dimecres, 8 d’abril del 2009

Uns joves okupen una fàbrica de Can Rosés

L'antiga fàbrica PBR de Can Rosés porta okupada prop d'un mes i mig. Segons sembla, un grup de persones de la ciutat van entrar a la nau el passat 28 de febrer i durant el mes de març l'han acondicionat per crear un espai alternatiu on fer tallers, assaigs, cursos, activitats i un hort ecològic. Els okupes viuen allà nit i dia, tot i que als caps de setmana el nombre de persones que hi conviuen és superior.
Els joves okupants consideren que aquest espai era necessari a la ciutat, ja que l'Ajuntament no ha habilitat cap lloc per fer-hi cursos, assaigs i activitats culturals d'aquesta índole. Tanmateix, la darrera proposta de convertir la masia de Can Serra en un espai d'energies renovables va suposar l'últimmàtum d'aquest grup de joves.
La nau porta tancada dos anys i els joves s'han encarregat de netejar-la i treure la instal·lació elèctrica i d'aigua que havia estat malmesa pel pas del temps i per uns robatoris que havien deixat la nau en un estat ruinós i perillós.
Fins al moment, ni Ajuntament ni cossos policials han actuat, i segons sembla, de moment no es pensa fer cap tipus d'actuació policials. Tot i això, caldrà veure si la propietària denuncia als joves okupants o si realment La Fabri-K es converteix en un centre social de la ciutat.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

que ocupin l'Ajuntament, allà si que hi ha merda x netejar...

meritxell ha dit...

bona proposta, a veure si va bé!

vergonya els hi hauria de fer als de l'ajuntament que els altres facin coses que haurien de fer ells...

Anònim ha dit...

Trobo que es tracta d'una iniciativa ben maca. I crec q la meritxell té raó, vergonya els hi hauria de fer als de l'ajuntament!

esther ha dit...

Pues ocupar un espacio PRIVADO está claro que no, haciendo eso no sólo dejais claro el tipo de personas que sois sino que no perdeis todo tipo de argumentación que querais expresar. Lo que si que estoy deacuerdo contigo es que este ayuntamiento tiene muy poca vergüenza...ya que dejar que haya gente que ocupe propiedades privadas con total impunidad es no respetar las leyes existentes en este pais, perdona pero no engañais a la gente, si alguien quiere jugar a cartas no ocupa fábricas para hacerlo...Y luego el día que os desalogen ¿también os encadenareis, insultareis a los policias, etc como haceis siempre? venga, que todos sabemos el tipo de personas que ocupan las propiedades privadas, el problema de este pais es que no sólo no se castiga sino que se permite, el ejemplo lo tenemos en que a dia de hoy seguis allí. Luego cuando el propietario os denuncie (sino no hay desalojo) lo amenazareis como ha pasado en Barcelona en varios casos? ¿en eso consiste vuestros juegos de cartas? quizás son juegos de rol en los que el juego consiste en ocupar propiedades privadas, si es así entonces sí lo entiendo; pero como fuera bromas este no es el caso, sí quereis una zona pagada con los impuestos de los Rubineneses para perder vuestro tiempo me parece una opción, pero pedirlo y pedirlo y pedirlo y pedirlo hasta que lo consigais, pero si ocupais una propiedad privada perdeis toda razón.

Anònim ha dit...

Endavant amb la dinamització d'espais per a la ciutadania!!!

Els joves, i no tant joves, de rubí fa ANYS que reclamem espais on poder-nos trobar i realitzar activitats al marge de les propostes privades que hi ha a Rubí (minses i que no responen a totes les inquietuts). L'Ajuntament no ha creat iniciatives al respecte, ha tancat les poques que funcionaven i ha donat llargues als projectes que s'han proposat desde la societat civil.

Així doncs si no ho fem nosaltres està vist que l'administració pública no ho farà, suposo que ja li està bé tenir una ciutat dormitori on les preocupacions siguin on aparcar el cotxe i s'inviti a la gent a estar-se a casa jugant a cartes perquè és on toca. Així és crea sentiment comunitari oi?

Anònim ha dit...

