dilluns, 8 d’abril del 2019

VÍDEO: El camp de golf de Can Sant Joan, abandonat i saquejat

>> Aquest mes d'abril fa un any del tancament del camp de golf públic per ordre judicial. Rubí i Sant Cugat volen que es converteixi en un gran parc urbà

L'abril de 2018 un jutge va decretar el tancament del camp de golf de Can Sant Joan, el primer camp de golf públic de Catalunya. Des de llavors, el saqueig a les instal·lacions ha estat constant i, per això, la degradació ha anat creixent setmana rere setmana. Paral·lelament, els ciutadans de Rubí i Sant Cugat s'han anat fent seu aquest espai i cada cop són més els que van fins al camp per fer un passeig i redescobrir aquest espai verd.

Inaugurat l'any 1994, el camp se situa en terrenys situats entre Rubí i Sant Cugat i propietat de l'Incasòl. La Federació Catalana de Golf en té els drets d'explotació del camp fins el 2064 i després de la fallida de la darrera empresa concessionària (Puro Campo SL) continua buscant un inversor que vulgui quedar-se amb els drets d'explotació del camp. En cas que el trobi, cada cop menys probable, serà l'Incasòl qui hagi de donar el vist-i-plau definitiu a l'operació.

La degradació de les instal·lacions és molt important i per això els plens municipals de Rubí i Sant Cugat -a instàncies de l'AUP i la CUP respectivament- han decidit demanar a l'Incasòl que retorni aquestes 90 hectàrees a la ciutadania per fer-hi un gran parc urbà amb equipaments. En declaracions a TV3 les dues alcaldesses han apostat per una fórmula compartida i per obrir un procés participatiu entre els ciutadans per escollir el millor projecte.





El programa "Els Matins" de TV3 ha debatut sobre aquesta qüestió
A banda dels reportatges emesos als Telenotícies, el programa Els Matins de TV3 també s'ha referit a la situació que es viu al camp rubinenc i santcugatenc i ha conversat sobre el tema amb un expert en la matèria: Narcís Prat. L'ecòleg ha dit que seria "viable" i "una oportunitat" que el camp de golf es convertís en un parc urbà, tot i que caldria vetllar per evitar la propagació d'espècies invasores.