dimarts, 14 de maig del 2019

La Biblioteca acull dijous el primer debat electoral en clau jove de la història de Rubí

>> El debat electoral en clau jove se celebrarà aquest dijous a les 19.30h a la Biblioteca

Aquest dijous, a partir de les 19.30h, l'auditori de la Biblioteca acollirà un debat electoral en clau jove. És la primera vegada que s'organitza un debat d'aquestes característiques, una sessió que pretén que la ciutadania pugui conèixer les propostes dels partits que es presenten a les eleccions del 26M amb més incidència entre els joves. 

El debat tindrà lloc dijous 16 a les 19.30h
El debat, organitzat per Rubijove, girarà entorn a tres grans eixos. El primer és l'emancipació, tenint especial rellevància l'educació, l'ocupació i la problemàtica de l'habitatge. Un segon tema a debatre seran les propostes vinculades a la cultura, l'oci i la creativitat. Finalment, es dedicarà un tercer eix a la cohesió i la convivència. Els partits tindran uns minuts per explicar les seves propostes vinculades a aquests tres eixos i també una estona per replicar-se entre si.

Un dels reptes d'aquest debat, moderat pel periodista rubinenc Rubén Cabús, és donar veu als joves de la ciutat i per això s'oferirà la possibilitat al públic assistent de fer preguntes als representants de les formacions polítiques que participen al debat.

Els candidats joves, protagonistes del debat
A aquest debat electoral en clau jove s'ha convidat les 10 formacions polítiques que es presenten als comicis del pròxim diumenge 26. L'únic requisit és que la persona que representi cadascun dels partits formi part de la llista electoral i que sigui menor de 30 anys. D'aquesta manera, el debat es diferencia dels altres dos debats previstos a Rubí durant aquesta campanya electoral.

Han confirmat la seva presència al debat el PSC, ERC, Cs, AUP, En Comú Podem Rubí i JxCat. VR excusa la seva presència i manca per confirmar la presència de PP, VOX i Primàries Rubí. El torn de paraula dels participants d'aquest debat se sortejarà en directe just a l'inici del debat.