dimarts, 16 de març del 2010

Es confirma que Esquerra estava al darrere de "Què necessita Rubí.cat"

La formació republicana buscarà el suport dels rubinencs a través de les eines socials i de les noves tecnologies, com una nova web
El passat 26 de febrer La petjada de Rubí escrivia un post on ens preguntàvem sobre una nova web que circulava per fòrums, Facebook i blocs rubinencs: Què necessita Rubí.cat. Avui dimarts, es confirma el que va apuntar un lector d'aquest bloc: darrere d'aquest projecte trobem a Esquerra Republicana.

La web pregunta sobre quines són les mancances de la ciutat i hi ha un formulari per aportar suggeriments i comentaris. Tot i això, a la web no s'hi especifica qui hi ha al darrere d'aquest projecte ni hi ha cap correu electrònic o telèfon de contacte. Aquest misteri va fer que més d'un rubinenc es preguntés sobre l'autoria del web.

Al dia següent, en Jordi, lector d'aquest bloc, donava pistes sobre qui podrien ser els autors d'aquesta pàgina. La seva investigació aportava algunes proves:
El domini està registrat a nom d'un tal "Carlos Narvaez" que segons diu viu a el Pinar. De "Carlos Narvaez" a Rubí com a mínim n'hi ha un nascut l'any 91 que ha anat al Leonardo Davinci. Però de totes maneres quan registres un domini aquest nom te'l pots inventar.
En canvi si rastregem el mail associat al domini, el seu propietari és en "Jordi Codina". I de Jordi Codina com a mínim n'hi ha un que és simpatitzant d'ERC i que ha participat a la plataforma Rubí Decideix.
Doncs bé, avui sortim de dubtes ja que Esquerra Republicana de Rubí ha convocat una roda de premsa per anunciar que són ells els autors d'aquest projecte, i que aquest seguirà funcionant d'ara en endavant per rebre més opinions dels rubinencs. Segons anuncia la formació a Facebook, més de 230 persones havien votat fins el passat 6 de març, per tant, a d'hores d'ara la participació deu ser superior.

Finalment, Esquerra també ha estrenat avui una nova pàgina web i ha creat canals a Twitter, entre d'altres novetats. Sens dubte, ERC és un dels partits polítics que més s'està aprofitant de les noves tecnologies per arribar al ciutadà.

Com a rubinenc, creus que són útils aquest tipus d'eines interactives? Les aprofites? Trobes respostes a les teves preguntes? Comenta-ho a La petjada!

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Anda!! mira per on. Resulta que ara que els havien pillat fan una roda de premsa per dir que són ells...., jajajajajaja, vaia uns pallassos. Què necessita Rubí? Que els polítics en general (com vosaltres) es dediquin a plantar patates.

He dit.

Marc ha dit...

Lo que yto creo que a Rubí le falta es que haya más gente como la del C.S.O LA FABRI-K, que se lo estan currando un montón, haciendo actividades de la hostia a cambio de nada, bueno si, por ver como en nuestra vila se hace algo cada fin de semana,ya sea circo o xerrades como las de este sábado.

Lo que le sobra, son políticos patéticos que se hacen la foto en inauguraciones de las cuales van a sacar un buen puñado de votos, por que de no ser así, no hay nada que inaugurar..

Ya no hablemos de los pequeños burgueses de "ESQUERRA" por llamarles de alguna forma amable,se las dan de revolucionarios indepes y sois peores que los peperos, por lo menos a ellos les vemos venir de frente.

ERC-PSC políticos que sólo piensan en el dinero y a ver que podemos hacer para sacar más votos, y el resto?? el resto no importa no es importante...

Anònim ha dit...

per el primer anònim....

si els haguessin pillat, no ho haurien dit en el mateix moment? no sé, és el que hagués fet jo.

per el segon... i quina és la teva solució en un "món democràtic"?

Anònim ha dit...

doncs ho trobo una bona idea,, que voleu que us digui...

Anònim ha dit...

Ho sento tercer anònim, jo estic amb el primer anònim, pillen un membre d'ERC fent una pàgina d'estranquis, deixen passar uns dies i després fan una roda de premsa dient que són ells... jajaja sí, sí segur que ja tenien pensat fer-ho així i ha estat casualitat que algú els "pesqués" abans...

Esquerra fa amb les noves tecnològies el mateix que tots de partits polítics tradicionals PROPAGANDA, i més ara que s'acosten les eleccions.

Marc ha dit...

