dimecres, 3 de juny del 2009

"Es ven per 1000€" a l'avinguda de l'Estatut

L'avinguda de l'Estatut sembla un nou carrer comercial de la ciutat. Aquesta és una de les avingudes més transitades de la ciutat i per això es converteix en un bon indret per publicitar-se. Normalment cada cop que es col·loquen banderoles (com ara per les eleccions o campanyes institucionals) els fanals de l'antiga carretera es converteixen en anuncis.

Un altre fenomen conegut per molts rubinencs es la venda particular de cotxes. El Jordi, un lector de La petjada em va proposar escriure aquest post. Si circuleu per l'avinguda podreu comptabilitzar molts cotxes aparcats amb algun cartellet on es diu "se vende", una quantitat en euros i un telèfon de contacte. En alguns municipis aquesta és una pràctica il·legal i amb possibles sancions, a Rubí ho desconec. Tot i això, aquests cotxes donen una certa mala imatge i estan utilitzant un espai a la via pública molt desitjat. En el cas de que a Rubí sigui una pràctica sancionable, l'Ajuntament aconseguiria un munt d'euros de forma ràpida, però per què l'ajuntament no fa res al respecte? Potser caldria adequar zones reservades per a aquesta finalitat, o si més no, evitar que alguns vehicles es passin setmanes i setmanes aparcats al mateix lloc. No només passa a l'avinguda de l'Estatut, segurament també succeeix a d'altres indrets, però jo passo cada dia per aquesta avinguda. Què en penseu?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

La pràctica de vendre cotxes al carrer està molt estesa; a Barcelona, per exemple, hi ha carrers que estan plens i passen dies i fins i tot mesos amb el mateix anunci. A Rubí aquesta pràctica és sancionable segons l'article 40.6 de l'Ordenança de Policia i Bon Govern de la via Pública que diu:
" Queda prohibida la publicitat en els anomenats “Punts d’Informació”, en les façanes i tanques, en la cara exterior dels aparadors i cristalleres i en l’exterior dels vehicles, llevat que es tracti del retolament d’aquests darrers." Les ordenances estan penjades al Web de l'Ajuntament.

Rosa

Anònim ha dit...

bla bla bla...muchas leyes pero la policia no hace cumplir ninguna. Un ejemplo lo tenemos en las "nuevas plazas de zona de carga y descarga" de la calle cal princep esquina cervantes. Han puesto una zona de carga y descarga encima de la acera y aqui no pasa nada! los peatones por la calle y punto! pero encima cuando llega la noche o el fin de semana (comercios cerrados=zona carga y descarga no es válida) aparcan siempre coches y no paran de pasar coches de la urbana por cervantes y no les hacen nada. ¿dejadez? ¿pasotismo? pues no, mas bien pocas ganas de trabajar desde la policia y poca seriedad y ganas de mejorar la ciudad y su calidad de vida por parte de nuestros políticos. Si la policia hiciera caso de las normas y multara a los "coches anuncio", a los que estan encima de las aceras, a los que pintan las paredes, a los que ensucian las calles deliveradamente cada dia en el miso sitio (un ejemplo lo tenemos delante del colegio nuestra señora de montserrat), etc a parte de vivir mejor todos y tene runa ciudad mejor tendríamos más dinero para poder hacer cosas útiles en nuestra ciudad.

Anònim ha dit...

Doncs penso que es una vergonya, a mes de donar mala imatge ocupen zones per a estacionar, molts d'aquests cotxes son de tallers mecanics que els porten alla perque es una zona de pas. I la policia no fa res????

Jo@net ha dit...

Visc de cara a l'Avinguda de l'Estatut i efectivament, s'està convertint en una mena "dels Encants" però bàsicament de cotxes per vendre. Deixem apart totes les botigues low-cost que també estan instal.lades i com a estrella principal, el "Barimueble" que a més ara llueix una banderola gegant que diu "Los muebles mas baratos del mundo!"... per favor, quina cosa més cutre!

Doncs tornant als cotxes, dono fè que en tinc un d'aparcat a la cantonada que fa mesos que hi és amb un cartell de "En venta". Efectivament, aquest cotxe no s'ha mogut ni un pam, ocupant un espai a la via pública de manera indefinida. Apart de l'impost de circulació, que vol dir això, "circular", crec que se li hauria de fer pagar una mena de IBI doncs més que un automòbil aparcat, ja és una construcció fixe al carrer. I molts d'aquests cotxes (ja estiguin a la venda o només en desús) a més tenen l'interior plens d'objectes "de casa", com roba, parts de mobles... En fi, que molts d'ells s'han convertit pels seus propietaris com extensions de les seves llars com si es tractés d'una habitació més però que no tributa el seu valor cadastral. Quins collons!!

Nemo ha dit...

Sempre he trobat difícil d'entendre aquest costum ibèric de legislar sense tenir la voluntat i/o els medis de fer complir la legislació. És obvi que en els casos de què es parla aquí els agents de l'autoritat no poden dir que no se n'han adonat. Situació semblant a la que es dóna a molts llocs a on hi ha un munt de cotxes aparcats a llocs a on està expressament prohibit amb un senyal. Aleshores, per què no actuen? Massa feina? Passotisme? Instruccions de la superioritat?