divendres, 30 d’abril del 2010

Una petjada, símbol de la Festa Major. Rafael Amargo i Macaco, els protagonistes

Aquest any, la festa major tindrà un símbol: una petjada. Aquest és el cartell guanyador de la propera Festa Major de Sant Pere
Avui s'ha donat a conèixer el cartell de la Festa Major d'enguany. El cartell premiat és obra de Raül de Castro, rubinenc de 29 anys i està titulat amb el nom de La petjada de la Festa Major. El cartell reprodueix la petjada d'una espardenya que trepitja confeti, unint els conceptes tradició i disbauxa. A La petjada de Rubí ens ha fet especial il·lusió que s'utilitzi aquest element, estaria pensant en aquest bloc en Raül de Castro quan va fer la seva obra? Us agrada el cartell? Li haurem de demanar una part del premi?
Rafael Amargo farà l'espectacle inaugural de la festa major. Qui serà el pregoner? Nosaltres proposem un nom: Victòria Mateo
Fa uns dies es feia públic que Macaco actuaria a Rubí de forma gratuïta. Avui hem conegut que l'espectacle inaugural anirà a càrrec del coreògraf Rafael Amargo. El famós i polèmic ballarí andalús arriba a la ciutat amb el seu espectacle de dansa que ha recorregut mig món. Aquest espectacle es feia tradicionalment a la plaça del doctor Guardiet, però les obres que comencen el proper 3 de juny obliguen a buscar una nova ubicació: el parc del Castell, on tampoc s'han iniciat les obres de l'amfiteatre pendent de construcció. A més, enlloc de realitzar aquest espectacle en dijous o divendres, com venia sent habitual, es farà en dissabte, ja que la festa gran començarà dissabte al matí amb el pregó. Us agrada Rafael Amargo?

Encara queden algunes coses pendents. Qui serà el pregoner? De moment no s'ha fet públic el nom, tot i que La petjada i els companys de l'Oasi Jove proposem un nom: Victòria Mateo, per tal d'agrair-li la seva excel·lent feina com a directora de la biblioteca en l'any de la seva jubilació. Què us sembla?

36 comentaris:

Anònim ha dit...

petjada!! pero esto q es???? plajio!

propongo q seas el medio oficial de la fiesta! en ves del diari de rubi o la radio, q pongan tu logo! como hacen en los conciertos q ponen medio oficial: M80, Los40..

hahaha

RAFAEL AMARGO MIERDOTE PINCHADO EN BELEN ESTEBAN

Anònim ha dit...

Em sembla molt bona idea que ho fes la Victoria Mateo, però és de Sant Cugat. Jo proposo que ho fasi la Paloma de la ferreteria del carrer Major, x gastar tota la pintura del poble

Anònim ha dit...

Que vingui l'Amargo no és sorprenent en aquesta ciutat, la veritat és que és el primer cop que el sento anomenar.... El que no entenc de cap manera és que es comencin a fer les obres del Dr.Guardiet el 3 de JUNY!!! no es podien esperar un mes després d'haver esperat no sé quants mesos??. La plaça del Dr. Guardiet és un punt clau durant la festa major, uneix Escardívol amb la zona de l'illa de vianants. A més, durant la festa major (Sant Pere) l'església és on es fan forces activitats, evidentment. Les fotos d'aquest any quedaran de meravella quan els geganters i els nens de l'esbart actuïn darrera de les obres...si és que ho fan. Espero que com a mínim no molestin amb les obres durant aquells dies.

Anònim ha dit...

Per cert, el cartell m'agrada molt. Senzill i representatiu dels dies de la Festa Major. Felicitats a l'autor! i a la petjada!! visca les petjades!! ;)

Anònim ha dit...

Jo tb crec que hauries de demanar una part del premi petjada. Tot i així, m'agrada.