Molt bé okupes, esteu demostrant clarament que la vostre intenció és reivindicar la falta d'espais per als joves de rubí... sabeu que està fent ara l'ajuntament? celebrar que els joves tenen un espai i que a ells ja els deixareu tranquils almenys per una temporada... sense posar ni un duro i sense malgastar el seu fantastic temps... Penso que amb aquesta opció que heu escollit us heu equivocat, reivindicar-ho d'aquesta forma és cometre un delicte que tard o dora us portarà problemes i perjudicar al propietari (el qual no té la culpa que no hi hagin espais per a joves...) doncs si, l'ajuntament us agraeix la vostre col·laboració i espera que resolgueu tots els conflictes d'aquesta forma... així ja no haurà de pensar en els joves mai més.

OKUPA ha dit...

Esther, ocupamos una propiedad privada, sí, pero se nota que no tienes ni puta idea de lo que va el tinglado, porque la propietaria de la fábrica está a puntito de darnos permiso para estar allí, o sea, de no denunciarnos, si logramos hacer un centro social que funcione. De momento ya tenemos un cine, un escenario para hacer conciertos, un huerto donde empiezan a cercer patatas, etc. Si no te gusta te jodes, pero lo que no puede ser es que las propiedades privadas de Rubí estén en desuso durante años y la gente en cambio no tenga dónde hacer nada, y si tan fácil ves que pidiendo las cosas al "ajuntafems" se logren, entonces es que en tu vida has intentado pedir nada allí, porque si lo hubieras hecho sabrías que estamos cansados de que nos traten como imbéciles y nos bacilen en la cara, a no ser que seas una sociata enchufada que lo logre todo porque "eres del partido".

Nuestro espacio está abierto a la ciudadanía, de momento hemos logrado que algunas entidades utilicen nuestro espacio, también hemos prohibido el consumo de drogas dentro de la okupa, así que menos estigmatizar, que no somos yonkis, somos gente normal que busca hacer algo en estas mierda de ciudad.

Per l'anònim del primer comentari: et prometo que l'ajuntament ens sentirà, de moment ja s'està cagant en la puta e que amb 0'00 euros estiguem fent el que ells no són capaços amb tot el pressupost municipal, però no pateixis que no ens quedarem aqui a la nostra cova esperant que no vingui la bòfia a desallotjar-nos, sortirem al carrer les vegades que caldrà.

TAmbé us convido a que si teniu alguna crítica constructiva o aportació a fer vngueu els dissabtes a la 1 del migdia, que és qua es fa l'assablea a la fàbrica i on es prenen les decisions, qualsevol inciativa d'ús de l'espai serà benvinguda, però es demana que es passi a comentar-ho abans per l'assamblea. GRàcies!

OKUPA ha dit...

"haciendo eso no sólo dejais claro el tipo de personas que sois sino que no perdeis todo tipo de argumentación que querais expresar"

Y que tipo de personas somos según tu, esther?

melon ha dit...

Esther, tienes toda la razón del mundo lo "okupas" son gente muy mala, tan mala que su piel es roja, y tienen cola y colmillos para hacer todo el daño del mundo,por que adoran la violencia como nadie, en esos centros yo no se que se hará por que nunca he estado en una "okupa" pero seguro que no para de drogarse y emborracharse como la gente mala, esther me solidarizo con tigo por que después de tu comentario no han parado de insultarte y amenazarte, menos mal que los demócratas como tu y como yo, socialistas y los populares siempre llevamos la razón y la cordura, nuestros espacios si que son culturales, y no los de esa gente denominada alternativa, además esther me han dicho que no trabajan ninguno de ellos que viven de la sopa boba, pero yo no lo se por que no conozco ninguno de estos, pero si me lo han dicho será verdad, no?? espero que la ley caiga sobre todos ellos por que son unos delincuentes por robar propiedades privadas, ves encambio nosotros expropiamos desde nuestra democracia eso si se les damos algún dinero por supuesto en compensación por ello, pero nosotros tenemos toda la razón y no somos delincuentes, verdad esther??? Y para postre se hacen huertos y todo olle en vez de comprar el las grandes superficies, ves los culpables de la crisis son estos degenerados delincuentes, madre mia esther si nuestro abuelo Don Francisco levantara la cabeza....

persona ha dit...

okupar un espai el qual els seus propietaris no s'han preocupat ni una mica (tenim tot documentat de l'estat en que es trobava)per fer coses útils crec que és més que justificable. Pel que diu que ens equivoquem i que l'Ajuntament estarà molt content, doncs que el critiqui ell l'Ajuntament, que segurament està assegut al seu sofà criticant-nos a nosaltres pq no critiquem l'ajuntament. Suposo que aquests que estan tan preocupats per la propietat privada no es preocupen gaire per les víctimes de la violència inmobiliaria, que treu a PROPIETARIS de les seves velles cases per fer-hi hotels o pisos de luxe. Aquests propietaris no et preocupen, oi? que fàcil és fer la lectura d'Antena3, que te la donen feta.

tulipa ha dit...

