normativa vigent haurien estar els motius que haurien fet descartar els cinemes com a hotel d'entitats, segons la regidora. Les entitats, però, lamenten aquesta decisió i no es creuen que si el local va acollir uns cinemes, ara no compleixi els requisits per poder fer activitats culturals. Per això, demanen un informe tècnic i el pressupost sobre el cost de les reformes.
Imatges dels antics cinemes Rubí Palace (fotos de Daniel Gallego)
Pròxima trobada abans de Festa Major
D'altra banda, a la reunió també es van tractar algunes de les altres reivindicacions d'aquest manifest. Així doncs, l'Ajuntament s'ha compromès a actualitzar la base de dades d'entitats de Rubí, a crear una agenda cultural completa i actualitzada, així com fer públic el Pla d'Equipaments Culturals. A més, la regidora va comprometre's a estudiar si les entitats podran disposar d'una pàgina a la revista La Ciutat i a respondre amb més rapidesa i eficàcia les instàncies. Sobre l'actual gestió privada de l'Ateneu, les entitats van exposar els seus dubtes sobre com està funcionant aquesta experiència, tot i que consideren que encara és aviat per fer-ne una valoració, entre d'altres assumptes tractats.

divendres, 25 de març del 2011

Dos rubinencs jugaran a la Selecció Catalana de bàsquet

>> Judith Garcia i Sergi Martínez van jugar a les categories inferiors del CEB Sant Jordi. Representaran Catalunya als Campionats d'Espanya que es jugaran a Cadis
Dos rubinencs participaran al Campionat d'Espanya de mini bàsquet, que se celebrarà del 16 al 20 d'abril a San Fernando (Cadis). Judith Garcia i Sergi Martínez han estat escollits entre un gran nombre de jugadors catalans interessats en participar en aquest esdeveniment esportiu que se celebra des de fa vint-i-quatre anys. En total, la organització catalana ha escollit 12 nens i 12 nenes. Ambdós rubinencs, nascuts l'any 1999, van jugar l'any passat al CEB Sant Jordi. La Judith era membre del conjunt mini femení, tot i que actualment juga a l'AEBE Sarrià. En Sergi, en canvi, va deixar el Sant Jordi l'any passat per fitxar per l'Infantil B Masculí del FC Barcelona. El club rubinenc ha volgut donar molta sort als seus exjugadors i anima a l'afició rubinenca a donar suport a l'equip català. El proper diumenge 27 es disputarà un partit d'entrenament de la selecció catalana mini de bàsquet contra el CEB Sant Jordi. El matx es disputarà a les instal·lacions de Bac de Roda de Barcelona.

dilluns, 21 de març del 2011

Setmana antiracista a la nostra ciutat

>> La Xarxa d'Entitats de Ciutats sense Fronteres ha organitzat un seguit d'activitats obertes a la ciutadania fins el proper diumenge 27
Ciudades sin Fronteras, l'Espai Obert, Enginyeria Sense Fronteres, Formes i Entre Veïns-Veïnes Rubí dediquen els seus esforços aquesta setmana a la Setmana antiracista de Rubí. L'objectiu de la iniciativa és lluitar contra la discriminació i fomentar la igualtat, evitar la precarietat laboral i aconseguir que totes les persones que viuen al municipi tinguin els mateixos drets. Per aconseguir-ho, diverses entitats treballen de forma cooperada des de fa uns mesos i s'han animat a organitzar aquest projecte. Durant aquests dies -i fins el proper diumenge- se celebren diverses activitats a la nostra ciutat.
Exposició fotogràfica "Cuidadoras", a l'Espai Obert (c/Justícia 11). Es pot visitar cada dia a partir de les 18,30h.
Xerrada sobre CIE's, a càrrec dels col·lectius "Te kedas dónde kieras" i "Sin papeles". Dimecres 23, a l'Espai Obert (19h).
Presentació de la memòria 2010 de l'entitat Entre Veïns-Veïnes Rubí. Dijous 24, al local de l'AAVV Les Torres-Rubí 2000 (19h).
Xerrada i pica-pica. Conferència de Núria Alcalà, del Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers, a l'Espai Obert (divendres 25, 19h). I després, pica-pica 100% vegetarià.
Top-manta d'entitats i vermut musical (dissabte 26, 13h), dinar intercultural (els participants han de dur el seu plat) i conta-contes (16h). Totes aquestes activitats es realitzaran a la Rambla del Ferrocarril, sota la pèrgola. 

