dimecres, 20 de juliol del 2016

Estiu complicat per als usuaris d'FGC a causa d'unes obres a Sarrià

>> A partir del dia 25 de juliol, els trens s'aturaran a totes les estacions, incrementant el temps de recorregut. Les nits de divendres i dissabte no hi haurà servei de tren entre Barcelona i Sant Cugat

FGC modificarà el servei de les línies del Metro del Vallès entre el 25 de juliol i el 30 de setembre com a conseqüència de les obres d'adaptació per a les persones amb mobilitat reduïda a l'estació de Sarrià, així com d'altres actuacions de millora de la infraestructura. Aquestes obres faran que els rubinencs s'hagin d'adaptar a uns horaris especials i a buscar alternatives de transport en alguns casos.

Entre el 25 de juliol i el 30 de setembre, les línies S1 (Terrassa-Barcelona, amb parada a Rubí) i S2 (Sabadell-Barcelona) s'aturaran a totes les estacions, excepte en hora punta. D'aquesta manera, el trajecte entre Rubí i Plaça Catalunya serà de 36 minuts, cinc més que en l'actualitat. Les línies S5 (Rubí-Barcelona) i S55 (Universitat Autònoma) s'aturaran a totes les estacions, excepte en hora punta. Per tant, el temps de viatge també serà més elevat. Cal tenir en compte, però, que durant el mes d'agost aquestes línies no circularan, com succeeix cada estiu. Podeu consultar els horaris especials d'agost aquí.

D'altra banda, el servei de les línies S1 i S2 deixarà d'estar operatiu entre Barcelona i Sant Cugat durant les nits de divendres i dissabte a partir de les 12 de la nit, des del 25 de juliol i fins al 30 de setembre. Tot i que FGC posarà en marxa un servei de bus substitutori entre Barcelona i Sant Cugat, la companyia recomana als rubinencs que vulguin viatjar des de Barcelona fins a la nostra ciutat hauran de fer servir la línia N61 de Nitbus (veure horaris aquí). Caldrà veure quin és l'impacte d'aquesta mesura durant les festes de Gràcia, la Mercè o per a totes aquelles persones que treballen a Barcelona en horari de tarda-nit. 

Del 13 al 16 d'agost, tall total entre Barcelona i Baixador de Vallvidrera
Durant quatre dies, les obres obligaran a tallar de forma total el servei d'FGC entre Barcelona i Baixador de Vallvidrera. Per tant, Rubí es quedarà sense accés directe en tren a la Ciutat Comtal. FGC ha encarregat a TMB un servei d'autocar substitutori entre les estacions de Provença i Sarrià, i a Moventis un altre entre Sarrià i Valldoreix. Així doncs, els rubinencs que necessitin anar a Barcelona hauran d'agafar el tren fins a Valldoreix, agafar un primer bus fins a Sarrià, i allà agafar un altre bus fins a Muntaner, Gràcia o Provença, segons es desprèn de la informació facilitada per FGC.

Tota la informació relativa a aquests canvis es pot consultar al web especial de la companyia.