Hola okupes. Farem un llistat per no deixar-nos res del que us volem comentar:
1. El vostre ajuntament és una merda perquè no us dóna espais, us entenc el meu ajuntament és igual. Bé, sabeu per què la fàbrica portava dos anys buida? Jo us ho explico: el VOSTRE ajuntament no donava permisos d'obres per poder tirar la fàbrica a terra i poder-hi fer alguna altra nau, per vendre-la o pel que sigui. vaja, que per culpa de l'ajuntament això està com està. A més a més, no sé si ho sabeu, però cada any s'han de pagar impostos, els podríeu pagar vosaltres amb la recaudació que feu a la barra, enlloc de pagar els cambrers que segur que s'ho cobren amb les birres que es beuen de sotamà.
2. Si voleu venjar-vos de l'ajuntament, okupeu un espai municipal i no foteu a la gent del carrer que no en tenen cap culpa. També tenen fills que estan putejats com vosaltres i s'ho curren d'altres maneres.
3. En lloc de gastar-vos la pasta amb els cotxes i furgonetes de puta mare que teniu (ja m'agradaria tenir-ne un d'aquests), doncs llogueu un local, pagueu els impostos que paguen els bars per vendre alcohol i doneu feina a la penya, que ara està necessitada. ah! és veritat, esteu donant feina a un advocat! no me'n recordava....
4. Fent okupacions com aquestes, feu que l'ajuntament es tregui la feina de sobre: els deixeu de donar pel cul, ells estan tranquils, us tenen controlats i no han de pensar que tenen un col·lectiu jove despenjat, que no té feina, no té pasta i no té llocs on anar a privar i fer activitats socials. Així que apreteu més als vostres regidors, que us una vergonya el que us fan a vosaltres i als propietaris.
5. per cert, vigileu no us caigui un dels vidres que estan mig penjant al cap...

alegre ha dit...

Tulipan, eres un iluminado de dios, de verdad que con tu sabiduría nos guias hacia el buen camino.. el camino de que es lo correcto y que no lo es.
Te explico un par de cosillas que creo que no lo sabes:

1- L@S que estan detrás de la barra no cobran ni un mísero euro por si no lo sabes.

2-Estamos art@s de ir al ajuntament a pedir locales para poder hacer actividades CULTURALES, y llevamso así años y la respuesta es el silencio.

3-Las abogadas para tu información no cobran ni un solo euro, esto quizás te joda pero es así, y sabes como se llama esto? SOLIDARIDAD.

4-Los propietarios no son ni mucho menos unas simples víctimas, son gente con mucho dinero, cosa que un simple trabajador de apie no tiene, se entró en la fábrica por que estaba abierta y destrozada de punta a punta y llevaba varios años sin actividad laboral y mucho menos cultural, esto último parece que te joda más, tranquilo no te va a salir nungún sarpullido por escuchar la palabra CULTURA.

5-No se quiere vengar de
nadie, pero estamos artos de que en esta vila no haya actividad CULTURAL, asi que le estamos dando respuesta a la situación.

6-Si el espacio okupado hubiera sido de el ayuntamiento, estarías de acuerdo con ello???

7-Lo último que has escrito es una amenaza??

Amigo tulipán antes de decir muchas de las cosas que dices infórmate primero...

FÁBRI-K OKUPADA, FÁBRI-K ENCANTADA..

Tumor ha dit...

No té pèrdua el que dius:
"Bé, sabeu per què la fàbrica portava dos anys buida? Jo us ho explico: el VOSTRE ajuntament no donava permisos d'obres per poder tirar la fàbrica a terra i poder-hi fer alguna altra nau, per vendre-la o pel que sigui."

- Primer de tot, aqui no es pot fer res perquè hi ha un POUM que està en tràmit d'aprovació i s'han de recalificar els terrenys per poder-hi fer pisos. Això és el que no està permès, l'activitat industrial SÍ que està permesa, el que passa és que no es fa servir.