Programa d'activitats. Fes clic per veure'l a mida real.

diumenge, 20 de març del 2011

Els regidors Roger Garcia i Arantxa Gabilondo cauen de la llista del PSC

>> ERC manté intactes les seves tres primeres posicions i incorpora una desena d'independents en la seva llarga llista de cara a les municipals
Roger Garcia (rubi.cat)
El Partit dels Socialistes de Rubí ha presentat aquesta setmana la seva llista electoral. L'actual alcaldessa, Carme García, l'encapçala per tercera vegada acompanyada per una gran part dels membres del seu equip de govern. Tot i això, sorprèn la baixa de Roger Garcia, actual regidor d'Urbanisme i sisè tinent d'alcalde.  A més, la regidora de Joventut, Arantxa Gabilondo, també desapareix de la llista socialista, un fet que era fàcil de preveure després que l'alcaldessa anés reduint les seves responsabilitats durant els últims mesos després de la marxa de Jordi Peiró, a qui es considerava proper a una de les edils més joves del Ple municipal.
D'altra banda, Manuel Velasco passa de l'onzena posició a la segona, un fet que demostra el gran pes que l'actual portaveu té al grup. Anna Maria Martínez, Neus Muñoz, Josep Manuel Castro, Maria Mas i Belén Meneses repeteixen a les llistes en les primeres posicions. Al projecte socialista de la ciutat també s'incorporen nous noms, com la periodista Marina Millan, Jaume Buscallà o Trinidad Fuentes.

Esquerra confia en mantenir dos regidors o millorar resultats
Esquerra Republicana també ha presentat la seva llista en els últims dies. La formació independentista incorpora al seu projecte persones vinculades a Rubí amb inquietuds diferents però amb un mateix horitzó comú: treballar per la ciutat. Així doncs, a la llarga llista (25 + 9 suplents) hi trobem persones de diferents àmbits professionals, gent vinculada al teixit associatiu i homes i dones de diferents franges d'edat. La nova llista d'Esquerra a Rubí, liderada de nou per Arés Tubau, incorpora deu independents (un 40% del total) amb la voluntat d'apropar el partit a persones compromeses amb la ciutat però que no estan afiliats a ERC. Tot i això, les primeres posicions continuen encapçalades per Arés Tubau, Martí Pujol i Xavier Corbera. Segons ERC, "combinem així experiència al govern i il·lusió per seguir endavant amb el projecte de ciutat que representa Esquerra".
La campanya electoral es basarà en la feina feta durant aquesta darrera legislatura, en els projectes de futur i en les persones que formen la llista electoral, amb l'objectiu de mantenir o superar els dos regidors que Esquerra té en l'actualitat al Consistori rubinenc. Arés Tubau, explica al seu bloc que "tenim grans candidats, fantàstiques candidates" i es mostra orgullosa de la seva llista, on diu que "cadascun d'ells aporta per sí mateix un gran valor afegit" i "credibilitat i proximitat". Podeu consultar la llista completa a la pàgina web d'Esquerra a Rubí.

