dimecres, 26 de maig del 2010

El retrat, l'ull i l'ombra a "Explica'ns..."

Nova sessió del cicle de fotografia d'Explica'ns el teu rotllo. La xerrada anirà a càrrec de Carles Mercader i es farà dijous 27 al vespre
El Grup Fotografic El Gra torna a organitzar una nova activitat el proper dijous 27 de maig. L'acte es realitzarà al local de l'entitat, a la planta alta de l'Antiga Estació, i estarà encapçalat per Carles Mercader. La sessió, titulada amb el nom El retrat, l'ull i l'ombra es celebrarà a les 20,30h.

La paraula cor batega amagada al verb recordar. Així, ens ho explica la seva etimologia: tornar a garbellar el passat pel sedàs del cor. La fotografia ens ajuda a recuperar la memòria i els nostres dies vinguts, però alhora és un testimoni d’alguna cosa que hem perdut i ha quedat enrera. Un retrat és sempre un memento mori.

La fotografia també és una gran ficció on ningú dubte de la seva veracitat ni de la seva capacitat per reproduir la realitat de forma fidel. Contràriament al sentir general, tot retrat és una desviació i una interpretació de la realitat. És a dir un artifici, on juguem a creure que la cara és el mirall de l’ànima.