divendres, 26 de febrer del 2010

Qui és Què necessita Rubí.cat?

Tot un misteri. Dijous a la tertúlia jove de La vida continua de Ràdio Rubí sorgia la pregunta: qui ha engegat la web Què necessita Rubí.cat? Des fa dies hi ha una web operativa on es pregunta sobre quines són les mancances de la ciutat i hi ha un formulari per aportar suggeriments i comentaris. Tot i això, a la web no s'hi especifica qui hi ha al darrere d'aquest projecte ni hi ha cap correu electrònic o telèfon de contacte.

Fa unes setmanes començava a circular per Internet l'enllaç a la web. A més, hi ha un grup Facebook on hi ha una trentena de persones apuntades, entre elles alguns polítics de la ciutat i la pròpia alcaldessa. A la web es pregunta sobre temes d'aparcament, mobilitat, zones verdes, activitats culturals, seguretat, equipaments...

Darrere d'aquesta web ha d'haver-hi algú amb pressupost ja que van aparèixer anuncis a la premsa local i anunciar-se a la portada d'un mitjà rubinenc en color no és precisament molt barat. En canvi, el disseny de la web no està gaire el·laborat. Així doncs, qui creieu que hi ha darrere d'aquesta web? Un partit polític, una entitat, un particular...?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo creo que detrás está CiU, por los colores...

Unknown ha dit...

Ep,

ara feia temps que no participava per la petjada. Primer felicitar-ne a l'autor per la qualitat i la constància de la petjada.

Recordo ara fa més d'un any quan es va iniciar un mini debat sobre els anònims i els pseudo-anònims. A mi mai no m'han agradat els anònims, i menys si el que fan és difamar o dir teories sense cap fonament (com el comentari anterior al meu).

He indagat un poc sobre el misteri "quenecessitarubi.cat". Doncs el que he descobert és:

- El domini està registrat a nom d'un tal "Carlos Narvaez" que segons diu viu a el Pinar. De "Carlos Narvaez" a Rubí com a mínim n'hi ha un nascut l'any 91 que ha anat al Leonardo Davinci. Però de totes maneres quan registres un domini aquest nom te'l pots inventar.

- En canvi si rastregem el mail associat al domini, el seu propietari és en "Jordi Codina". I de Jordi Codina com a mínim n'hi ha un que és simpatitzant d'ERC i que ha participat a la plataforma Rubí Decideix.

Fins aquí els fets, que cadascú pensi el que vulgui. Ara, qui ha pagat els anuncis al diari això ja no ho se.

Sigui com sigui, trobo molt lleig que una iniciativa com aquesta (la qual per si mateixa pot ser interessant) es faci de forma anònima.

També trobo inacceptable que s'hagi creat un usuari al Facebook enlloc d'un Grup. Perquè si jo accepto l'usuari "quenecessitarubi" com a amic li estic donant accés a no se qui a totes les meves fotos i moltes dades personals que només vull compartir amb els meus amics (o coneguts com a mínim).

Apa-li, espero haver aportat una mica de llum al misteri.

Salut i alegria.

Anònim ha dit...

Si, Jordi
L´unic que es clar es la salut i l´alegria...
"Hay Rubi en que manos has caido"

Anònim ha dit...

En un dels cursos recents que he fet sobre informació a internet una de les coses que han remarcat és la poca fiabilitat que poden presentar els webs o blocs on no hi ha cap mena de contacte ni d'identificació.

Rosa