divendres, 18 de març del 2011

Mor de forma sobtada el coreògraf Eduard Ventura

>> Suspesa la jornada de portes obertes de l'Espona. Feia només uns dies que Ventura havia estat escollit assessor del Centre de la Dansa Tradicional Catalana
Rubí ha despertat aquest matí amb una notícia tràgica i inesperada. Eduard Ventura, coreògraf rubinenc de 50 anys, va morir ahir a la nit com a conseqüència d'un infart. Feia només uns dies que Ventura havia estat nomenat assessor artístic de l'Espona, el futur Centre de la Dansa Tradicional Catalana. El seu projecte s'havia imposat a altres tres propostes que van quedar descartades. Precisament demà dissabte estava prevista una jornada de portes obertes per tal que els rubinencs coneguessin aquest nou equipament, que encara no tenia una data oficial de posada en marxa, i que potser es veurà afectat per aquest succés inesperat. La jornada ha quedat cancel·lada, segons ha confirmat l'Ajuntament.
Eduard Ventura a la sala de Plens de l'Ajuntament (fotografia de Ràdio Rubí)
Eduard Ventura era una persona molt coneguda a la ciutat i al món de la dansa tradicional catalana des de fa més de trenta anys. A banda de ser director de l'Esbart Dansaire de Rubí, també ha estat director d'altres esbarts catalans, com el Joaquim Ruyra de Blanes i el Fontcoberta de Banyoles. A més d'haver estat escollit assessor artístic de la nova instal·lació cultural, tenia previst estrenar un espectacle al teatre municipal La Sala el proper 1 de maig, amb el nom La ventafocs. La inesperada mort d'Eduard Ventura ha provocat nombroses mostres de dol a la ciutat. Dilluns passat, Ventura va participar al programa Rubí or not Rubí de Ràdio Rubí, en la que va ser la última comparexença pública.
El multitudinari enterrament d'Eduard Ventura es va fer dissabte 19 a les cinc de la tarda a l'església de Sant Pere. 
Fotografia cedida per Pep Adelantado
 

dimecres, 16 de març del 2011

Així està el rierol de Can Xercavins

>> Continuen els vessaments i els veïns es mostren indignats amb la situació. L'Ajuntament manifesta que està treballant-hi tot i no ser competència seva
El rierol de Can Xercavins té tots els números per convertir-se en un dels grans culebrons de la ciutat. Els veïns de la Plana del Castell han tornat a alertar de la greu situació en la que es troba aquest col·lector. A dia d'avui s'estan produint nous vessaments al rierol procedents del col·lector que baixa de Sant Jordi Parc (tub de plàstic a la fotografia) just en la seva connexió amb el clavegueram principal, i que cauen sobre els horts de la zona i en dos altres punts situats al Bosc de la Mare. Els vessaments d'aigües fecals originen bassals d'aigua putrefacta, on també és fàcil trobar-hi residus sòlids. Aquests vessaments continuen produint-se un any i tres mesos després de la signatura d'un manifest signat per 14 entitats on es reclamava a l'Ajuntament i a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que hi actuessin amb celeritat. A més, durant el passat mes d'octubre un lector de La petjada ja denunciava en aquest bloc el greu estat d'aquesta zona.

L'Ajuntament diu que ha arranjat el col·lector
La setmana passada l'Ajuntament va informar que ells mateixos van haver d'actuar d'urgència davant el vessament d'aigües fecals fa tres setmanes. Segons va explicar el regidor Manuel Velasco, no és la primera vegada que ho fan i va recordar que és l'ACA qui té les competències sobre la matèria. Per això, Velasco està a l'espera que se signi un conveni amb l'ACA per tal de solucionar aquesta situació aviat tot i que el que pretén l'organisme català és traspassar el manteniment del col·lector sense garantir els diners suficients per al seu correcte funcionament, segons informa Ràdio Rubí. Mentrestant, l'Ajuntament està realitzant aquestes tasques i passarà factura a l'ACA.  Tot i això, i pel que es pot veure a les fotografies, aquestes reparacions no haurien estat suficients i els vessaments s'han tornat a produir. Finalment, Velasco va explicar que s'està facilitant tota la informació sobre la negociació a Jordi Simó, representant del col·lectiu de 14 entitats, un fet que nega Simó, qui ha dit que no han tingut comunicació ni informació per part de Velasco sobre l'assumpte des de fa mesos.
 Fotografies i vídeos de Pere Cortadellas

