dilluns, 24 de gener del 2011

L'illa de vianants, a debat a "Els matins" de TV3

>> Miquel Cuquerella pare i fill han portat la seva campanya anti-illa de vianants fins al programa de TV3. A més, estan recollint signatures a alguns comerços
Dimecres passat, el programa Els matins de TV3 va recollir la demanda de Miquel Cuquerella (pare i fill) on es mostren contraris a les multes que s'han imposat durant les darreres setmanes a l'illa de vianants. De fet, aquesta no és la primera actuació d'aquests rubinencs, i és que des de fa dies estan recollint signatures entre els ciutadans per tal de demanar a l'Ajuntament que es deixi de sancionar a través de les càmeres de videovigilància. Ells es queixen de que les pilones estan aixecades, i segons ells, és una decisió presa "amb afany recaptatori". Qui vulgui signar aquest document pot dirigir-se a alguns establiments del centre.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha recollida de firmes pels qui estan a favor de que multin a TOTS aquells que fan un mal ús de l'illa de vianants? Ja sabeu: excés de velocitat, conduir mentre es parla pel mòbil, conduir sense el cinturó, volum de la música...

Anònim ha dit...

La verdad es que los presentadores no dejan muy bien a los que se quejan, en pocas palabras los tratan de tontos.
Lo que no entiendo es que el Raco entre en el juego.

Anònim ha dit...

s'ha de senyalitzar millor, però el que s'ho salti que pagui la multa. Les càmeres fan bé de multar. On es recullen firmes a favor?

Anònim ha dit...

D'on no n'hi ha, no raja...

Anònim ha dit...

Això té un cert sentit.
He sentit que els senyals no compleixen normativa estàndar i nou sou prou clars.
Aleshores, el fet de deixar baixades les pilones però mantenir les multes de les càmeres, pot portar a discriminar a conductors que no coneguin la ciutat i que fàcilment poden entrar a la zona per error.

Jo veig més una intenció recaptatòria que no pas de lliberar l'illa dels vehicles.

No soc experta en senyals de trànsit, però si realment no compleixen normativa, es podria demandar a l'Ajuntament si posa multes basant-se en aquests.

Anònim ha dit...

Penseu que han de recuperar els 270.000 euros que ha costat tot aquest dispositu... I pel que fa les senyals, vaig estar buscant si eren "legals" o no, però no vaig saber trobar res. De totes maneres crec que no compleixen amb la normativa, ja que hi ha moltíssima lletra, a més a més petita i si estàs conduïnt, lògicament no ho pots llegir pas tot.

En resum, que si volen illa, que la faci, però bé! No cal aprofitar-se dels més "despistats" o dels qui no ho coneixen. El diari de la setmana passada deia que hi ha 151 multes diàries de mitjana... Això no és afany recaptatòri?? 151 x 45€ (en cas de pagar aviat, sinò 90) equival a 6.795€ diaris. Vol dir que en una setmana recapten 47.565€ setmanals. Si es segueix amb aquesta mitjana... en 5-6 setmanes tenen la inversió recuperada. Ho trobo vergonyós...

Anònim ha dit...

Només 45€ de multa???? Doncs encara trobo que és poc.
Jo crec que s'ha avisat per activa i per passiva, jo crec que qui és multat és perquè és curt de gambals i demostra que els conductors no presten cap tipus d'atenció a les senyals
Una altra cosa és la gent que ve de fora, no crec que s'emportin un bon record de la ciutat, però...

En tot cas, gairebé es porten 2 anys arrossegant la qüestió de la illa de vianants i encara cueja: que si el bus, que si els horaris, que si les pilones, que si les càmeres... Em fa pensar que aquests de l'ajuntament no són capaços de gestionar una cosa tant senzilla com això, que s'ofeguen en un got d'aigua... Què es pot esperar que facin per l'Hospital, pels nous Jutjats, pels antics cinemes, i tantes i tantes coses?

Anònim ha dit...

Ultimo anónimo ,tu lo has dicho, llevan dos años avisando de la illa , al que vive en Rubi y le han puesto una multa es porque ha querido ir de listo.

Anònim ha dit...

veig que aqui hi ha molt llest...si no voleu entendre la realitat de Rubí i que l'illa és una pressa de pèl...és consciència de cadascú, tothom és lliure de pensar el que vulgui, ara el dia que us multin em riure i molt.

JuanEgara ha dit...

He recibido a finales de este mes de Agosto un carta por escrito firmada por el jefe de la Policía local del Ayuntamiento de Rubí en respuesta a mis alegaciones presentadas diría yo que hace mas de tres meses en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà del centre del ayuntamiento por un expediente sancionador.

