dissabte, 27 de març del 2010

L'interminable semàfor de la plaça Agricultura

Els semàfors no estan adaptats als vianants de l'avinguda Comas i Solà ni al volum de trànsit que registren, amb esperes superiors al minut i mig
Els semàfors serveixen per pacificar el trànsit i regular la circulació. La ciutat de Rubí cada cop compta amb més grups semafòrics per tal de dur a terme aquesta funció, però hi ha almenys un que no està adaptat a les necessitats de la zona on està instal·lat.

La plaça Agricultura, a l'avinguda Estatut, disposa de diversos semàfors que regulen el trànsit d'aquells vehicles que circulen per aquesta concorreguda avinguda i d'aquells que la volen creuar, ja sigui en direcció als Maristes/Mercat o bé d'aquells que volen pujar o baixar cap a la zona Z i cap al polígon industrial de Can Sant Joan. Amb el pas del temps, aquest barri s'ha anat poblant i cada cop són més els usuaris de l'avinguda Comas i Solà, i també d'aquells que utilitzen aquest carrer per arribar fins al centre comercial de Sant Cugat.

Ara bé, aquests semàfors no estan adaptats ni al volum de trànsit que han de suportar ni als veïns de la zona. El semàfors de l'avinguda Estatut disposen de semàfors per a vehicles i pels vianants, mentre que els semàfors de l'avinguda Comas i Solà ni disposen de semàfors per a vianants ni estan ben regulats. És lògic que els vehicles que baixen per aquesta avinguda per accedir a l'avinguda Estatut o a la zona del mercat hagin d'esperar 1 minut 35 segons? Això produeix que aquesta part de la semirotonda sigui un gran tap i que les cues dels que baixen per Comas i Solà siguin molt importants, les quals arriben a la Top Cable en alguns casos.

No seria més lògic reduir el temps d'espera d'aquest semàfor? Això també ajudaria a reduir la velocitat a l'avinguda Estatut. Els vianants no haurien de disposar d'un semàfor? Tenen el pas de vianants pintat però no hi ha cap semàfor que els digui quan poden creuar o quan no, i tractant-se d'una avinguda ample converteix aquest punt en un lloc perillós de la nostra ciutat.

Segurament aquests semàfors es van instal·lar quan la zona estava despoblada i quan no hi havia trànsit provinent del centre comercial. Ara seria convenient readaptar aquests semàfors a la situació real del trànsit de la zona.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

i els semàfors del casal d'avis q tampoc van???

Anònim ha dit...

un ejemplo de lo fácil q es hacer cambios y solucionar problema y q tenemos un ayto. incompetente

Ruben ha dit...

Totalment d'acord, i com estaven els accesos als polígons industrials creuant els ponts?Està clar que Rubí està perdent moltes oportunitats amb noves empreses, però tal i com estàn els polígons de degradats, prefereixen pagar més però tenir bones infrastructures...i jo em pregunto: Rubí que pinta en el Triangle amb Cerdanyola i Sant Cugat?No es pot comparar...el que fa és desprestigiar-se encara més del que està...
Està clar que Rubí ha de canviar el tipus d'empreses i actualitzar-se com ho estàn fent les poblacions veïnes, només cal veure com està el polígon de Can Sant Joan a la part de Sant Cugat: Grifols, Roche, HP, Banc Sabadell...i les que estàn fent ara...i a Rubí?Que jo conegui de nova cap...Espero que els rubinencs siguem conscients del que el partit PSC no pot fer res, és hora de canviar jo donarè el meu vot a CiU per primera vegada a la història, però crec que és hora de donar-li una oportunitat, si a les poblacions on governa aquest partit són envellables perque no donar-li el vot a Rubí?

Anònim ha dit...

Totalment d'acord que les polítiques del PSC no arriben als polígons....

Ara bé... suposo que si els polígons estàn com estàn és culpa de tots els partits que han passat pel govern, o si més no, han portat la regidoria que s'ocupa de tot això...

No és només culpa del PSC, ells potser no han fet el que havien de fet, però també van rebre una ciutat feta "pols". Algú recorda com era Rubí fa 8 anys?

Anònim ha dit...

yo me acuerdo de cómo era Rubi hace 8 años,y la verdad no veo mucha diferencia,al menos en el centro que es mi zona.De proyectos si que que hay muchos más,pero de realidades ninguna.
y yo soy otro de los que votará CIU,por primera vez,nunca los había votado,pero pienso como Ruben.

Jo@net ha dit...

Estic totalment d'acord amb la notícia i els comentaris relacionats. És més, just aquest punt és el que cada dia puc veure des de la finestra de casa meva quan em llevo o vaig a dormir.

És evident que l'Avinguda Comas i Solà ha esdevingut una altra de les vies habituals d'entrada i sortida de Rubí. El col.lapse d'aquesta avinguda és total, sobretot en sentit descendent cap a la plaça de l'Agricultura ja sigui en dies feiners en hores punta o els caps de setmana coincidint amb la peregrinació de Rubinencs que tornen del centre comercial. La cúa és habitual que arribi fins la rotonda de Top Cable.