dimarts, 15 de març del 2011

Sant Cugat podria passar a la zona 1 de l'ATM

>> El conseller de Territori i Sostenibilitat suggereix que el municipi veí passi a formar part de la primera corona de la xarxa integrada
L'exalcalde de Sant Cugat i actual conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va dir durant la jornada Encarant la crisi, organitzada per l'AMTU (Agrupació de Municipis amb Transport Urbà), que el naixement del nou govern metropolità hauria de fer replantejar l'actual distribució per zones dels municipis de l'àrea metropolitana. Així doncs, segons Recoder, Sant Cugat hauria de formar part de la primera corona i no pas de la segona. "El sistema de corones obeix a uns fets històrics però que després generen aquestes discrepàncies perquè municipis que es troben menys a la vora del teòric centre que és Barcelona estan a una zona tarifària i en canvi municipis que estan més a la vora estan a una zona tarifària més allunyada", segons recull el portal Cugat.cat.
Mapa de zones de l'ATM vigent en l'actualitat
Un possible canvi de Sant Cugat a la primera corona podria beneficiar a la nostra ciutat sempre i quan Rubí també passés a formar part de la zona 1. Si això no fós així, els rubinencs hauríem de pagar el doble per desplaçar-nos a Sant Cugat en tren o autobús, ja que les dues ciutats formarien part de corones diferents. A efectes pràctics, això significaria que els santcugatencs podrien viatjar a Barcelona pagant només 0.82€ (si s'utilitza T-10) mentre que els rubinencs haurien de continuar pagant 1.64€ (amb T-10). Viatjar entre Rubí i Sant Cugat també costaria 1.64€, el doble que fins ara, en el cas que Rubí es mantingués a la zona 2. Una altra solució seria que s'arribés a un conveni especial entre ambdós municipis, com passa entre Terrassa i Rubí (pertanyen a corones diferents però només cal pagar 1 zona si es viatja únicament amb un mitjà de transport).
Caldrà veure, doncs, si finalment l'ATM decideix modificar el mapa de corones de la xarxa integrada de transport públic o si el manté. Sigui com sigui, el fet que Recoder sigui l'actual conseller responsable dóna punts a la ciutat veïna a que passi a formar part de la zona 1. A més, les eleccions municipals estan molt a prop...

dilluns, 14 de març del 2011

"Ayuda a Ayudar" a l'Oasi Jove de Ràdio Rubí

>> El magazín jove supera els 1.000 oients en la seva penúltima edició. Dissabte van donar a conèixer una nova ONG que vetlla pels drets de les dones.
Escolta el programa aquí
L'Oasi Jove de Ràdio Rubí de dissabte passat va començar agraint el gran suport rebut en la seva darrera edició, que va comptar amb una entrevista a l'actor rubinenc Mikel Iglesias, protagonista de la sèrie Polseres Vermelles de TV3. Un total de 990 persones han escoltat el programa a través de La petjada fins ara, a les que cal sumar-hi tots aquells que ho van fer en directe a través de Ràdio Rubí (99.7 FM i radiorubi.fm) o bé aquells que escoltessin el programa a la carta des de la web de la ràdio municipal. En total, més de mil persones van escoltar aquesta edició de L'Oasi Jove, tot un rècord que ha sorprès a l'equip del programa. A més, els altres actors de la sèrie ja han mostrat el seu interès per visitar el programa quan acabi aquesta primera temporada, tal com demanaven alguns fans al grup Facebook de la sèrie.
Pel que fa al programa de dissabte, les protagonistes van ser les dones de la nova associació local Ayuda a ayudar. Coincidint amb el Dia de la Dona celebrat aquesta setmana, que té com a objectiu ajudar a dones maltractades de la ciutat. El col·lectiu ja compta amb més de 150 socis i compta amb el suport de diversos professionals que presten els seus serveis de forma voluntària. L'ONG, que actualment fa servir el local de l'Espai Obert, va explicar al programa els seus objectius i quines activitats duen a terme, com ara teràpies, recollida d'aliments i xerrades, entre d'altres. D'altra banda, L'Oasi Jove va oferir els seus continguts habituals, com ara un repàs de l'actualitat local.

diumenge, 13 de març del 2011

Què us sembla la nova plaça del doctor Guardiet?

