dijous, 13 de gener del 2011

S'amplia fins al dia 25 de gener la sol·licitud de vot per residents estrangers

>> Gairebé 5.000 persones estrangeres podrien votar als propers comicis municipals si sol·liciten el permís abans del proper 25 de gener
Les eleccions municipals del proper 22 de maig es preveuen emocionants i un bon exemple d'això és la pre-campanya electoral que ja fa setmanes que es viu a la ciutat. Mentre que alguns partits han optat per iniciar campanyes publicitàries (cartells d'Esquerra a les entrades de la ciutat, anuncis del PP a les portades dels setmanaris locals...), altres han optat per organitzar actes públics d'inici de campanya (ICV-EUiA, dilluns al vespre a la nova biblioteca) o dinars amb els mitjans (CiU i PSC aquesta mateixa setmana). D'altra banda, noves formacions ja estan buscant els seus militants (reunions de Solidaritat Catalana o Ciutadans) i Alternativa Ciutadana continua amb la seva tasca d'oposició. 
Sens dubte, però, una de les novetats més destacades serà el vot dels residents estrangers a la nostra ciutat. Fins dissabte, els ciutadans de la UE, Noruega, Islàndia, Equador, Colòmbia, Paraguai, Perú, Xile, Bolívia i Nova Zelanda poden sol·licitar el seu permís per poder votar. Per fer-ho, cal que estiguin inscrits al padró municipal d'habitants i que hagin residit legalment al municipi un mínim de 5 anys (tres en el cas de Noruega). Aquesta sol·licitud es pot dur a terme a l'OAC Centre fins el proper 25 de gener. 
En funció del nombre total de residents estrangers que ho sol·licitin, la massa electoral d'aquest col·lectiu podrà tenir una incidència més o menys important en els resultats de les properes eleccions municipals. Segons dades de l'Ajuntament, a Rubí resideixen gairebé 4.000 persones de països extracomunitaris amb acords amb l'Estat espanyol i 1.135 de països de la Unió Europea. Tot i això, alguns dels col·lectius amb més presència a la ciutat (marroquins o senegalesos, per exemple) no tindran dret a vot ja que no existeix un acord amb aquests països.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

El que no acabo d'entendre és perquè hi ha nacionalitats que sí que ho poden fer i d'altres que no...(segurament és pels acords entre països, però no té lògica, ja que un estranger que fa 5 anys, per exemple, que viu aquí hauria de tenir els mateixos drets vingués d'on vingués).

Anònim ha dit...

Poden votar aquells ciutadans que venen de països que tenen un acord amb l'estat espanyol, és així i també crec que és injust.
Tothom que viu a Rubí hauria de tenir dret a decidir sobre qüestions del seu poble i el seu pais, hauria de ser un dret i un deure de tot habitant.

Anònim ha dit...

No estoy deacuerdo con vosotros y creo que incluso la ley actual es demasiado permisiva. Creo que debería ser mucho más restrictiva y sólo dejar votar a quien realmente está integrado en la ciudad. No me sirve que alguien que esté viviendo en Rubí y no está integrado pueda decidir quien ha de gobernarnos.
Ya no digo integración cultural, etc sino un mínimo....si alguien no se molesta ni en aprender catalán y/o castellano como podemos darle derecho a voto?

Oriol ha dit...

Jo el que desitjo, es que els inmigrants segueixen recolçant el projecte independentista!!

Al referendum, per la independencia varem poder comprobar com gairebé tota la majoria de la inmigració són independentistes

Anònim ha dit...

3r anònim: els milers d'immigrants arribats als 60's i 70's que van arribar a Rubí i no parlen català, segons el teu argument no estan integrats i no haurien de votar...

Anònim ha dit...

no tens rao, el 3er anonim diu una veritat, si no estan integrats no haurien de poder votar. el que dius no té llogica ja que el castellà es cooficial amb el català a catalunya i a més als 60s van venir espanyols i aixo es espanya.si algu no sap cap dels dos idiomes com nasos podem dir que poden votar? Quina integracio es aquesta? Si volem tenir uns representants dignes tenim que exigir una mica de serietat al procès. Ja posats que també es presentin partits de gent no integrada i amb proposicions només pels seus.al final en aquest pais ens pasem de bretols

Anònim ha dit...

tant si ets espanyol com extranger crec que qualsevol que resideixi en aquest pais de forma legal i no tingui cap pena per delinquir hauria de poder tenir dret a vot. Si estàs en societat i comparteixes les seves normes has de poder decidir en el seu desenvolupament i si no no. Respecte al tema immigratori jo veig que hem de tenir mes cura amb el que permitim que vingui de fora; volem sumar a la societat o tornar a enrere? Casos com el de salt d'air demostren que ens equivoquem de model immigratori

Anònim ha dit...

