dimarts, 20 de gener del 2009

Aquest dijous arranquen els tallers participatius de la nova plaça del doctor Guardiet

El govern municipal ha apostat per la participació davant la decisió de pensar en el futur de la plaça de l'Església de Sant Pere, la del doctor Guardiet. Ara que ja sabem que no tindrà un aparcament subterrani (s'alega que seria un aparcament de només 40 places), s'aposta per un procés participatiu on els rubinencs tinguen veu i vot... Esperem que sigui un procés participatiu de veritat, i per això m'animo a promocionar aquests tallers al bloc, esperem que no siguin com els del POUM (jo encara espero que responguin a dos alegacions/suggeriments que vaig fer a un dels tallers i dels quals mai vaig rebre resposta, al contrari del que es va prometre...).

Així doncs,durant aquest mes de gener tindran lloc els tallers deliberatius als quals està convidada a participar tota la ciutadania. En aquests tallers els ciutadans podran exposar les seves opinions i es treballarà per consensuar un programari amb els criteris que hauran de tenir en compte els arquitectes a l’hora d’elaborar diferents avantprojectes de plaça. Quan els arquitectes hagin elaborat els diferents models de plaça, es faran públics i es sotmetran a la votació dels ciutadans. Aquest serà el segon gran moment participatiu.
Ara bé, la fase deliberativa és la més important, ja que permet copsar veritablement la voluntat dels veïns i les veïnes de Rubí, que tenen, en aquest moment, la porta oberta a les seves opinions, d’on s’extrauran els requisits de la futura plaça. El primer taller tindrà lloc dijous 22 de gener a les 19h a l’edifici Rubí+D. Servirà per treballar sobre els usos i el model de plaça que ens agradaria tenir, a partir de la informació i els condicionaments que explicaran els tècnics.

Al segon taller, programat per a dissabte 31 de gener a les 10h, i també a l’ edifici Rubí+D, es debatrà sobre les idees recollides en el primer moment i sobre com ha de ser la plaça que ens agradaria tenir, comptant amb el punt de vista tècnic que ens oferiran els arquitectes municipals. Hi podeu assistir encara que no ho hagueu fet a la primera sessió.

Més informació al bloc i al grup Facebook, a més de la pàgina web municipal.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

hi aniran quatre primos

Anònim ha dit...

Doncs segons el pacte entre ERC i PSC estableixen el Pla d'Aparcaments i dels 4 previstos precisament un estava situat a la Pça Dr. Guardiet/pça. Catalunya. De totes maneres crec que és una mica aberrant posar un aparcament enmig d'una possible zona de vianants futura...

Anònim ha dit...

Ja vaig participar als tallers del POUM i vaig veure la tresgiversació que els polítics en van acabar fent del resultats dels tallers (en els debats van sortir clarament uns criteris a seguir i en el document final aquest criteris ni s'esmentaven) i a sobre amb la foto de que era un POUM fet a través d'un procés participatiu.

Així que en aquest cas que no es compti amb mi per després justificar una decissió en la que, per analogia amb el POUM, dubto que realment hi tingui veu.

Anònim ha dit...

Us poso un enllaç interessant que parla de la participació ciutadana: La Falacia de la Participación Ciudadana.

Salut!

Anònim ha dit...

Aquests ja comencen a fer xorrades estil IC. Que treballin més i que prenguin més decisions, per això els paguem. Que publiquin que costarà el procés participatiu i el temps que estan perdent per fer al final el que els hi roti