dilluns, 29 de novembre del 2010

Casserolada popular contra l'abocador de Can Carreras

La plataforma també demana a entitats i particulars que presentin una instància a l'OAC demant que no es concedeixi l'autorització ambiental
La plataforma No a l'abocador de Can Balasc, Sí a la salut ha convocat una casserolada a les portes de l'Ajuntament per a aquest dimecres 1 de desembre. La concentració, prevista per a les set de la tarda, coincidirà amb el Ple de novembre (retrassat a aquest dimecres per petició dels partits polítics per evitar que coincidís amb la campanya electoral). A més, els organitzadors demanen als rubinencs a títol propi i a les entitats que presentin a l'OAC una instància (veure model) demanant que no es concedeixi l'autorització ambiental a Grupo FSM Vertispania SL per a exercir una activitat de dipòsit controlat de residus no perillosos al paratge de Can Carreras, i que es procedeixi a clausurar l'activitat de dipòsit controlat de residus inerts.

Aquesta iniciativa arriba després de la sentència judicial favorable a l'empresa, i que permetrà que aquesta instal·lació es converteixi en un abocador de residus no especials per part de la Generalitat. Això significa que aquest espai podrà acollir residus inerts (com fins ara) però també residus orgànics i municipals, que comporten olors i problemes de salut i medi ambient, entre d'altres. La plataforma, a més, vol recordar als rubinencs l'historial d'infraccions que ja s'han comès fins al moment a l'abocador de Can Carreras.

La plataforma va signar fa uns mesos un manifest conjuntament amb una gran quantitat d'entitats en contra de l'abocador de Can Balasc i ja ha organitzat alguns actes reivindicatius. A més, l'Ajuntament va comunicar fa uns dies que és optimista amb els usos de Can Carreras.

2 comentaris:

Plataforma NO a l'ABOCADOR ha dit...

Per aquelles persones interessades en saber més sobre el tema us podeu baixar el full informatiu des del blog: http://noalabocadorcanbalasch.blogspot.com/2010/11/casserolada-i-instancia-contra.html

O directament:

Model instància --> https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B7zHuJeSyc6PM2NmMzRhMmItNjBhZC00ZTU2LTgwM2ItMmViMjBlOTBiZDFi&hl=ca

Full informatiu --> https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B7zHuJeSyc6PZTJjNDk3YTQtNzBkYy00YWJiLThlYmEtMDllNzdhMzE3NGQ1&hl=ca

Recordeu que hi ha casserolada davant de l'Ajuntament a les 19h aquest dimecres!
Gràcies!

Plataforma NO a l'ABOCADOR ha dit...

Hola, després de la concentració davant de l'Ajuntament, la Plataforma ha emès aquest comunicat:

Comunicat sobre el dia 1/12/2010

El dimecres 1 de desembre, la Plataforma "No a l'abocador de Can Balasc, Sí a la salut" va realitzar una concentració / casserolada a la plaça de l'Ajuntament. La finalitat d'aquest acte va ser manifestar la preocupació i el rebuig que entitats i ciutadans/es de Rubí senten envers la possibilitat que l'actual abocador de residus inerts de Can Carreras s'acabi convertint en un abocador de residus no perillosos, una categoria superior d'abocador que agreujaria els greus impactes socials i ambientals que ja provoca l'actual instal·lació de Can Carreras. Cal recordar que aquest abocador està situat a molt poca distància de nuclis habitats de Rubí, com les urbanitzacions de Can Mir i de Castellnou o els nuclis de Can Carreras i de Can Sanpere, així com l'IES JV Foix. A més, l'abocador es troba en un espai d'interès ecològic estratègic, en tant que forma part del connector ecològic entre Sant Llorenç del Munt i la Serra de Collserola.

Tal i com es van expressar diversos membres de la Plataforma al Ple de l'Ajuntament, la concentració pretenia fomentar la informació i la mobilització de la ciutadania envers aquesta situació, bo i incrementant el suport del teixit social per evitar que un abocador com el de Can Carreras, amb el cúmul d'irregularitats que ha anat registrant durant gairebé 10 anys i amb els perills que suposa per a les persones i el medi, continuï exercint la seva activitat amb la impunitat actual i que pugui, a més a més, disposar d'un nou permís per poder-hi abocar altres tipologies de deixalles. En cap cas, tal i com vam expressar en el Ple, l'acte es va convocar en contra de l'Ajuntament i del govern local, ans al contrari, la concentració pretenia sumar suports socials a la posició que també ha manifestat el govern municipal, contrari a què l'actual gestor de l'abocador de Can Carreras disposi d'un nou permís per fer-hi un abocador de classe superior.

En aquest sentit, des de la Plataforma valorem la transparència institucional que hi ha hagut fins al moment i el suport rebut per diversos grups municipals, i encoratgem el govern municipal a traslladar a la Generalitat de Catalunya, que és qui haurà de decidir si s'atorga o no autorització, un informe jurídic i tècnic el màxim de complet, contundent i potent possible i amb el màxim de suports socials de la ciutat, per tal que quedi ben clara la postura de la nostra ciutat contrària a aquesta instal·lació, a la seva adequació com abocador de categoria superior i a la seva continuïtat amb les irregularitats actuals.

A nivell de la Plataforma, també animem a les entitats i a la ciutadania en general a què es pronunciïn sobre aquesta situació via la tramitació d'instàncies a l'Ajuntament de Rubí, per tal que es puguin tramitar posteriorment a la Generalitat. Entre d'altres opcions, la Plataforma posa a disposició un model d'instància que es pot descarregar a través d'aquest enllaç.

Continuem treballant per un Rubí net d'abocadors.

PLATAFORMA NO A L'ABOCADOR, SÍ A LA SALUT

http://noalabocadorcanbalasch.blogspot.com
noabocadorcanbalasc@gmail.com