dijous, 22 de maig del 2008

Proposta ecològica a Rubí i comentaris molt crítics al projecte

Els catalans consumim en només un cap de setmana 14 milions de bosses (El Periódico). Les bosses representen anualment el 2,32% del pes en escombraries a Catalunya i tenen un cicle de vida de tan sols 12 minuts.
A Rubí, el Centre Alternatiu Molí21 ha engegat una campanya que lliga ecologia, tradició, comerç i participació ciutadana anomenada No tens el cistell de tota la vida? Reutilitza i passa del plàstic! Aquesta campanya pretén fer ús de cistells tradicionals de compra, en lloc de les típiques bosses de plàstic que ens ofereixen les botigues. El disseny del cistell s'ha fet expressament per atraure el jovent. Aquests cistells es poden comprar per 6€ a dos supermercats Condis, una pastiserria i al bus de Molí 21.
Aquesta interessant iniciativa ha estat recollida pel portal Guia de Rubí. La meva sorpresa, però, ha estat veure els diferents comentaris que alguns rubinencs hi han escrit... a banda dels comentaris polítics (acusant Molí 21 de formar part d'ERC), em centraré en comentaris que m'han fet mal llegir en contra del progrés mediambiental, comentaris desafortunats i que demostren que molta gent encara es pensa que nosaltres no tenim la culpa de res del que passa al món. Les petites accions poden canviar al món i nosaltres hem de lluitar per aconseguir-ho. Mentre hi ha gent que segueixi opinant com els següents comentaris, no podrem fer avançar la nostra societat... Està clar que cal respectar la opinió de tothom, però no tot està permès i hi ha coses que no s'han de deixar passar per alt... A continuació un recull del més impactant:
Anònim: por esa regla de tres yo prohibiría usar el coche ya que tampoco llegaría el apocalipsis y así haríamos más por el medio ambiente que con 4 trsites bolsas. Por favor pensemos un poco, tanta tontería con las bolsas para que si luego todo es un desastre...anda que vamos a solucionar algo con quitar las bolsas. Luego cuando se rompa el cesto de la compra yo no lo tiraría porque sino serían miles y miles de cestos que contaminan,lo mejor es ir a comprar sin nadam lo que quepa en las manos y punto, y nunca comprar nada con embase o plastificado.

Anònim: decir lo que querais...yo no me hago trampas mentales para justificar el que no reciclo, sencillamente no lo hago porque no me da la gana de separar en casa un trozo de pollo de una lata, sencillamente lo veo rudículo para la de MIERDA Y DERROCHE que hay por todos sitios.

Anònim: con pequeñas acciones no se puede cambiar el mundo, por muy triste que sea admitirlo es así. Si tú te lo cres pues perfecto, pero no es así. Para mi el arcaico eres mas bien tu, que crees que un mundo sin bolsas, etc es mejor...pues volvamos a las cuevas.



3 comentaris:

Anònim ha dit...

yo participe de alguan manera en esta tema, y la verdad es muy triste , que en pleno siglo XXI y con toda la informacion que recibimos todavia haya gente se exprese de esta manera.
en algo se esta fallando para que todavia exista gente que opine asi

Anònim ha dit...

A molí21 els han acusat de ser d'ERC, IC i d'ACR. De tot menys del psc i pp. Està clar que ni de un ni dels altres,

Anònim ha dit...

Vaig veure k a un poble de UK els botiguers es van posar d'acord per no vendre amb bosses ni envassos de plàstic. Proposo als botiguers la mateixa idea, així Rubí seria famós per coses bones i no per la droga, fugues kimikes o apunyalades...A més, segur que faria ressó per tot Catalunya, i qui sap, potser gent dels voltants vindria comprar a Rubí! enlloc de Sant Cugat...

Mireia