dijous, 9 d’abril del 2009

Una illa de vianants més àmplia i un centre comercial al Rubí+D, les prioritats dels rubinencs

Durant uns dies La petjada de Rubí us ha preguntat què creieu que era el més important per a la ciutat. Avui publiquem els resultats, amb 34 vots recollits.
En primer lloc, empaten una illa de vianants més àmplia i un centre comercial al Rubí+D. Totes dues opcions recullen el 32% dels vots (11 persones). Cal de
stacar, però, que es podia votar per més d'una opció.
Ara mateix, no sembla que la illa de vianants hagi de créixer més, però els rubinencs creuen que aquesta illa (al juliol cumplirà un any), hauria de ser més àmplia. Això convertiria l'illa en un antèntic eix comercial i vertebrador de la ciutat. Des de juliol i fins ara, més que créixer la illa s'ha vist reduïda, ja que dues línies d'autobús circulen pel carrer Major i el carrer Llobateras també resta obert. A més, durant la nit, la illa també és accessible.
D'altra banda, la proposta de centre comercial al Rubí+D està en punt mort. No se sap res d'aques
t projecte que van prometre el PSC i ERC a les eleccions municipals, tal i com també van fer altres partits. S'han vist maquetes, projectes i fins i tot han circulat rumors amb els operadors interessats, però de moment, res. Aquest centre també incorporaria un aparcament subterrani i una passarel·la amb el nou jutjat (també ara ajornat).
Segueix el rànquing l'escola oficial d'idiomes. Tot i que darrerament el conseller Maragall va prometre una EOI per a Rubí, tampoc hi ha data prevista. Aquesta s'hauria de construir a l'avinguda
Edison, però l'alcaldessa va dir fa uns dies no es descarta la possibilitat d'instal·lar-la a l'antic IES El Bullidor de forma provisional. Un 20% dels votants (7 persones) han triat aquest projecte.
D'altra banda, un 14% (5 persones) consideren que calen més equipaments mèdics a la ciutat. El futur hospital de Can Sant Joan i un nou CAP a Ca n'Oriol són els futurs equipaments mèdics que la ciutat tindrà, però com sempre, envoltats de polèmica. Després d'una picabaralla entre CiU i Ajuntament, declaracions de Carme García confirmant les obres de l'hospital, rèplica de Lluís Recoder... ahir el Diari de Rubí publicava que el Departament de Salut no preveu l'inici d'obres fins el 2011, prop de 2 anys més tard del que havia promès l'alcaldessa. Algú no està dient la veritat...
Una altra de les reivindacions dels rubinencs (11% i 4 vots) és la segona estació de FGC. Aquesta s'hauria de construir a La Llana i ja veurem si algun dia és una realitat. De moment, no figura a cap plànol del DTOP.
Finalment, i tot i la polèmica dels darrers dies amb la plaça del Doctor Guardiet, només una persona ha considerat que calen més aparcaments subterranis.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

t'oblides de dir que els dies feiners pel matí l'illa de vianants desapareix ja que totes les pilones es baixen per deixar pas a la "càrrega i descàrrega" que a la pràctica vol dir que hi passa tothom... una llàstima la poca valentia de l'Ajuntament!

Jo@net ha dit...

Jo penso que com a prioritats n'hi ha d'altres que absolutament cap govern, ni passat ni present han estat capaços d'adreçar i que si representen un canvi en la qualitat de vida dels ciutadans:

1. Alguna ordenança efectiva perque no puguin circular, sobretot ciclomotors i quads amb sons estruendosos. Tantmateix cotxes "discoteca" amb les finestretes baixades

2- Alguna ordenança per endreçar el caos en l'aparcament dels cotxes a la ciutat. I no s'hi val a dir que manquen aparcaments doncs hi ha zones on no hi ha problemes d'aparcament i els cotxes es deixen als passos de vianants, ocupant parts de güals, sobre les aceres... Aquesta és una via ràpida per l'ajuntament en obtenir ingressos si no es dones tanta permisivitat com s'està fent ara.

3- Sancionar exemplarment les actituds incíviques com llençar objectes pel carrer (llaunes de beguda, borilles de cigarreta, escupinades,...) o no fer-se càrrec dels excrements dels animals.

4- .... podriem continuar.

Com es vol anar per grans projectes si pels petits s'en és incapaç?

Nemo ha dit...

Comentari sobre l'illa de vianants: ara en tenim de dues categories. De primera, amb pilones (que funcionen, o no, i segons a quines cruïlles, per raons que se'ns escapen a la majoria dels mortals). De segona: sense pilones i de circulació lliure i sense restricció, ja que els senyals són ignorats per molts conductors de vehicles de tota mena, faltaria més haver-se de molestar en circular per on toca!!! (Sant Isidre, Sant Pere, carrer de la Creu, Sant Magí). Anecdòticament, a la Guia de Rubí s'indica que a causa del tall a Rafael de Casanova "els vehicles que circulin per aquesta via són desviats pels carrers Sant Josep, Sant Magí i Sant Gaietà fins a Prat de la Riba. " No, senyors, han de pujar fins el carrer Nou, Sant Magí és (diuen) de vianants...