dijous, 21 de març del 2019

L’empresa rubinenca Moehs invertirà 6 milions d’euros en la construcció d’una planta de biocosmètics

>> La farmacèutica diversifica la seva producció després del seu èxit en la venda de genèrics

Moehs, un dels grans fabricants europeus de medicaments genèrics, va facturar l’any passat 215 milions d’euros. Acumula un creixement del 6% anual i té l’objectiu de seguir creixent. Per fer-ho, l’empresa busca diversificar-se i un dels sectors on més vol expandir-se és en el dels biocosmètics.

Per aconseguir-ho, Moehs construirà una planta de biocosmètics a Castellbisbal, municipi on ja té una nau operativa. Segons ha explicat la companyia, la planta s’alçarà a la localitat veïna, ja que és on tenen una parcel·la disponible amb les dimensions necessàries que requereix el projecte. Tot i així, Moehs mantindrà la seva presència a Rubí: la seu central a Cova Solera i la planta de producció de Cova Solera.

La nova planta de Castellbisbal acollirà les instal·lacions de la filial Proteos Biotech, empresa que Moehs va fundar l’any 2011 després de comprar el 50% de la madrilenya Zurco Research. Actualment l’empresa rubinenca ja té el 60% de la propietat d’aquesta filial, que fins ara tenia el laboratori principal a Albacete. Un dels seus productes estrella és PBSerum, un tractament biocosmètic per a la fibrosi quística que ja es ven en països emergents i que ara busca la seva aprovació a Europa. El projecte s’ha iniciat aquest 2019 i requerirà una inversió d’entre 4 i 6 milions d’euros. De moment, es desconeix quants treballadors seran contractats un cop la planta estigui enllestida.

Instal·lacions de Moehs a Rubí. Foto: Moehs
Moehs ja té un centre d’I+D a Rubí
Fa dos anys, Moehs ja va invertir 4 milions d’euros en la construcció d’un centre d’investigació i desenvolupament a la nostra ciutat. En unes instal·lacions de 2.700 metres quadrats, una cinquantena de professionals d’alta qualificació ideen nous ingredients de genèrics.

La companyia preveu continuar creixent el seu volum de vendes en aquest sector i espera que l’any 2022 sigui un moment decisiu per a la companyia, ja que aquell any caducaran les patents d’un bon nombre de fàrmacs supervendes a Europa que a partir d’aquell moment ja es podran vendre sota la fórmula de medicaments genèrics.

 * Article publicat de forma inicial al TOT Rubí el 18/03/2019