Anònim ha dit...

petjada auries de demanar una part del premi

amargo ens amargarà les festes.. ja veureu com venen salvame i salsa rosas, pq aquest tiu fa molt ke sta amagat

Anònim ha dit...

Ei Rubinencs/Rubinenques,

dilluns comenen els assajos per les gitanes al carrer.

A les 22h a l'escardívol!

Us enrecordeu del repte d'alguns polítics rubinencs? De moment només Carlos Aguilà ho ha complert....

Anònim ha dit...

comenen --> comencen (perdó)

Anònim ha dit...

No, no recordo cap repte del polítics rub

inencs. A què et refereixes?

Anònim ha dit...

Ostres, perquè no surten ens comentaris?? ahir en vaig penjar 2 i no hi són..... :(

Deia que el cartel és molt xulo! Senzill i clar! Felictats a l'autor!

El repte.... era de ballar les gitanes??

Arés

Anònim ha dit...

Arés, com sempre fent la progre als blogs de Rubí, on no volem saber res dels polítics, i t'has lluït, en aquest cas a la Festa Major: ERC havíeu promès que sempre hi hauria un grup estelar català al programa d'actes... I aquest any? Macaco i Rafael Amargo? No sé què hi feu a l'Ajuntament, com no sigui escalfar la cadira als plens municipals...

Pep

Anònim ha dit...

sí, el repte era ballar gitanes!

Arés, algún grup català hi haurà, no?

Anònim ha dit...

Ei!

crec que tothom té dret a opinar en els blogs de Rubí, es digui Pep, Arés, Jordi, Rubén, anònim...

com a mínim l'Arés entra i ens explica com estàn les coses que afecten a les arees d'Esquerra i això és d'agraïr, moltes vegades se li fan preguntes des de aquest blog i ella les contesta...

Ho sento Pep, però, és un blog per tots els rubinencs... siguis dependent, estudiant, regidor, iformàtic,.... però per sobre de la teva "professió" ets rubinenc.

Crec que la petjada és un lloc lliure, per escriure qui vulgui, progres o no progres....

Anònim ha dit...

Macaco em sembla bé. Pero trobo a faltar algun grup en català: Pets, Mishima, Cris Juanico, Amics de les Arts... estan de gira. Per què no una nit de grups Rubinencs: Que toqui La Señora de González ja!!! I qui ha escollit Rafael Amargo!!!!
I el pregò a càrrec de la Victòria Mateo, Directora de la Biblioteca em sembla perfecte.

Anònim ha dit...

Pel q sé s'està acabant d lligar el grup en català...

Anònim ha dit...

Est es para cagarse de verdad.

Arés, este año os habéis lucido.. Y soy de los que piensan que cualquier grupo es bueno para que venga, aunque a mi no me guste ya que habrá que si les guste. Pero desde luego que la variedad brilla por su ausencia. Os gastais una pasta en tres grupos, y para rematar la faena unas orquestas de las cuales unas son mejores y otras peores. Pero con mucho menos dinero vendrian muchos grupos y muy variados, y ya no hablemos de que actuen grupos de la vila, supongo que en este último caso no merecen la pena verdad Arés..?

Lo del paio este Rafael Amargo no tiene perdón, con este ya si que es para no participar en la fiesta major de verdad, un tio que fue capaz de cargarse el carnaval de Tenerife, por que el señorito no quería chicas-chicos gordos, quería un carnaval sin grasas.. yo desde aquí de verdad que os aplaudo por este fichaje.

Desde luego que copn lo fácil que es hacer una festa major para los rubinencas/cs y no para que vengan desde fuera de rubí..

Arés gracias.

Anònim ha dit...

