dimecres, 25 de febrer del 2009

Aquest diumenge col·lapse a Ca n'Oriol en motiu del Dia d'Andalusia

Aquest diumenge el parc de Ca n'Oriol rebrà milers de persones per celebrar el dia d'Andalusia. L'any passat 40000 persones van assistir a aquest acte gràcies al bon temps i els actes programats. Per enguany s'espera una xifra similar. L'acte està organitzat per la FECAC i hi col·labora l'Ajuntament de Rubí, amb una xifra econòmica que desconec.
Aquest acte, previst fins l'any 2016, es celebra cada any durant el primer cap de setmana de març, després de molts anys celebrat a Manresa. La primera edició va celebrar-se fruit de l'acord firmat entre PSC i la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC). Cal recordar que aquest conveni va ser polèmic j que oposició, entitats de la ciutat i veïns del barri es van queixar de la signatura d'aquest pacte. S'hi atribueixen despeses elevades per part de l'Ajuntament, danys al parc de Ca n'Oriol i molèsties als veïns, entre d'altres.
Malgrat aquest acte suposa l'arribada de molts visitants a la ciutat, la despesa que aquesta gent fa en la restauració local o comercial és mínima ja que acostumen a fer els àpats al mateix parc i els diumenges les botigues rubinenques estan tancades, és a dir, produeix pocs guanys econòmics a la ciutat. A nivell cultural l'acte estarà amenitzat per concerts i balls regionals, propis d'una comunitat autonòma origen de molts rubinencs.
Esperem que aquesta edició del Dia d'Andalusia suposi els mínims problemes als veïns (sobretot per temes d'aparcament i sorolls), els danys al parc siguin els menors possibles (almenys aquesta celebració serveix perquè l'Ajuntament s'enrecordi una mica del parc...) i que els visitants d'aquest acte s'ho pasin el millor possible. El que és evident que serà una bona ocasió perquè els andalusos rubinencs es retrobin amb veïns d'altres municipis, coneguin gent o bé es retrobin els seus origens culturals. Això si, per sort no cal ser andalús per poder assistir, al contrari.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo crec que és una gran oportunitat que té Rubí de donar-se a coneixer arreu de Catalunya!!! Penso que Rubí ha crecut en gran part gràcies als andalusus que amb el seu esforç i feina han fet creixer la societat catalana... per això em d'estar contents que un acte tan important com aquest es realitzi a la nostra ciutat!!!!

Pel tema del soroll, crec que es comprensible la queixa dels veins pero tampoc és res desagradable, sinò que serà un dia plè de música i bon ambient!!!

Pel tema de les possibles destrosses al Parc de Ca n'Oriol... crec que haurien d'haver educadors ambientals informant sobre el parc al assistents i facilitant escombraries de recollida selectiva, mostrant les ruines que tenim al propi parc i explicant la importancia d'aquest petit reducte de natura per a la nostra ciutat!!!

Crec que és una bona ocasió per compaginar la protecció d'un espai natural emblematic per a la nostra ciutat i l'ús sostenible del lloc!!!

Desitjo que es pugui fer durant molts anys a la nostra ciutat!!!

Anònim ha dit...

A diferència de l'any passat aquest any el "Dia de Andalusia" m'ha passat gairebé desapercebut, tot i que visc a tocar del parc, pel cantó de l'IES Estatut.

Apart de la música que des de casa podia sentir altres anys,no he vist tampoc les riuades de gent que d'altres anys si que es veien, ni el xivarri per la zona ni els cotxes aparcats en els descamptats acondicionats que hi ha a l'Avinguda de Comas i Solà.

El temps tampoc ha estat esplèndit, però em fa la sensació que ha anat de baixa.