Para el anónimo "democrtico"..

Pais democratico?? estas hablando de que pais??? Catalunya o Espanya?? Por que ni uno ni otro lo son, por mucho que se empeñen en lenarse la boca con lo son.

Catalunya,el tripartido ya no da más de si, que podemos decir del PSC pues lo mismo que de ERC paridos burgueses al servicio del estado espanyol,su único interes, estar en el poder y rendirle culto al dios dinero.Pero lo peor no es por estos dos partidos burgueses y monárquicos, lo peor esta por arte de iniciativa,Joan SAURON y sus tropas, la represión en las manis de trabjadores,estudiantes,mujeres o cualquier movimiento social su triste bandera...

Espanya, que decir que no sepamos.. estdo fascista, aplasta voluntades e iniciativas populares(que no peperas).Limita la libertad de expresión, y manda al talego a quien desde una línea alternativa de partidos bugueses como ERC, intentan caminar hacia libertad.Ilegaliza partidos de izquierdas e independentistas,mani antifas, pero permiten que se presenten partidos fascistas a las "eleciones democráticas",que semanifiesten haciendo apologia del fascismo y terrorismo de estado.

Esto es Espanya, esto es Catalunya y esto los políticos "democráticos" que nos gobiernan. Te parece poco tercer anónimo, o sigo???

Anònim ha dit...

i quina solució dones? NO VOTAR? VOT EN NUL? ABSTENIR-SE? Aixó és implicació...

Marc ha dit...

Pues de momento la solución que doy, es no votar a estos partidos burgueses y que se pongan a trabajar y dejen de chupar la sangre al pueblo de mala manra como lo estan haciendo.

Luego hay partidos como la CUP "candidatura d'uniat popular" que realmente son indepes pero legales o por lo menos mucho más que los burgueses de ERC.

Para ti supongo que esto no es valido y mucho menos implicación. Entonces para ti que es implicación??

Tenemos que empezar a llamara a las cosas por su nombre y esta gente lo único que merece es que el pueblo les quite el poder de una vez por todas y paguen por ello.

Anònim ha dit...

Deixant de banda esnobismes, burgesia, independència, sistemes de participació i pillades vàries... el que corre pel meu cap és:



Aquesta és la transparència de la política d'esquerra a Rubí? M’hauré de creure doncs que és el primer cop que feu servir “males arts” per obtenir el que voleu, doncs si penso que porteu 3 anys governant, i que aquest és el vostre “modus operandi”, m’agafarà mal de ventre



Si m’intento posar al vostre lloc, entenc que aquesta jugada us donava peu a que si no saltava la llebre, us nodríeu de propostes sense el compromís de posar-les al vostre programa electoral. Evitàveu posar les propostes que no us convenien o agradaven, i a més no hauríeu de donar explicacions. Us ha sortit “rana” l’invent.



En el moment que vau estrenar la web crec que vaig ser una de les primeres persones que hi va escriure. No vaig posar cap proposta sobre les necessitats en infraestructures i serveis de la ciutat, justament el que us demanava era transparència: la ciutat necessita polítics que donin la cara i no que s’amaguin per obtenir informacions. No sóc molt intel·ligent, però ben ràpid vaig entendre que algun partit polític hi estava al darrere amb la idea de començar a confeccionar el programa, i ves per on, al final les meves sospites s’han confirmat (tot i que mai m’hagués pensat que fóssiu vosaltres).

Considero que heu trigat molt a donar-me resposta, i crec que la política municipal no ha de ser cap conspiració per la que calgui amagar-se. Just tot el contrari, m’encantarà donar la meva opinió sobre el que necessita la ciutat sigui quin sigui el partit polític que m’ho demani, l’important al cap i a la fi és la ciutat. Ara quan parlo algú, m’agrada saber a qui em dirigeixo.



La vostra imatge amb “webs” i “butlletins” (que per cert no han tingut continuïtat, o almenys a mi no m’ha arribat) cal que millori si voleu semblar un projecte seriós. I amb això faig referència a “el contenido y el contingente”.

Per cert, al vostre prematur anunci electoral hi ha una errada ortogràfica, no s’escriu AGOSSERATS, hauríeu d’haver escrit AGOSARATS (Gossera si que s’escriu amb dues esses. Perdoneu la broma fàcil però és que m’ha vingut al cap i no ho he pogut evitar).