Coincideixo amb la majòria de comentaris, de fet, crec que haurien de poder votar tots aquells que com tu, com jo i com tots els ciutadans paguen uns impostos i per tant de manera directa contribueixen en el desenvolupament d'aquesta ciutat.

I, ara més que mai, s'hauria d'impulsar el català, ja que veient com bufen els vents a les espanyes, podria ser lògic (que no llògic) que aviat només hi hagués una llengua "grande y libre". Això es pot fer de moltes maneres, una és la impulsació dels cursos de catalans per nouvinguts i l'altre es fer-los particeps de les activitats de Rubí i ser una societat d'acollida en comptes de ser una societat que exclou.

Anònim ha dit...

Té sentit que gent que viu a l'estranger (amb nacionalitat espanyola) puguin votar per les eleccions municipals tot i no viure a la ciutat on voten, i algunes persones que viuen a la ciutat no ho puguin fer tot i que "patiran" les conseqüències del resultat a les eleccions?

Anònim ha dit...

¿y tiene sentido que haya gente que viva en Rubí y siga empadronada en otra ciudad? esta gente hace uso de recursos que no deberían, ya que no constan como residentes y por ello no se reciben los ratios que pertocan. ¿estos también deberían poder votar sólo por estar aquí viviendo?. ¿Y tiene sentido que menores de edad no puedan votar cuando con 16 y 17 años están trabajando en rubí? todo en esta vida es muy relativo hombre, así que algunas reglas hemos de poner, porque el "todo vale" tan típico de este pais se está demostrando en muchos casos (bienestar social,convivencia,immigración,etce) que no vale. Así que eso de que todos los que estén en Rubi puedan votar....umm no se, hay que profundizar más en el tema, no es un tema tan trivial.

Anònim ha dit...

Bla bla bla bla bla bla bla bla.

Benvingut immigrant, no anava bé al teu país? Ah, és que les multinacionals del meu país us tenen en la misèria per tal que nosaltres tinguem tots el vostres recursos?. Tranquil no tindràs papers, però et donarem una feina on t'explotarem per quatre duros, de pas això boicotejarà la lluita obrera que porta anys aconseguint drets pels treballadors.

Fas fàstic immigrant, no t'integres. Que no! que no vull ni mirar-te pel carrer, que em fas fàstic.

Immigrant, per culpa teva la sanitat està col·lapsada.

Immigrant, per culpa teva no tinc guarderia pels meus fills.

Immigrant, això que feu de tenir 40 persones en un sol pis és de gent bruta i maleducada. Feu fàstic.

Immigrant, tu no votes, voto jo, i així tu segueixes sient pobre, brut, mleducat, explotat, ignorat, menyspreat i jo segueixo insultant-te des de la meva posició privilegiada primer-mundista.

SEMPRE ens fixem en els més dèbils de la societat i els culpem de tot (immgrants=invasors i no sé quantes coses més, aturats=vagos/ninis, gays=maricons torracollons, etc, etc).

MAI culpem als que ho organitzen TOT (polítics amb la carrera de dret=president honorable, banquers=bons gestors educats i nets, caps de multinacionals= humils treballadors que han triomfat gràcies al seu esforç).

Amb aquesta mentalitat de sempore estem venuts com a classe treballadora, estem molt però que molt fotuts. Això sí, voteu CIU que a Sant Cugat (poble de ricachons amb molts més calers que aquí) ho fet "molt bé".

CONTRA LA IMMIGRACIÓ (explotació, desarrelament, pobresa i marginació) PERÒ SEMPRE AMB ELS IMMIGRANTS!

Almenys a llocs com Tunissia els potencials immigrants comencen a posr les coses al seu lloc, a veure quan els dura....

