dimarts, 5 de juliol del 2016

El Holi, Orozco, Los 40 Tour, Efecto Pasillo, les activitats de Salvador Allende i La Loca Histèria, grans èxits de la Festa Major

>> El mercat poc vintage i el concert de Duncan Dhu potser han estat les activitats més decebedores de la Festa Gran, que ha estat una de les més participatives dels últims anys.

El Piromusical d'aquest diumenge a la nit posava punt final a una Festa Major de sis dies que ha registrat xifres de participació molt elevades, segons ha informat l'Ajuntament. L'ambient al carrer ha estat molt festiu i no s'han registrat incidències destacades.

Aquesta ha estat la primera Festa Major de l'actual govern socialista (l'anterior se la van trobar feta) i això s'ha notat en diversos aspectes. El pregó, per exemple, estrenava una nova fórmula (rubinenc reconegut + personatge famós = Bea Ortiz i Orozco), que s'ha de reconèixer que ha fet augmentar considerablement la participació respecte edicions passades, que cada cop era més baixa, tot i que això hagi requerit un augment del pressupost en aquesta activitat per pagar el caché del pregoner. A la nit, Antonio Orozco reunia 2.350 persones al concert del Castell, moltes d'elles arribades de municipis de l'àrea metropolitana, i el festival Rubisound de Ràdio Rubí congregava a la plaça Salvador Allende un nombrós públic fins les 4 de la matinada.
Bea Ortiz i Antonio Orozco, pregoners d'enguany. Foto: Localpres
El Rubí Random Music Festival era, de lluny, la principal novetat d'aquesta Festa Major. Apostar per un festival musical amb marca independent i diversos concerts de pagament era una aposta arriscada que ha donat resultats desiguals. Pel que fa als concerts de pagament, bona nota en termes de participació a Orozco (2.350 persones al Castell) i a Aute (445 persones a La Sala). Lax’n’Busto va arribar a reunir 360 persones a La Sala i segurament Marlango no va complir expectatives, ja que tan sols van reunir 400 espectadors al Castell.

Pel que fa als concerts gratuïts, èxit de Solà & Estella a la plaça del Doctor Guardiet (dimecres, 600 persones) i dels concerts d’Itaca Band i del Barrakuda Festival ─Tex & Sunflower Seed, Caribbean Dandy i The Suicide of Western Culture-, que van atraure entre 7.000 i 8.000 persones a l’Escardívol durant la nit de dijous. Tot i així, segurament una de les nits estel·lars d'aquesta Festa Major va ser la de divendres, on Efecto Pasillo i sobretot el DJ dels 40 Tour van fer passar una animada nit als 15.000 ciutadans reunits a l'Escardívol. En canvi, la Nit Golfa segurament ha estat una de les més fluixes dels últims temps. Segons molts dels assistents, els concerts de Duncan Dhu i Derivas no van ser els més idonis per a la nit més forta de la Festa. Els que van resistir a l'avorriment, però, van poder gaudir de La Loca Histèria a partir de les 4, que ha despertat molt bones crítiques. Per tant, una nit Golfa de grans contrastos. 
Efecto Pasillo va reunir unes 13.000 persones a l'Escardívol. Foto: Localpres
Sens dubte, un dels grans èxits d'aquesta Festa Major ha estat el festival Holi. Segons l'Ajuntament, unes 10.000 persones -amb presència majoritària de joves- no van deixar escapar l'oportunitat de gaudir per primera vegada a Rubí d'aquesta exitosa activitat, que va omplir de música i colors l'Escardívol. Malgrat les dificultats per aconseguir la pols de colors, el Holi va omplir les xarxes socials de divertides i colorides fotografies.
El Holi, una de les grans i exitoses novetats de la Festa Major. Foto: Localpres
El nou espai de Salvador Allende també ha estat una de les sorpreses d'aquesta Festa Major, on la majoria d'activitats programades han comptat amb el vist-i-plau del públic. El Ball de Gitanes, l'actuació estel·lar d'Àngel Llácer al Karaoke de Rubitv.cat o un Piromusical amb novetats pirotècnies destacades han estat altres moments destacats d'aquesta Festa, que ha sumat més de 150 activitats organitzades per les entitats i l'Ajuntament. Segurament, un altre dels aspectes més decebedors ha estat el Mercat Vintage de l'illa de vianants, que era gairebé idèntic al Mercat Medieval de cada any.