Sempre us he tingut simpatia, però aquest cop m’heu fet ben emprenyar. El que heu fet ho trobo una manca de respecte, i trobo que la vostra VALENTIA, no us ha portat a ser ASSENYADAMENT AGOSARATS, sinó que la vostra IMAGINACIÓ se us ha escapat de les mans i us ha dut a que sentim novament vergonya dels polítics que ens envolten.



El que sí que se us ha de reconèixer és que almenys al final heu donat la cara. Diuen que més val tard que mai, i amb el panorama polític que tenim... (en se d’altres que l’han fet més grossa i mai ho han reconegut).

És per aquest motiu que he escrit aquesta reflexió, s’apropa, o ja tenim a sobre, la campanya electoral, i demano a tots i cadascun dels polítics de la ciutat que ens tracteu amb dignitat i respecte. Gràcies.

Anònim ha dit...

algú que li agrada saber amb qui parla i dona la seva opinió, signa amb anònim. BRAVO!

Jo no ho trobo mala idea, la veritat. Aconsegueixes captar sensacions de gent que potser amb el logo d'esquerra no ho faria. Jo no sóc votant d'Erc, però la jugada, està bé.

Anònim ha dit...

Hola!
Intento respondre algunes qüestions que han sortit en els darrers dies en els comentaris:

Amb la posada en funcionament de la web www.quenecessitarubi.cat, Esquerra ha volgut arribar a tota aquella gent que té alguna cosa a dir de com creu que hauria de ser Rubí. Els partits polítics tenim l’obligació de ser l’altaveu de la ciutadania, i de fer realitat, en la mesura de possible, aquelles propostes que els ciutadans i ciutadanes tenen per millorar la ciutat. I aquest ha estat l’únic objectiu que s’ha perseguit amb aquesta iniciativa.
La diferència amb d’altres, però ha estat que ho hem volgut fer de manera diferent, amb una 1a fase de manera anònima, per donar a conèixer al cap d’unes setmanes qui hi havia al darrera de la web. Evidentment la planificació de sortir a dir que era Esquerra qui estava al darrera de la web estava feta des d’un bon inici! No ha estat pas perquè algú amb moltes dots per la informàtica hagi trobat el rastre de qui era la persona que havia fet la web. Per cert, la meva admiració i felicitació pel Jordi, el lector de la Petjada que ho va fer (no sóc massa destra en els temes informàtics i encara no entenc com ho vas fer, però, ei! molt bé!!).

La transparència que un partit ha de mostrar no crec que es pugi quantificar pel tipus d’estratègies temporals que posi en funcionament per captar quina és l’opinió dels ciutadans. La transparència s’ha de quantificar d’altres maneres. I Esquerra sempre hem fet gal•la, a Rubí i també a nivell nacional, de ser un partit compromès amb la transparència, entesa en tota la seva amplitud semàntica.

El penúltim anònim diu que va escriure a la web per demanar qui érem. És cert, algú (suposo que ell) va escriure això. No va ser l’únic. Però també moltes altres persones van enviar propostes molt, molt, molt interessants que, en la mida del possible, intentarem portar a la pràctica i fer realitat.
Esquerra està al govern de la ciutat fa alguns anys. I gràcies a aquesta presència s’han realitzat projecte que, sense Esquerra, no s’haguessin fet. No gosaria (que no gosseria... ;) ) dir que, gràcies a Esquerra, Rubí és molt millor. Seria una pedanteria que qui em conegui sap que no podria afirmar. Però si que dic que hi ha alguns projectes, i unes maneres de fer concretes que Esquerra ha portat a l’equip de govern. Parlo de proximitat, d’humilitat, de valentia, de diàleg, de consens. Són adjectius que les nostres polítiques sempre tenen en compte. I que sempre impregnen la nostra manera de relacionar-nos amb els ciutadans, les entitats, els altres partits, etc.

La política comunicativa d’Esquerra té molts fronts (butlletins, web, bloc, twitter, facebook, anuncis,...). Però el discurs sempre és el mateix: fer la ciutat una mica millor. Pel bé de tots i totes. I sempre amb la mateixa manera de fer: amb proximitat, diàleg i propostes valentes.

