diumenge, 21 de febrer del 2010

Petites modificacions al bus urbà i més servei el cap de setmana

Aquesta setmana s'han estrenat els nous horaris de RubíBus i s'han fet algunes modificacions de recorregut, just ara que l'actual xarxa estava a punt de complir un any de vida. Tot i que l'ajuntament encara no ha fet cap valoració sobre els primers 12 mesos de la nova xarxa de 6 línies, es percep un augment del nombre d'usuaris tot i que encara hi ha algunes mancances per solventar.

Petites modificacions als recorreguts.
La L1 i L3 s'enllacen ara a l'avinguda de Can Fatjó, la L6 passa pel nou pavelló de la Llana i la L2 passa pel 25 de Setembre entre el Mercat i l'estació de FGC. Aquestes modificacions busquen apropar al ciutadà a l'autobús, així com facilitar l'intercanvi de línies.

Caps de setmana. Augmenta l'oferta de RubíBus els caps de setmana. Tot i que l'Ajuntament no ha comentat aquest fet a la seva web, és segurament una de les grans millores d'aquests nous horaris pel 2010. En general, els horaris dels dies feiners són gairebé idèntics als anteriors, però al cap de setmana sí que s'amplia el servei. La L1 passa de 14 a 16 expedicions per sentit els dissabtes i guanya una el diumenge. La L2 passa de 15 a 23 expedicions diàries per sentit els dissabtes, augmentant considerablement el servei i passant d'un bus per hora a un bus cada 30 minuts durant el matí. En diumenge, el servei només guanya 1 expedició. La L3, en canvi, perd servei. Així doncs, passa de tenir un autobús cada mitja hora en algunes franges horàries a tenir-ne un per hora (de 23 expedicions passa a 16), segurament per una demanda més baixa. La L4 i la L6 continuen sense circular en cap de setmana i la L5 manté els mateixos horaris que ja tenia.

Accions no realitzades encara. Amb l'estrena del nou servei de RubíBus es van anunciar una sèrie de millores que encara no han arribat. Ni s'han instal·lat noves marquesines, ni s'han instal·lat les pantalles telemàtiques que indiquen electrònicament els minuts que queden pel proper bus ni s'han construït les noves cotxeres de la Bastida.

Puntualitat. És un dels punts forts del servei. Jo, com a usuari diari de dues línies diferents, puc corroborar que els busos arriben amb una puntualitat molt alta a la parada. Han estat molts pocs els dies que el bus arribi més de 3 minuts tard. A més, cal valorar l'esforç dels conductors ja que molt sovint ha de combatre contra l'incivisme de cotxes mal aparcats, furgonetes que tallen la circulació o no deixen girar el bus...

Enquesta a "La petjada". Aquests darrers dies els lectors del bloc han respost a la pregunta "Quina línia de bus urbà agafes?". Toti que el 58% dels votants mai agafa el bus, la L3 es proclama vencedora amb un 16% dels vots, seguida de la L2 (13%), L4 i L5 empatades a 11% i L1 amb un 8% dels vots. Ningú ha votat per l'opció L6. Seria interessant veure quines són les xifres reals. L'Ajuntament les publicarà aviat?

D'altra banda, l'autobús de Can Sant Joan continua sense arribar a Rubí centre i
no se sap res del bus que havia d'unir Rubí amb Barcelona, tal com es va publicar l'any passat.

4 comentaris:

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Estic d'acord amb què el servei de bus de Rubí ha millorat molt, i encara més amb les darreres millores.

Algunes propostes més de millora serien:

* Millorar la coordinació de la L2 de bus amb els trens de la C7 de RENFE. El bus et deixa 2 minuts abans de que passi el tren per l'estació i no dóna temps material d'arribar a l'estació, validar el bitllet i accedir a l'andana. Per aquest motiu t'has d'esperar gairebé una hora al pas del següent tren.
* Ampliar les parades amb plataforma d'encotxament que faciliti l'accés al bus per part de la gent que va en cadira de rodes i cotxet. Aquesta plataforma, a més, evita que els cotxes aparquin a la mateixa parada de bus.

* Evitar l'espectacle diari, i pràcticament a totes hores, de la parada de l'estació davant de cal Gori, on sempre hi ha cotxes aparcats (sólo son 2 minutos...) a la mateixa parada del bus dificultant les maniobres d'aquest.


Crec que això és tot, els panells informatius crec que, quan s'instal·lin, haurien de permetre que també s'anunciés el pas del B7 i B8, del bus de Castellbisbal, etc. amb un compliment d'horaris que deixa molt que desitjar.


Salut

Txema Yúsculas ha dit...

Dios bendiga la linea de autobuses de Rubí.

Dios bendiga Rubí

Anònim ha dit...

por si os interesa,nueva web de diari de rubi

http://www.diariderubi.cat/

y nuevo foro

http://www.my-forum.org/foros.php?id=156297

Anònim ha dit...

Canviant de tema, algu em pot dir on esta l'empresa Ficosa actualment?