dimecres, 19 de gener del 2011

Brisa amb forta pudor a algunes zones de la ciutat

>> Des de dilluns, els rubinencs perceben males olors a diverses zones de Rubí. L'origen del problema podria estar a la Riera
Diversos lectors s'han posat en contacte amb La petjada preguntant i informant sobre una persistent mala olor que sembla que hagi arrelat a la ciutat. Ahir al vespre, l'autor d'aquest bloc va poder ser-ne testimoni en primera persona al sortir d'un tren de FGC i mentre s'esperava a l'andana per sortir de l'estació (algun dia parlarem d'aquest tema també). Segons indiquen aquestes persones, la pudor es percep des de dilluns al matí i és especialment intensa a la zona propera de la Riera, fet que podria indicar que l'origen del focus estaria a la zona fluvial. Un veí de Can Fatjó també s'ha posat en contacte per aquest assumpte, i explica que les males olors són "especialment intenses durant la primera hora del matí". De moment, l'Ajuntament no ha notificat cap informació al respecte. Tu també has notat aquesta pudor? A quina zona? En quin moment?
La riera podria ser el focus del problema

15 comentaris:

Anònim ha dit...

A la Plana del Castell la pudor se sent moltíssim... però més que la Riera o la depuradora, aquests dies alguns tractors han estat abonant els camps de la zona entre can Xercavins i can Ramoneda, podria ser això!

Anònim ha dit...

algun politico deve haber abierto la boca...

Anònim ha dit...

Sóc veí de Font de la Via i també se sent una pudor molt forta, des de dilluns al matí.

El color de l'aigua és més fosc del normal.

De fet, des d'aleshores no es veuen signes de fauna a la riera com fins ara en el tram entre el pont del c/ Sant Joan i la passera del Ferrocarril. Fins ara es veien alguns conills i parelles d'ànecs

Anònim ha dit...

Tal i com deia un company a l'anterior notícia jo ja he fet la petició a l'adreça on deixar queixes, suggeriments i dubtes a l'Agència Catalana de l'Aigua

http://aca-web.gencat.cat/aca/appmanager/aca/aca?_nfpb=true&_pageLabel=P2001143041208362063233&_nfls

Anònim ha dit...

No sé si us referiu a la mateixa pudor, però bastant de tant en tant per Rubí (i des de fa un parell d'anys) se sent una mena de pudor...

Anònim ha dit...

en la zona centre també fa dos dies que fa molta pudor, sobretot a primera hora del mati

Anònim ha dit...

Ahir a la tarda era insuportable al sortir dels FGC

Joanetcc ha dit...

A la zona de Segle XXI, no se sent. Deu quedar tapada per l'olor de "Donut" de la Fripan(Europastry) que dia si i dia també ens "embalsama" i omple les nostres llars...

Anònim ha dit...

dubto molt que sigui de la Riera. ahir vaig sentir aquesta pudor al costat del teatre la Sala, i aquest matí, a la Serreta.
massa lluny per ser de la Riera.
segurament tot té una explicació més senzilla, potser és que s'està posant fertilitzant als parcs i places?

Anònim ha dit...

M'han dit que és de la depuradora. Resulta que no saben on posar la "matèria humana" processada i la donen a pagesos perquè la posin al camp...per la part orgànica no cal alarmar-se a nivell de salut pública, diuen (apart de la molèstia d'olors pels habitants de Rubí). Però no sé què passa amb tots els productes químics que han fet servir per processar la porqueria i que van a parar a la terra. Estaria bé que algú expert en el tema de depuradores en fes 5 cèntims.

Anònim ha dit...

L'aplicació en terrenys agrícoles requereix que el fang no presenti substàncies tòxiques per a les plantes, animals i éssers humans. L'habitual és que sí les continguin de manera que el normal és que siguin disposats en farcits sanitaris o incinerats.
Els controls són molt estrictes, així que segur que no contenen substàncies químiques.

Anònim ha dit...

Aquest matí ja no fa olor la zona de la riera, però el color de l'aigua no deixa de ser bastant fosc en comparació amb d'altres dies

Anònim ha dit...

Jo també visc al barri del S. XXI, i és veritat que l'olor a bolleria provinent de la Fripan arriba un moment que és fins i tot fastigós, suposo que això no es pot solucionar, oi?

Anònim ha dit...

Doncs per poder la que quasi cada dia genera la Ipagsa situada al c/sant jordi, al costat de la Serreta.
Depén del dia ens regala un olor o un altre, això si, gens agradables. De fet molts cops hi han professors de la Serreta que no volen que obrim les finestres perquè tenen por del que pugui contenir aquesta olor/gas.

P.D.: a la Ipagsa a partir d'alumini fabriquen una mena de panells gegants per poder imprimir-hi amb làser etc... a més amés fabriquen tots els químics (dissolvents, tintes...) necessaris per utilitzar-los.

Trobeu normal que una fàbrica d'aquestes característiques estigui enmig de la ciutat, al costat d'un institut i a menys de 500 metres d'un CAP ?¿? JO NO!

Anònim ha dit...

IPAGSA deu estar negociant amb xollo-urbanisme-ajuntament de Rubí perquè els requalifiquin els terrenys industrials per fer pisos i marxar de Rubí amb les butxaques plenes.
I després vindran Cremalleres Rubí...

FICOSA ha demostrat que fer negocis amb l'ajuntament és un xollo. Aconsegueixes el que vols sense contrapartides.
Equip de govern: MARXEU abans que ens deixeu sense indústria!!!!!