Seguim amb les brutalitats que dius:
"A més a més, no sé si ho sabeu, però cada any s'han de pagar impostos, els podríeu pagar vosaltres amb la recaudació que feu a la barra, enlloc de pagar els cambrers que segur que s'ho cobren amb les birres que es beuen de sotamà."

- Aviam, si paguem els impostos ho farem perquè això és de la nostra propietat, o sigui, que si el propietari ens ho regala a canvi de que li paguem els impostos, tot és parlar-ho, però em sembla que serà que no ens ho regala... D'altra banda els impostos el propietari els pagava igualment, de manera que no és un problema nostre que aquesta persona pagui impotos per una nau a la que no treu rendiment, el problema és seu per tenir-la sense fer-hi res.

The next one:
"Si voleu venjar-vos de l'ajuntament, okupeu un espai municipal i no foteu a la gent del carrer que no en tenen cap culpa. També tenen fills que estan putejats com vosaltres i s'ho curren d'altres maneres."

- 1. Pretens fer.nos pena amb lo dels seus fills??..., 2. La intenció no és només venjar-nos de l'ajuntament, la intenció és posar en entredit tot un model de societat que considerem caduc.

Per acabar:
"Fent okupacions com aquestes, feu que l'ajuntament es tregui la feina de sobre: els deixeu de donar pel cul, ells estan tranquils, us tenen controlats i no han de pensar que tenen un col·lectiu jove despenjat, que no té feina, no té pasta i no té llocs on anar a privar i fer activitats socials"

- Els de l'ajuntament poden pensar el que vulguin, però si pensen el que tu dius estan molt equivocats, perquè pensem donar pel cul i deixar-los en entredit sempre que poguem. I escolta, internet no és lloc per escampar merda sobre el que no saps, si opines el que opines de la okupació ho pots venir a debatre a l'assamblea, ja que, com que pel que veig has vingut alguna vegada a la fàbrica (pel comentari del vidres) ja saps on som i qui som, i també el cotxe que tenim o no, per tant, vine i comenta, i deixa d'escampar merda per internet.

Agur. Que no falti de res.

persona ha dit...

Primer de tot, devant del text de tulipa volia dir:
-De venjança res. Creiem en el que fem, volem fer espais alternatius pel poble i cultura. Potser qui pensa en aquests termes es qui te la ment més bruta.
-Com ja t'han contestat, ningú cobra res i em sembla un comentari molt lleig el de que s'ho cobren amb birres de sotamà, primer perquè no en tens ni idea (perquè parles sense saber?)i després perque ets un prejutjós que està jutjant a la gent sense coneixer-la de res. Tothom que hi ha de responsable és rotatiu i podria ser fins i tot algún hippie, un alternatiu o punk de la teva familia (que com tota bona familia algun en tindrà), també pensaries malament d'ell o ella? els okupes no som tots iguals, saps? no tenim cua i banyes. Som persones molt diferents les unes de les altres. O tots els propietaris son idèntics? Us agradaria aquest prejudici?
-Sobre pagar els impostos o veure com es pot fer el tema de la responsabilitat, la nostra intenció des del principi era parlar amb la propietaria i fer acords que estiguessim d'acord però de moment no han volgut. Es una intenció que tenim i ens encantaria poder fer-ho, i que no fos a partir d'advocats. Total, parlar no fa cap mal, o ens entenem o no, però no empitjora res.
-Sobre els cotxes i les furgos, ni comento, gràcia em fa, no et deus haver fixat molt bé. Igualment crec que ningú comenta quin cotxe tens tu així que deixem-ho en el terreny polític...
-Això últim del vidre, que a mi també em sona a amenaça i això està molt malament....(no seràs okupa dolentot, també, eh?) doncs t'hauries de passar de nou, no en queda cap ni un, ens hem pegat un currasso perquè tot estigui acondicionat perquè a l'espai se sentin comodes petis, joves i grans.
Ens agradaria menys rabia i més diàleg, sense tants prejudicis la gent es pot arribar a entendre...no se'n feia ús, per les raons que siguin, i fins ara no havia preocupat, perqùè ara tanta preocupació? potser fins i tot us agradaria i parlant amb nosaltres us treurieu pors i preguntes....

Anònim ha dit...

Pel que veig aquñi hi ha gent k no té ni la menor idea del k diu ni el k parla perquè no s'ha mulla't el cul en la seva puta vida!
On viure és un luxe, okupar és un dret!!
Pero k se piensa la gente k somos joder??