Hola,
Doncs què voleu que us digui? Que ni progre ni no progre. Jo entro aquí i si algú em fa alguna pregunta que pugui respondre, doncs ho faig. I sinó, doncs no ho faig. I ja està.
Ara, crec que la petjada és suficientment interessant com perquè no se centri en fer-me preguntes a mi, vaja, q penso que aquest no és el seu objectiu. Tinc molts canals de comunicació oberts per tothom que ho vulgui. I els torno a posar, per si a algú li interessen. No per fer-ne propaganda, q ja ho faig per altre mitjans, sinó per no centrar l’atenció en les queixes cap a ERC ni cap a mi com a regidora en aquest bloc:
www.arestubau.cat
www.esquerrarubi.cat
facebook i twitter
atp@ajrubi.cat

més connectada gairebé impossible...!

Ara bé, el q si q responc és el tema dels grups en català. Bàsicament al Pep (a qui dec tenir l’honor de conèixer, no?? ho dic perquè com q és tant familiar amb el tracte amb mi, deu ser que ens coneixem..... però ara no hi caic, només amb el nom.... per cert, quan vulguis quedem i t'explico el que fem ERC a l'Ajuntament!! ): Les 2 últimes festes majors hi ha hagut grup en català. Perquè no n’hi hauria d’haver aquest any??
ERC ens hem compromès a algunes coses molt concretes, que totes es compliran, per poc que puguem. I si n’hi ha que no es compleixen donarem les explicacions oportunes.
De moment, però, pel tema del grup en català, no les he de donar. Com deia algú q ha intervingut, s’està acabant de lligar el tema.
De fet, estem entre uns quants grups veient les disponibilitats: Mishima, Amics de les Arts, Joan Miquel Olivé, són els q més punts tenen, tot i q n’hi ha algun altre també... en pocs dies ho sabrem (espero...).
Ai, i grups rubinencs també tocaran. L’any passat ja ho van fer. I aquest any és possible q en siguin més, i alguns d’ells en espais més cèntrics, encara. Però això ja no em pertoca a mi explicar-ho, eh?? jeje.
Pel què pugui ajudar-vos, ja sabeu.

Arés

Anònim ha dit...

Arés, dónde tocaron los grupos de rubí el año pasado??? En el CP Pau Casals, una noche y descentralizado, y con problemas para hacerlo, si os molestarais para preguntarles comprobaréis que no estan muy contentos los grupos..

Yo no digo que tú precisamente tengas culpa de ello, pero eres parte del bipartito..

Donde seguro tendran los grupos rubinencs y no rubinencs un sitio para tocar cada vez que quieran en la vila Arés, es en la fabri-k, esta gente se lo curra mucho y sin ningún tipo de presupuesto, esa gente se lo curra mucho..

Sólo hacen falta ganas de hacer Arés.

Pepe

Anònim ha dit...

Aprofitant que l'Arés es passeja per la petjada, voldria demanar de nou per què es comencen les obres el 3 de juny i no després de la festa major (veure comentari més amunt). De segur que en saps la resposta. Gràcies.

Anònim ha dit...

Ei! Cap problema per contestar les preguntes que es facin, aquí o en altres fòrums! De fet, està molt bé el debat que es genera a partir dels posts q es pengen a la Petjada. Vol dir q toca temes que interessen a la gent. I això, per si sol, ja és un encert!
ERC forma part del bipartit, i és cert q es fan coses q agraden més i altres menys. I és normal q la gent demani la nostra opinió/posicionament respecte a alguns temes. Sempre que pugui no tinc cap problema en donar-lo. Però tb és cert q no sempre puc!
I, com q no tinc cap mena de voluntat de fer girar el debat al voltant d’ERC, ja no dic res més. Només aprofito per donar les gràcies a La Petjada per oferir el seu espai a tots aquells q tenen aportacions interessants per fer, preguntes, respostes, dubtes i solucions!

Arés

Anònim ha dit...

Petjada=pilota d'ERC.

Com se't fiquin aquí els polítics, has begut oli, noi. Tu mateix veuràs.

L'Arés el que aconsegueix és espantar la parròquia de la gent que no és del seu partit, i aixó, Petjada, només fa que reduir l'àmbit del teu bloc. Ja es va veure amb l'enquesta aquella de pà sucat amb oli en què guanyava ACR...


