diumenge, 14 de novembre del 2010

Interessant sortida de natura des de Ca n'Oriol i fins al coll de Penjallops de CEPNA i Voluntariat per la Llengua

Una cinquantena de rubinencs han gaudit d'un recorregut de 9 quilòmetres amb activitats de reconeixement de la flora i la fauna
Aquest matí de diumenge s'ha dut a terme una sortida de natura organitzada pel Centre d'Estudis i Protecció de la Natura (CEPNA) i el Servei Local de Català de Rubí, a través del programa Voluntariat per la Llengua. Aquesta activitat, on han participat parelles lingüístiques i altres rubinencs a títol personal, ha reunit a un grup de gairebé cinquanta persones, amb gent de totes les edats.

L'itinerari del Coll de Penjallops, de nou quilòmetres, s'ha iniciat a la biblioteca a les 8.30 del matí. Els participants han passat pel bosc de Ca n'Oriol, la Rosa dels Vents del CER, el Camí de Can Tiraïres, el Coll de Penjallops i la Serra de Galliners. Durant el traçat s'han pogut veure elements d'interès natural i paisatgístic, com l'era de Ca n'Oriol i la masia de Sant Josep Oriol, el mirador de la Rosa dels Vents o els corriols i torrents de la Serra de Galliners, entre molts altres.

Durant el matí, s'ha realitzat una activitat de reconeixement de la flora de la serra, una altra sobre el cant d'alguns ocells, i s'han donat tot un seguit d'explicacions sobre el passat de la zona i dels canvis que s'han originant a conseqüència del traçat de l'autopista i de la instal·lació del golf de Can Sant Joan, totes elles a càrrec de Jordi Simó i Falet Bosch, membres de CEPNA. A més, s'ha aprofitat perquè les parelles lingüístiques aprenguessin termes catalans relacionats amb la biodiversitat, coincidint amb l'Any Internacional de la Biodiversitat.


Fotografies de Mireia Gascon

Fotografia de Francesc Massana

1 comentari:

Anònim ha dit...

Crec que pocs gent de Rubí coneix bé els seus voltants i les oportunitats que aquests ens donen! una bona idea seria que els mestres, professors, monitors, educadors etc. fessin més sortides d'aquest estil!