dijous, 28 de maig del 2009

Totes les línies d'FGC ja es controlen des de Rubí

Des d'aquesta setmana el Centre de Comandament Integrat de Rubí (CCI) ja funciona a ple rendiment. Inaugurat fa un any amb una inversió de 3,2 milions d'euros controlava fins ara les línies del metro del Vallès. Ara, s'han incorporat també les línies de la xarxa Llobregat-Anoia, fins ara controlades des de Sant Boi de Llobregat.
El CCI disposa dels darrers avenços tecnològics, amb 1.000 m2 i on poden arribar a treballar fins a 20 persones. Des del CCI de Rubí ara mateix es gestiona la circulació de trens de les 12 línies d’FGC: L6 Reina Elisenda, L7 Avinguada Tibidabo, S1 Terrassa, S2 Sabadell, S5 Rubí/Sant Cugat, S55 Universitat Autònoma, L8 Molí Nou, S33 Can Ros, S8 Martorell, S4 Olesa de Montserrat, R5 Manresa i R8 Igualada. A més, des del CCI també es gestiona la circulació del Funicular de Vallvidrera i es controlen les 74 estacions de les dues línies, amb 120 ascensors, 70 mecanismes d’escales mecàniques i més mil cinc-centes càmeres de seguretat. Des d'aquest centre es veu en temps real totes les incidències de la xarxa, la circulació dels trens, es supervisen les estacions, hi ha el centre d'informació i es vetlla pel bon funcionament de la xarxa elèctrica.

Sens dubte, una bona notícia que s'hagi fet una inversió d'aquestes característiques a la nostra ciutat, on FGC hi ha apostat força després de la construcció dels seus tallers. Tant de bo algun dia ens recompessin amb la segona estació a La Llana, ja que Rubí és una de les estacions més utilitzades.