En dicha carta me dan la razón de que efectivamente la señalización de l'illa de vianants de Rubí no cumple con los artículos 56 y 138 de la Ley de transito respecto a los idiomas que deben incluirse en las señales, pero me insta finalmente a pagar la multa con una serie de razonamientos mas propios de la defensa del propio ayuntamiento por los motivos por los cuales no cumplen con los artículos ley mencionados anteriormente... y yo me pregunto ¿Quién sanciona a quién no implementa adecuadamente una ley y además quiere sancionar por su no cumplimiento?.

Curiosamente antes de Agosto 2011 el ayuntamiento de Rubí cambio los paneles informativos, pero sorprendentemente siguen incumpliendo los artículos 56 y 138 de la Ley de transito.

Diariamente, así me lo ha comentado verbalmente personal de la oficina de la organización de gestión tributaria de la provincia de Barcelona situada en la calle Pau Claris de Rubí, muchos incautos y despistados ciudadanos de Rubí y especialmente foráneos, alguno incluso me han dicho que les han llegado con 8 multas del mismo asunto, entran con su vehículo en l'illa de vianants al ver bajados los pilones (horarios de carga y descarga lo llama el ayuntamiento), siendo fotografiados por una cámara instalada a tal efecto con la notificación de la multa consecuente.

El ayuntamiento de Rubí y los responsables correspondientes de la señalización de "l'illa de vianants" de Rubí deberían pensar ante este elevado número diario de sancionados, que algo falla en la comunicación / información de los paneles informativos, empezando por adecuarse en su totalidad a la ley y posteriormente estudiar las soluciones oportunas, si el objetivo final es impedir que entren vehículos no autorizados en l'illa de vianants... en cambio mantienen la situación tal y como esta, pensaran que es una forma fácil y sencilla de recaudar.

De momento he enviado una queja al Síndic de Greuges con la esperanza que al final se imponga la justicia y el razón.

Un "incauto" e indignado ciudadano de Rubí

Anonimo ha dit...

Hola soc de fora es el primer cop que vaig a Rubi. Sorpresa multa de 90euros!!! Per pasar pe la illa de vianants, mal senyalitzada i amb els pibots baixat!! Lladres mes que lladres. Jo no soc cap delincuent ni cap infractor inprudent,ni un boig al volant. Només que no conec Rubi, i si esta obert el pas i no es veu clara la informacio... Me llevo cada dia a les 5 del mati per guanyar cuatre dururs de merda, que no puc ni pagar el pis, ni res, pago els impsotos... i ara me volen robar mes? Lladres quina vergonya!!!No torno mai mes a Rubi i la neva propaganda del poble sera nefasta.

Anònim ha dit...

Jo soc una mes de les foraneas que per motius de feina trepitja Rubí , Ja en porto 2 de multes ja que la 2ª es de pocs dies despres de la 1ª i hem sembla vergonyos ,també penso portar el tema fins el sindic de greuxes per manca de claretat en la comunicació visual de les senyals , pilones baixades ( unica explicació possible es l'afany recaptador)i horaris.
Amb aquestes senyals colocades a una alçada inapropiada es demana que els conductors prestin atenció a aquestes senyals i desatenguin el que de veritat es important ; complir amb els stops i prioritats de pas dels carrers i sobre tot vigilar de no atropellar ningú ! senyors amb això anirem mirant enlaire buscant els cartells ( no del tot legals) i ens emportarem algú per davant.
Per cert jo vaig ( anava) a Rubí per feina i per donar feina. EVIDENTMENT RUBÍ QUEDA FORA DELS MEUS PLANS. No hi torno.

Anònim ha dit...

Dos multas en dos días seguidos a las 21:14 y 21:20!!! VERGONZOSO!!!
Si están las pilones bajadas a esta hora de la noche porque multan?
Recurso en camino...

yolanda ha dit...

El sistema de senyalització no es el correcte a mi me la van possar a les 8:06 del matí no coneixia el poble i anava perduda, i li feia cas al tom tom, buscaba un poliesportiu. Si hagues un prohibit l'aguest vist.

yolanda ha dit...

El sistema de senyalització no es el correcte a mi me la van possar a les 8:06 del matí no coneixia el poble i anava perduda, i li feia cas al tom tom, buscaba un poliesportiu. Si hagues un prohibit l'haguest vist.

MARTA ha dit...

Doncs a mi me n'han fotut 6 de multes!! No soc de Rubi, i des del 14 de setembre hi porto quasi cada dia el meu fill a una escola. La primera multa la vaig pagar, la segona ja vaig dubtar de que feia malament!!! fins que no ho he anat a preguntar a la policia no me n'he assabentat que no s'hi podia passar!! Hi ha indicador per entrar al centre del poble, les pilones baixades, i els retols..... sense comentaris. jo també crec que és un afany recaptador i no ho tenim que pagar els de fora!! M'han dit que no val la pena ni que faci recurs, pero veient el panorama no em quedare de braços creuats, a mi no em passara mes pero fare el possible per que no li passi a cap altre. De moment queixa al Sindic de greuges també!!