Jo.

Marta Ribas Frías ha dit...

ni que sigui per donar una mica més de varietat al tema, i que deixeu d'atacar La Petjada... 3 comentaris:
* totalment d'acord amb la idea que fes el pregó la Victoria Mateo. Seria una gran pregonera, i un gran honor per a ella a les portes de la seva jubilació després de tants anys bolcant-se en la feina de directora de la biblioteca
* totalment d'acord que les obres de la pl.Doctor Guardiet, posats a que es facin (cosa que sabeu que no m'agrada...) almenys que no ens fastidiin la festa.
* I sobre el repte que ens vau llançar als polítics locals de ballar les gitanes: és cert. L'any passat només va complir-lo el meu company Carlos Águila. Aquest any m'hi sumaré jo. A veure si s'anima algú més...

Anònim ha dit...

Yo vi y aplaudí a Carlos Águila por su gran actuación en las Gitanes de Rubí.

Creo que muchos de los políticos deberían tomar nota y no solo del ball de gitanes, sino de multitud de actividades que todas las asociaciones montan a lo largo del año y que no cuentan con presencia institucional alguna.

Rubí se mueve pero no se propaganda y ese creo es el fallo más importante.

Anònim ha dit...

Per "jo"

aquí hi comenta molta gent, l'Arés, la Marta signen amb el seu nom i no se n'amaguen del seu color (ERC i ICV-EUiA), en canvi, n'hi han d'altres que sí que se n'amaguen i només pels comentaris que hi posen saps perfectament el color que tenen (està clar que l'elecció del color haurà estat abans decidit per assamblea no fos cas que algú s'enfades)...

Aquí entra, surt, llegeix, no llegeix, comenta, no comenta qui li dona la gana.

Jo crec que la Petjada és un blog RUBINENC totalment DESVINCULAT a ningún partit polític. Diu el que pensa, critica quan creu que s'ha de fer, proposa, fa difusió d'actes, i felicita si toca felicitar.

FELICITATS PETJADA!

Rosa

Mireia ha dit...

A la Rosa,

crec que tens raó al dir que certs personatges polítics donen la cara. Això no es pot negar. El que passa és que aquestes persones són, certament, personatges polítics, i quan opinen al blog ho fan com a tal, no com a un ciutadà més de Rubí. Només cal llegir els escrits on, d'alguna manera o altre, indiquen de quin partit són o què és el que el seu partit polític pensa fer o que està fent "x" o que li agradaria "x2". I em sembla molt bé, però llavors s'han d'atendre a les conseqüències, perquè si el què fa el seu partir o ell mateix com a personatge polític (no com a ciutadà) no agrada, la gent té dret a criticar-ho. Si no volen ser criticats en aquest sentit, llavors haurien de canviar el seu discurs en aquest blog.
Després hi ha els que tu dius que no airegen el partit polític en el que estan o amb el que simpatitzen, però segurament és perquè no volen "polititzar" el debat, sinó més aviat donar la seva opinió, que pot coincidir o no amb el partit al qual pertanyen o amb el que simpatitzen. Personalment sóc d'aquestes últimes. Si a partir dels meus comentaris dedueixes el meu color, perfecte, tampoc me n'amago. Però no crec que aquest sigui el punt de debat i tampoc crec que aquest blog tingués l'objectiu de generar un "cara a cara" entre polítics rubinencs. El punt de debat i l'objectiu és, en aquest blog: què pensen els rubinencs com a ciutadans i com volen Rubí. Com a mínim aquesta és la meva opinió.

Mireia ha dit...

Per cert, no crec que la petjada faci la pilota a ningú. Més aviat sé que podria publicar moltes més coses i que no ho fa per ser el més parcial possible. I en alguns moments, certes notícies que s'han penjat en aquest blog, han acabat anant en contra d'ERC sense que la petjada els sortís a defensar. Si no mireu quan va sortir l'enquesta de "què necessita Rubí"...