Anònim ha dit...

si si, lo que tú digas, todos los immigrantes son magníficos ciudadanos, educados, limpios y aportan mucho mas al pais de lo que gastan..el problema es que somos nosotros los que sobramos en España y nos aprovechamos de ellos, yo creo que tendremos que irnos y dejarlos tranquilos. venga hombre, ahora dirás que ha venido lo mejor de lo mejor, seguro que los más listos son los que se van a buscarse la vida al extrangero con una mano delante y otra detrás...siiiii
Claro que todos no son iguales y que hay de todo en todas partes, sólo hemos de ver a algunos autóctonos que tenemos en esta misma ciudad, pero de ahí a decir que los immigrantes no dan problemas....hombre lo tuyo sí que es demagogia. Yo te digo que por mucho que dejemos votar a dos sudamericanos que estoy harto de verles mearse en los portales de la zona del mercado/centro seguirán meandose..pero si, eso lo hacen porque son muy limpios, educados, cívicos y están muy integrados, debemos ser los vecinos los raros que no se porque vemos raro que se meen en los parkings y portales de nuestra zona, cuando ni mi perro lo hace...
Por cierto, ¿lo disturbios en Salt son también por españoles verdad? y por el que le supuestamente protestan de forma tan cívica ¿no estaría con una moto robada ni huiría de la policía verdad? que cosas dicen las malas lenguas.
Que mala suerte que no vivas en Salt y uno de los coches quemados o portales rebentados hayan sido los tuyos, o que varias veces por semana en tu propio portal tengas charcos con meadas.

Anònim ha dit...

Jo no he dit ni que siguis demagog, ni que ells siguin les millors del món, no em fiquis paraules a la boca que no he dit.

El que he dit és que els immigrants no són la pesta negra i no tenen culpa de la majoria de coses que passen, en canvi ens caguem en ells i debatem si han de tenir dret a decidir com viure a la seva ciutat (jo crec que és obvi que sí...) mentre que gent molt però que molt més problemàtica que ells i que incidexi molt més directament en les nostres vides no és ni tan sols nombrada. Els immigrants no tenen culpa ni tan sols de ser immigrants, ja que la grandíssima majoria han sortit del seu país en la misèria i per necessitat, per això sempre dic que jo estic contra la immigració, però al costat dels immigrants. Planteja't què passaria si la immigració no fós per necessitat, sinó perquè un lloc t'agrada, o bé per amor a algú de la terra on vas. Simplement podríem obrir fronteres, perquè la integració estaria feta quasi abans de que arribéssin. És la misèria la que manté les fronteres tancades, i els culpables de la misèria no són els miserables, són d'altres a qui normalament en la nostra societat alabem.

Per cert, a casa meva sempre hi ha pixats, però són del gos d'una persona segurament molt "respectable".

I això de que "los immigrantes dan problemas", dit així, és com dir que dónen problemes pel fet de ser immigrants, i això sí que és ser demagog i patètic, ningú dóna problemes per ser immigrant, en tot cas el problema el tens tu amb ells perquè no t'agraden. Els problemes els donen la gent maleducada (que sí, que hi ha immigrants que ho són) i la gent en definitiva un mica imbècil (que com dius molt bé n'hi ha a tot arreu i de tots els colors).

Anònim ha dit...

Crec que aquí hi ha molta paraula però poc raonament. De veritat us penseu que tothom pot viure on vulgui i com vulgui? Si algú es pensa que qualsevol qui vulgui pot entrar en aquest païs i nomès per fer-ho ja ha de tenir gratuïtat en escoles, sanitat, etc i ajudes de tot tipus es que no hi té molt de cap o es pensa que el diner cau del cel.
En tots els estats s'han de possar normes perque es inviable que nomès uns pocs paguin per tots.

Tristement tot es mou per calers, i actualment ens agradi o no l'immigració que arriba a espanya es una càrrega económica pel pais. Això es com si a la vostra comunitat de veïns uns pocs paguessiu més que la resta, a sobre cada vegada pagaran menys veïns i a més els que paguen menys o no paguen portaran els seus amics i familiars per utilizar la piscina, l'aigua de l'escala....molts dels que defeneu immigració sense normes i ajudes sense limitacions pels menys afavorits, no ho estarieu defenent si això mateix pases a petita escala en el vostre entorn. En un cas com el que us deia, no us imagino defenent als altres veïns.

Anònim ha dit...

Aviam, que no defenso el "papers per tots", sóc completament conscient que el procés de migració actual és nociu, perquè no pot ser d'altra manera. El que vull que la getn vegi clar, és que la culpa de que aquests immigrants estiguin aquñi no ñes seva, no han vingut "a utilitzar la piscina", han vingut perquè al seu país hi havia misèria, i han vingut a guanyar-se la vida, no a delinquir perquè sí. Per tant, reflexionem sobre quina és la nostra responsabilitat en tot això i què podem fer per arreglar-ho.

Anònim ha dit...

