dimarts, 9 de febrer del 2010

Dimecres es reuneix la comissió de Can Balasc

El passat dimecres 20 de gener es va realitzar un acte informatiu organitzat per l'AV Can Serrafossà, l'AV La Perla del Vallès, l'AV Els Avets, l'AV Xinmelis, l'AP Can Balasch i Alternativa Ciutadana (ACR) sobre el possible nou abocador de l'empresa ARRINS a Can Balasc. Dimecres 10, es tornen a reunir a l'auditori del Rubí+D a les 19h.
En aquesta primera reunió van participar gairebé 70 persones, ciutadans afectats, representants veïnals, gent de CEPNA i també d'algunes associacions de veïns, així com alguns polítics de CiU, PP, ICV-EUiA i ARC. Durant la reunió, es va explicar que la sentència judicial del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga a l'Ajuntament a permetre aquest possible nou abocador de residus inerts a Can Balasc, però molt propera als habitatges. A més, l'empresa demana poder-hi abocar els residus catalogats com a residus inerst l'any 1994 (moment en que l'empresa va demanar-ho), ja que la normativa actual no beneficia l'empresa.
Durant la reunió, la comissió va considerar convenient que l'Ajuntament negociï amb l'empresa una sèrie de contraprestacions econòmiques per la ciutat, tot i que la majoria de la sala no va estar-hi d'acord. Els veïns reclamen que només s'hi pogui permetre l'abocament de runa i demanen la restauració paisatgística de l'antiga extractiva.

Aquest nou abocador suposaria un greu problema pel medi ambient de la nostra ciutat i comportaria moltes molèsties als veïns afectats, ja que a banda de tenir un abocador al costat cal sumar-hi l'enorme pas de camions que això comportaria, com ja succeix amb l'abocador de TMA a la zona de l'IES JV Foix. Caldrà veure com segueix aquesta història i que aconsegueix aquesta comissió. Dimecres, nova cita a les 19h al Rubí+D.

*Fotografia d'El Punt