Mireia ha dit...

perdó, corretgeixo, volia dir el més imparcial possible

Liante ha dit...

ARÉS!!!! T'HAN PREGUNTAT FINS A 3 VEGADES PERQUÈ COLLONS COMENCEU LES OBRES EL 3 DE JUNY!!!!

Aviam si te n'enteres d'una puta vegada, que només fas que respondre lo dels grups en català dels collons, que sí, que ja sabem que vindran els gafapastis dels amics de les arts, que us costaran una pasta i que podria tocar en el seu lloc qualsevol grup de Rubí, però contesta el que et pregunten, o sinó almenys no vacilis!. Joder.

Meritxell ha dit...

Com és que la DiscoMovil aquella que van portar per festa major fa ja alguns anys no ha tornat més? Crec que era una idea que acontentava a bastants grups de jovent ja que la música que es pot posar és més variada... Jo prefereixo això que els grups que venen cada any; tots em semblen igual.

Joan ha dit...

Deu ni do l'educació d'alguns... No crec que sigui ni de bon tros el lloc de criticar als polítics ni a qui sigui. Per això ja tenen els seus canals com molt bé ha dit l'Arés. És més, des d'aquí agraïr la informació que ens fa arribar, ja que encara que no es informació secreta ni confidencial, tampoc està obligada a donar-la.

A mi tampoc m'agrada el Rafael Amargo, i com que no m'agrada, en lloc de fer sarau no hi aniré i ja està. Crec que és una forma prou significativa de mostrar el meu rebuig. Què més que t'ignorin?

Ànims amb la petjada!!

Juan (piqueu sobre el nom) ha dit...

A veure si feu ressó de la preséncia d'un rubinenc als europeus de futbol sala que s'està disputant a Rússia amb al selecció de Catalunya.

http://komotu2008.blogspot.com/2010/05/vinga-edu.html

Anònim ha dit...

NO M'AGRADA EL CARTELL, ÉS MOLT ENSOPIT, SE SUPOSA QUE ÉS UNA FESTA PER A TOTHOM, NO UN FALS MUSEU D'ART CONTEMPORANI JUEU

Anònim ha dit...

I PER CERT LA IDEA DE LA PETJADA EM SEMBLA BÉ (COM TANTES ALTRES IDEES DEL FOLKLORE NACIONAL QUE SE LI POT AFEGIR CONFETI) PERÒ ESTÀ MOLT MAL EXPLICADA, AMB POC ATRACTIU. UNA VEGADA MÉS EL NACIONALISME RAQUITIC DE PAGÈS DE POBLE TORNA A FER EL RIDÍCUL, SUPOSO QUE AGRADARÀ A BONA PART DEL POBLE PROLETARI ENCEFALOGRAMA PLA DE RUBÍ. APA, ÀNIMS I A SEGUIR TREBALLANT DE VALENT

Anònim ha dit...

Para el último anónimo,

Te puedes explicar mejor?? de que nacionalismo estas hablando? y de que folklore??

salud

Anònim ha dit...

Art contemporani jueu? Jajajajaja, la culpa que no t'agradi el cartell és dels jueus? collons nano..., torna als anys 30 amb la teva jovenalla de les S.A.... Nacionalisme raquític de pagès... és interssant el terme, el podries definir?

Anònim ha dit...

El cartell no m'agrada gens ni mica (es la meva opinió, sense intenció d'ofendre al creador), trobo que no es gens festiu, y no m'identifico com a Rubinenc.. No es una idea dolenta però.. que es festa major, alguna cosa mes càlida, mes divertida!!!! proposo fer el cartell de l'any que ve, just desprès de celebrar la festa major d'aquest any, per estar mes a prop de les emocions que haurien de saltar del cartell que anuncia la nostra estimada festa!!! salutacions