Entenc a l'últim anònim, pero això de que els immigrants venen a treballar i no a delinquir....home sí es cert però jo possaria un "no sempre", crec que es una afirmació una mica innocent. Dir que per definició un immigrant es una persona que viu en la miseria i que arriba al nostre pais per viure millor i treballar no es cert. La majoria sí que arriba per treballar però també hi arriben mafies nomès per a delinquir i a més molts dels que hi arriben per viure millor ho fan a costa de viure fora de la legalitat i això no es lícit ni compresible.
Heu vist els números dels empressonats al 2010 a casa nostra? doncs els immigrants empresonat representen ja el 45% de la població carcelaria, això es justificable? I aquests números parlen d'immigrants encarcelats, o sigui amb delictes greus com tràfic de droges, assasins, etc però no parlen de la quantitat de delinquents immigrants que hi fan centenars de petits furts en les nostres cases i als nostres carrers.
Jo entenc la teva postura i el problema social al que et refereixes, però crec que mai es pot defensar a un delinquent, sigui d'aqui o de fora. TOTHOM es responsable dels seus actes, i no val dir que si un immigrant em roba amb navalla pel carrer no passa res perque no es culpa seva, sino d'un sistema que tal i cual.
Sobre el teu anàlisis final on preguntes que podem fer per arreglar-ho, la resposta que jo et diria es que primer de tot siguem realistes amb el que diuen les dades d'immigració. Mirem pros i contres ja que crec que no podrem solucionar mai el problema si partim de que l'immigració es un problema de per si, o si pel contrari també diem que l'immigrant es inocent per naturalessa i que el problema el tenim nosaltres.
Al igual que altre anònim feia un exemple amb una comunitat de veins, jo possaria l'exemple de casa vostra, Nosaltres a casa nostra deixem entrar a convidats, però no a tothom que pasi pel carrer, i mentres hi estàn han de regirse per les normes de la casa i si no doncs els hi fem marxar, perquè no es fa això al nostre pais?

Anònim ha dit...

T'entenc, i no dic que noa res del que dius, però diga'm, a casa teva hi deixes entrar convidats per a què? Per donar-los feina? Per fer-los treballar collint fruita per 4 duros? El pagues els cuidados sanitaris? Els fas pagar impostos? Els exigeixes que s'integrin a casa teva?
Aquests parañ·lelismes no són gaire bons per representar res, són situacions diferents.

Que entren màfies? D'acord.
Però tots sabem que quan es parla d'immigració no es parla de màfies, es parla de TOTS els immigrants i no es pensa en albanokkosovars mafiosos, sinó en tot el conjunt de "moros" i negres que hi ha.
Com bé dius, qualificar de delinqüents als immigranta pel sol fet de ser-ho és estúpid. Aquell que delinqueix ho fa per ser immigrant? jo crec que la poibresa és el que porta a la delinqüència. Per això si als anys 70 (després de l'amnistia democràtica) s'hagués fet la mateixa observació que fas tu, segurament hauria sortit que la majoria de delinqüents eren andalusos i extremenys, perquè eren la gent pobra d'aleshores. No?

Repteixo una pregunta que mai em respon ningú. Si les polítiques econòmiques de la UE respecte els països pobres s'acabéssin, existiria el procés migratori actual?
Crec que exemples com el del deute extern dónen una clara representació del que està passant i de quina és l'arrel del problema. Està bé preocupar-se de si el "moro" em fot la cartera, no s'ha de tolerar i s'ha d'actuar en contra (com tu vulguis, amb expulsions si cal), però cal que tinguem clar, que a llarg plaç, no solucionarem res si no ataquem l'arrel del problema. I deixa'm fer-te una ultima pregunta:
Per qupe ens preocupa tant que el "moro" ens robi 20 euros que portem a sobre una tarda i no ens preocupa tant que el banc ens cobri comissions contínuament per tot? O que paguis per serveis que després no funcoinen bé (internet)? O que es permeti de forma legal que ens robin amb cosas com la obsolescència programada de molts aparells i objectes del nostre entorn?

Només demano una reflexió profunda i no caure en els tòpics.

Anònim ha dit...

al ultimo comentario: si comparas un mal servicio de una empresa o las condiciones de un banco con que una persona pueda entrar en este pais de forma ilegal y encima te robe con navaja por la calle o te desvalije el piso pues nada que discutir. Solo espero que a ti y a tus familiares solo os falle internet o pagueis comisiones al banco. aprovecho para recomendaros que si os falla reclameis o os cambies de compania y en los bancos puedes irte a ing que no cobra comisiones. Si con el moro (como tu dices) la solucion es tan facil pues genial, yo pienso como otros anonimos y es que tolerancia 0 a los immigrantes delincuentes que demasiada mierda ya tenemos aqui