dijous, 8 de gener del 2009

Un nou autobús unirà Rubí amb Barcelona

Ahir la Generalitat de Catalunya va aprovar el Pla de Transport de Viatgers 2008-2012, que estableix els principals eixos d'actuació per a millorar els serveis de transport públic interurbà de viatgers, tant ferroviaris com per carretera, fins al 2012. Són moltes les mesures que milloraran la mobilitat per Catalunya, però pel que respecte a Rubí trobem algunes mesures importants.
En primer lloc, pel que fa al Metro del Vallès de FGC, es passarà d'una freqüència actual en hora punta d'un tren cada 12 minuts, a un tren cada 6 minuts als ramals de Sabadell i Terrassa. Això implicarà més trens per la nostra estació.
D'altra banda, es crearan serveis directes "exprés" d'autobús. Es dissenyaran 24 línes directes amb una freqüència mínima d'un autobús cada 30 minuts en hora punta. Es vol afavorir la competitivitat a les comunicacions amb autobús als corredors amb més demanda ellançant les capitals de comarca i les poblacions de més de 10.000 habitants amb la capital, amb velocitat comercial alta i sense parades. Entre aquestes 24 línies destaca la línia Rubí-Barcelona.
Finalment, i pel que afecta a Rodalies RENFE és farà un redisseny de les línies actuals. Així doncs, desapareixen les línies actuals i es crearan 5 de noves. L'actual R7 que passa per Rubí, serà la nova R5 que unirà Martorell amb Granollers i Barcelona.
El projecte, però, no fa referència a dos actuacions necessàries a la nostra ciutat: la nova estació de FGC a La Llana ni la estació d'autobusos prevista al Rubí+D.
Informació sobre el pla al web de la Generalitat

2 comentaris:

Anònim ha dit...

q millorin els trens i es deixin d'autobuspos!

Anònim ha dit...

i què se'n sap del tema de l'N61 que tant rebombori va causar i es va tractar en el Ple Municipal? Se sap si ja ha arribat a la Direcció General de Transport Terrestre? Què en pensen fer? Faran l'itinerari que marquen els horaris (estació de FGC)? Se sap si s'ha contactat amb l'empresa Sarbus, concessionària de la línia, perquè compleixi l'itinerari oficial i no l'oficiós?