dijous, 9 de gener del 2020

Els docents de Rubí compartiran les seves experiències en un format inèdit fins ara a la ciutat

>> La trobada Edcamp se celebrarà a l’escola Maristes i compta amb el suport tècnic de la Fundació Jaume Bofill

Rubí acollirà per primera vegada una trobada Edcamp, una iniciativa dirigida a mestres, professores i persones vinculades al món educatiu. La jornada pretén ser un punt de trobada entre professionals del gremi per poder compartir experiències, debatre idees i establir vincles que podran fer evolucionar la tasca educativa que es desenvolupa a la ciutat. La iniciativa se celebrarà el 29 de febrer i ha estat impulsada a Rubí per dos mestres de l’escola Maristes. Està oberta a docents d’escoles públiques i concertades de la ciutat i compta amb el suport tècnic de la Fundació Jaume Bofill.

Les persones interessades a participar en aquesta jornada Edcamp escolliran prèviament les temàtiques que més els interessa debatre. Tal com marca la metodologia, posteriorment s’organitzaran grups de debat amb els participants interessats a tractar una temàtica concreta. En cadascuna d’aquestes sessions hi haurà un facilitador que ajudarà a extreure les conclusions més destacades del debat.

Els organitzadors expliquen que una de les claus d’aquesta trobada serà la horitzontalitat de la mateixa. “Els mestres, professores i persones vinculades al món educatiu tindran el mateix pes, ja que la riquesa de la conversa serà precisament les experiències que vulguin compartir amb la resta, els dubtes que sorgeixin i les preguntes que el grup es faci”, expliquen. Per això, asseguren que “no es busquen experts, sinó experiències compartides”.

La primera jornada Edcamp de Rubí se celebrarà a l’escola Maristes el pròxim 29 de febrer, de 9 a 14h. Les inscripcions són gratuïtes i ja es poden realitzar -fins al 2 de febrer- a través d’Internet (www.edcamprubicity.wordpress.com).

La biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà, a posteriori, una exposició que recollirà les principals conclusions a les quals hagin arribat els diferents grups de treball. 

* Notícia publicada de forma inicial al TOT Rubí el 23/12/2019.