>> La nova plaça del doctor Guardiet ja és una realitat després de vuit mesos d'obres. La ciutat recupera un espai cèntric amb l'objectiu de donar-li molta vida
Fa una setmana Rubí va estrenar la seva nova plaça del doctor Guardiet, just davant de l'església de Sant Pere. Les obres, que han durat vuit mesos, han mantingut inaccessible aquest cèntric espai i han provocat molèsties a veïns i comerciants. Tot i això, diumenge passat una jornada lúdica va servir per tal que rubinencs i rubinenques poguessin conèixer la nova fesomia d'aquest espai. Entre les principals novetats, destaca l'el·liminació de l'amfiteatre, l'únic nivell pavimentat amb pedra natural i els espais de jocs infantils. A més, s'han instal·lat bancs, zones de gespa i una font, a banda d'eliminar el trànsit rodat pel carrer de la Riera. Què et sembla la nova plaça del doctor Guardiet?
Fotografia panoràmica de la nova plaça del doctor Guardiet (cedida per Joan Oller)

dimecres, 9 de març del 2011

tRubial Pursuit: 3r test online i classificació del 2n

>> Ja es pot participar al tercer test del tRubial Pursuit. A més, La petjada us ofereix la classificació general d'aquest torneig virtual
El tRubial Pursuit, el joc de preguntes online organitzat pel Centre de Lleure Alternatiu Molí 21 ja ha obert el termini per respondre el tercer test. En aquest cas hi ha 14 preguntes integrades en les categories "geografia urbana", "història", "societat i política", "cultura i tradicions", "medi ambient i mobilitat", "esports" i "comerç". Els qui vulguin participar poden respondre en aquest formulari a les qüestions plantejades en un termini màxim de 10 minuts. Recordeu que cal mantenir el vostre nickname durant tot el torneig.
D'altra banda, els organitzadors ja han donat a conèixer quins són els jugadors més ben posicionats després de respondre correctament a les preguntes del primer test i del segon. FMChampel lidera el rànquing (era 6è), es manté en segona posició Ferran i Espia baixa de la primera posició a la tercera.


1  FMChampel 22
Ferran 22
3  espia 21
4  Mont 21
5 cubania 20
6 cuscus 20
7  gaieta 20
8  martona 20
9  follet 19
10  puigven 19
11  mussol 18
12  anticuc97 17
13  calguic 17
14  gombrich 17
15  mamut 17
16  miriambr 17
17  rubenc 17
18  Xipixop 17
19  rivers 16
20  glorieta 15

dijous, 3 de març del 2011

Control de velocitat a l'avinguda Estatut

>> Des de fa uns dies uns grans plafons reflectants alerten de la presència de radars a l'avinguda Estatut. El límit de velocitat en aquesta via és de 50 km/h
Els conductors ja no podran circular a la velocitat que vulguin per l'avinguda Estatut. Des de fa uns dies, uns grans plafons situats en diversos punts de la via alerten de la presència de radars en aquesta avinguda tan transitada. En cas de superar els 50 km/h, els conductors s'exposen a una fotografia i la seva corresponent multa per excés de velocitat. Es tracta d'una nova mesura per aconseguir pacificar una de les vies urbanes amb més càrrega de trànsit. Des de la rotonda d'accés a Rubí des de Sant Cugat i fins la rotonda del Molí de la Bastida la velocitat màxima permesa és de 50 km/h. Tot i això, són molt els vehicles que superen aquesta velocitat malgrat que ara aquesta antiga carretera ja és una via urbana.
Durant els últims anys, la fesonomia de l'avinguda Estatut ha canviat força. Diversos grups semàforics, una rambleta a l'alçada del parc urbà de Ca n'Oriol i la construcció d'habitatges i un institut han aconseguir dotar a aquesta via d'un caràcter molt més urbà. Tot i això, no s'ha aconseguit reduir en excés el nombre de vehicles que utilitzen aquesta avinguda per travessar Rubí de nord a sud. Amb la nova senyalització s'espera advertir als conductors d'aquests canvis. Malgrat els rètols, La petjada no ha vist cap radar instal·lar, fet que fa pensar que es tractaria de radars mòbils camuflats en vehicles, una mesura més eficaç a l'hora d'enxampar els conductors temeraris. Caldrà veure quin és l'efecte d'aquesta mesura.
Finalment, caldrà veure quins partits polítics programen la pacificització del trànsit i quins aposten per ampliar l'actual rambleta, de tan sols 300 metres. Caldrà estar atents als programes electorals...