I sempre, per sobre de tot, amb respecte per tothom. Per aquells que ens voten i també per aquells que no ho fan. No m’imagino encapçalant el projecte d’un partit que no tingués aquesta màxima ben clara. Per tant, si el penúltim anònim, o qualsevol altra persona, s’ha sentit ofesa o no tractada amb prou consideració per la campanya que hem iniciat fa algunes setmanes, rebi des d’aquí les meves sinceres disculpes.
L’objectiu era, i continua sent, apropar-nos a tots aquells i aquelles que vulgueu fer de Rubí una ciutat una mica millor cada dia. Nosaltres, Esquerra, som una eina. Així és com entenem la política: una eina al servei de la ciutat. A partir d’ara, a més de la web www.quenecessitarubi.cat, que continua activa, també podeu posar-vos en contacte amb nosaltres per altres mitjans (www.esquerrarubi.cat, www.arestubau.cat, facebook d’Esquerra Rubí,...), i us podrem explicar totes les coses que volem fer, i atendrem les vostres demandes, queixes, suggeriments, propostes,... amb molt de gust.

Com sempre, agraeixo el debat generat al bloc de la Petjada!

Arés

Marc ha dit...

Srta Tubao,

Explíqueme usted paso por paso porpaso, que proyectos ha realizado "esquerra" en rubi.

Que ha hecho "esquerra" por los músicos de rubi? Dónde pueden ensayar que no sean garajes alquilados por ellos?

Por la gente joven, a la hora de tener ocio nocturno? Dóndepodemos ir a tomar una cerveza y poder arreglar el mundo a la vez?

Por los Skaters de rubi? A que skatepark pueden ir?

A que cine pueden ir las familias? Sin salir de rubi claro..

Dónde pueden ir los jóvenes y no jóvenes para expresar sus inquietudes realizando actividades que propongan y realicen ellos mismos?




("Esquerra sempre hem fet gal•la, a Rubí i també a nivell nacional, de ser un partit compromès amb la transparència, entesa en tota la seva amplitud semàntica") Esto Ares es de risa la verdad


("Esquerra està al govern de la ciutat fa alguns anys. I gràcies a aquesta presència s’han realitzat projecte que, sense Esquerra, no s’haguessin fet") Explíqueme uno a uno cuales son.


("Parlo de proximitat, d’humilitat, de valentia, de diàleg, de consens")(" proximitat, diàleg i propostes valentes")Esto usted no se lo cree ni en broma, y mucho menos lo de "valientes".Valientes para poner la mano y sacar votos, no para nada más.Si no hubieran planteado ustedes el referendum a decidir sin temor a la represion del estado espanyol hace mucho tiempo.

Suerte tiene Rubi de que hay unos jóvenes valiente qu se han complicado la vida legalmete para tener un sitio donde exite todo lo anterior y más,y el gobierno psc-erc solo han dado probleas,problemas y más problemas para que no haya este sitio.

Anònim ha dit...

ERC sou uns pallassos de la parra, però quins maleïts petats joder. Baixada de pantalons nacional a nivell de la generalitat, esquerres "neoliberals" segons puigcercós, poltronerisme a Rubí, fardería barata i xul·lesca de projectes que "sense vosaltres no s'haurien dut a terme". Quins collons joder, només espero que a les pròximes eleccions us foteu un ventellot dels seriosos i com vosaltres els altres partits polítics, espero que l'abstenció sigui tant aberrant que qui guanyi no tingui pebrots ni de dir que ha guanyat.

Pel que diu que quina proposta dóna el Marc:

L'abstenció ACTIVA no és una solució, no, és que és LA UNICA solució, la única per tal que sentiu vergonya, per tal que veieu que passem de vosaltres i que construïm pel nostre compte. Sí, no votar està molt bé, i segurament comporta més implicació el nostre camí que el teu, de pertànyer a un partit polític i llepar el cul al líder de turno.
Sinó mira en què es deixen la pell totes les eleccions els polítics, SOBRETOT VOTEU, encara que sigui en blanc (vots que després es reparteixen ells), lo important és que votem perquè això els legitima, i si no els votem els fotem fora, a tots, d'una vegada per totes. No es tracta de fer fora els jugadors, es tracta simplement de canviar el joc.


En fi, ERC, un cop més retratats per pallasía (dícese del arte de hacer el pallaso).

Per dir-vos adéu em tiraré un rot: Buuuuuuurrrrrp.

Marc ha dit...

Ya me suponía yo que la srta.Tubao no contestaría a mi anterior comentario jejejejeje...

Huy!! si es verdad que no van a conseguir votos con esto, que despiste el mio.. por quesi fuera así no pararía de contestar.

Por cierto, por que ERC quiere aplazar para el 2011 la consulta popular por el derecho a decidir? ha si que hay elecciones... y eso iría de lujo...mmmmmmmmmmmmmmmm