diumenge, 31 de maig del 2009

Rubí guanya el premi Ciutat Sostenible 2009

Cada any la fundació Fòrum Ambiental premia a diversos municipis en el marc dels premis Ciutat Sostenible com a reconeixement a l'esforç dels municipis en el desenvolupament sostenible. Aquests premis de periodicitat anual s'otorgan a aquells municipis de més de 5.000 habitants i Ens Locals Supramunicipals de l’Estat Espanyol en els que s’hagin executat satisfactòriament actuacions dirigides a la sostenibilitat en un periode de 2 anys de duració, i que presentin evidències de l’existència d’un compromís polític amb el desenvolupament sostenible.

El passat divendres Rubí va ser guardonat amb el premi Ciutat Sostenible 2009 en la categoria de residus. L'acte va tenir lloc a la Sala Ecocity de Fira de Barcelona i va ser presidit per la infanta Cristina, que va rebre l'alcaldessa, Carme García; el regidor de l'àrea d'Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, i el regidor de Gestió de Residus, Jordi Peiró, com a representants rubinencs. El premi s'ha concedit per l'exitosa implantació del nou model de gestió de residus, popularment conegut com el "del contenidor groc". Fins llavors, el model residu mínim era el que existia a la ciutat. El nou model inclou la substitució de contenidors iglús de vidre i de paper per altres de càrrega lateral, la instal·lació de nous contenidors d'envasos, les noves minideixalleries mòbils, els minipunts nets al carrer i la realització de diverses campanyes educatives. El canvi ha permès reduir en un 6% els residus que arriben a l'abocador i s'ha passat de 1,35kg de deixalles per persona i dia l'any 2007 a 1,3 kg l'any 2008.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Quines galtes té aquesta alcaldessa, s'aprofita de la feina del Peiró després de putejar-lo

solidaridad ha dit...

que se joda el sr Peiró todo lo que le pase es poco, eso es por joder tanto a las entidades culturales sin ánimo de lucro que no son afines al psc y que le den a la sra Alcaldesa por ser tan dictadora dentro del psc...

Anònim ha dit...

Me parece que algunas entidades culturales se joden solas por inutiles. Si no ya les ayuda la Neus Muñoz a hundirse que es la incompetente en la materia. Eso si, a ti no se te nota demasiada cultura.

Anònim ha dit...

doncs si Rubí guanya el premi d ciutat sostenible,... com deuen ser les altres ciutats???!!! Sorprenent!

solidaridad ha dit...

Para el ANONIMO un par de cositas..

Creo que no sabes de la misa a la mitad iluninad@, las entidades no se joden por si solas, por muy mal que lo hagan,que no es el caso le las ENTIDADES CULTURALES Y SOLIADARIAS SIN ÁNIMO DE LUCRO,que en nuestra querida ciudad existen.
La gente se lo curra mucho haciendo acitvidades abiertas al pueblo, para que gente tan sábia e inteligente como tu participen.
Neus como tu bien dices, no hace nada de nada, por no hacer ni molesta a dichas entidades, para lo más mínimo.
El auténtico cabrón y bastante intrasigente, es el Sr Peiró, es el que de verdad da los auténticos dolores de cabeza e dichas entidades, y más si concretamos a las que estan relacionadas a la gente joven.Si no me crees pregunta a cualquier entidad que no sea afín al psc claro está..
Eso sí, ahora ya no va a molestar más a las entidades que con su solidaridad hacen que éste pueblo esté dinamizado lo poco que lo está, podrán hacerlo sin tantos dolores de cabeza que daba el Sr Peiró...
Veo que te duele que diga las cosas claras sobre este personaje, supongo que seras de los que en el psc se han puesto a favor de el...
Asi que repito lo mismo que escribí más arriba QUE SE JODA EL SR PEIRÓ Y LE DEN A LA SRA ALCALDESA y añado que LE DEN A TODO EL PSC ENTERO POR FALSOS Y VENDIDOS!!

Anònim ha dit...

Hola, soc membre d'una entitat de solidaritat i també pertanyo al Consell. Haig de dir que amb el Sr. Peiró només hem trobat que col·laboració i sempre ens ha facilitat les coses quan l'hem necessitat. Crec que el comentari anterior no és encertat ni es correspon amb la realitat. No se quina experiencia es la seva però en cap cas es pot insultar ningú i aixó li qualifica a vostè. Alerta, no soc del PSC.

Joan Carles

solidaridad ha dit...

Sr Joan Carles.

Mi experiencia es bastante larga en el mundo asociativo, sobre todo en las entidades culturales y de solidaridad sin ánimo de lucro.

Mi más sinceras felicitaciones por no tener ningún tipo de problema con este hombre,le envidio en ello.

Pero, si se da un vuelta por las entidades que trabajan por rubí, (sobre todo las relacionadas con el jovent del poble), podrá comprobar que este hombre no es tan simpático y agradable como usted piensa.

Yo de lo único que me alegro es de que lo hayan destituido, y que su actual puesto sea el de coordinar las basuras, y me alegraría mucho más si lo hubieran hechado del ayunta-miento para siempre.

Así se prodrian haber matado dos pájaros de un tiro, uno el darle lo que se merece a este personaje por andar pisando a dichas entidades, y el segundo el ver como dentro del psc no se pueden presentar ningún tipo de candidatura alternativa a la sra Carme por su sed de poder, quitando del medio a todo que moleste.

Si usted no es del psc, supongo que será de erc que son peores todavía, butiflers d'esquerra mano a mano con los vendidos del psc...

un cordial saludo
sr Joan Carles

Anònim ha dit...

Solidaridad no sé, pero parece que mucha cultura el anterior no tiene. A ver si cuidamos la ortografía y echamos la "h". Por lo que se ve es ignorante en todos los aspectos.

solidaridad ha dit...

Para anonimo.

Discúlpeme usted don Camilo José Cela...

ya me gustaría conocerle personalmente para ver quién es el que tiene menos cultura de los dos. Y veo que su aportación al debate es muy interesnate, unos argumentos demoledores.

Y veo, que los comentarios dichos anteriormente por mí, le escuecen.. pues nada supongo que será un sociata vendido del psc... o si tengo suerte y todo será el mismo sr Peiró!

De todas formas si le molestan estos comentarios sobre el psc me alegro de verdad!!

SOLIDARIDAD SIEMPRE!!

PSC VENDIDOS!!