El culpable principal, tal i com s'explica a la notícia, és el "timing" i sequencialització dels semàfors existents. A Comas i Solà, realment n'hi ha dos pels vehícles. El que es troba a nivell de les últimes cases i el que es troba limitant amb l'Avinguda de l'Estatut. Del primer, és de jutjat de guàrdia que no n'hi hagi un pels vianats. Es pot entendre de quan la via era poc transitada, però ara juga un altre rol. A més, la seqüència d'aquest semàfors no és només verd-groc-vermell sinó que durant bona estona està en groc intermitent. Els vianants ens hem de fixar en el semàfor pels automàbils, sense tenir referència de quan farà el canvi a un altre color i si ens dona temps a passar o no. A més, que estigui vermell pels cotxes en sentit descendent no impedeix que en sentit ascendent de cop i volta pugui passar cap cotxe.

Quan aquest primer semàfor està en verd, el segon, que dóna accés a l'Avinguda de l'Estatut encara es troba en vermell. Això provoca que molts conductors, aprofitin, com sigui el poder passar el primer i quedar-se atrapats en un embut de cotxes preparats per passar el segon tant aviat s'obri (verd). Com que aquest primer semàfor està mooooolta estona en vermell, els conductors quan veuen que aquest es posa en verd, fan el que sigui per tenir-lo sobrepassat. Tant se fa que en tot el recorregut de Comas i Solà hi hagi dos passos el.levats per fer reduir la velocitat. Els cotxes passen depressa i accel.lerant tant aviat veuen el primer semàfor obert. Fins i tot es formen dos carrils virtuals descendents encara que sigui envaïnt el carril de pujada. Aviat haurem de sentir d'una tragèdia amb xoc frontal en aquest tram. Cada setmana per causes diverses he vist topades en aquest tram de moment sense gaires conseqüències. Segur que molt incidents no arriben a les estadístiques de la polícia doncs els mateixos propietaris ho arreglen amb "partes".

Aquesta pèrdua de paciència dels conductors en aquest tram i l'ansietat en trespassar el primer semàfor com sigui possible, provoca també que les cases que tenen sortides i entrades d'aparcament just davant el semàfor, no puguin fer-ho durant força estona, doncs els conductors farts del semàfor no s'avenen a donar pas a l'accés dels aparcaments. A més això coincideix en la banda de l'Avinguda on s'aparca en bateria i sovint, si aparca una furgoneta, tot terreny o camió al costat d'aquestes sortides, fa que les sortides d'aquests pàrquing siguin totalment a cegues.

I referent a l'Avinguda de l'Estatut, si al seu dia la via de tren separava, encara que fos de manera psicològica el nucli de Rubí del barri de les Torres, ara mateix, l'Avinguda de l'Estatut també ho fa de tota aquesta zona anomenada Segle XXI del "centre" de la ciutat. Les llargues esperes pels vianats degudes als semàfors que hi ha en tota aquesta vía, fan incrementar encara més aquesta sensació.

Unknown ha dit...

Cal recordar també que l'IES Estatut és kmolt proper a aquesta zona i molts dels estudiants hi accedeixen a peu.

Des de l'Ajuntament s'és conscient del perill que suposa pels estudiants? Tenen previst una revisió en aquets sentit?

Jo@net ha dit...

ACABA D'OCÒRRER UN ACCIDENT IMPORTANT A L'AVINGUDA DE L'ESTATUT A L'ALÇADA DE LA PLAÇA DE L'AGRICULTURA!!!!

A les 22:05 d'aquest Dilluns, he sentit un fort cop mentre estava a casa. Han picat almenys dos cotxes de manera important. Un d'ells, un Seat Còrdoba color platejat està completament destroçat per la part frontal i lateral. L'altre cotxe implicat (no se si n'ha ha més de dos) està bastant més enllà doncs no el puc veure des de la perpectiva del balcó de casa.

Al moment s'hi han presentat 4 cotxes de la polícia municipal, 2 cotxes de bombers (sembla que hi ha algú atrapat en algun dels cotxes) i dues ambulàncies. La zona ha quedat acordonada i els agents estan regulant el trànsit pel caos produït. Tant bombers com serveis mèdics estan atenent als ferits.

No sé la gravetat dels ocupants o si hi ha algún vianant implicat. Només veig com se'n duen almenys una persona en camilla i em sembla que va completament tapada....

A hores d'ara, les 23:19 tot just la grua s'està emportant el Seat que he anomenat al principi. La policía encara està regulant el trànsit i els cotxes de bomber encara presents.

No en tinc ni idea de com ha ocorregut l'accident però tot sembla que té a veure amb una picada d'un cotxe que circulava per l'Avinguda de l'Estatut en sentit Terrassa i un altre que pujava per la Plaça de l'Agricultura per enfilar Comas i Solà. Ditxós semàfor en plena pujada i sense visibilitat a l'Avinguda de l'Estatut...

Cada sis mesos tenim un accident d'aquesta gravetat. Cada més, almenys una topada lleu entre cotxes i cada dia sento frenades, pitades o situacions d'alt risc que afortunadament no acaben en accident.

Hem d'esperar a teniu un POUM aprovat (encara espero que em contestin les al.legacions...) perquè s'hi faci alguna cosa en aquesta mena "d'engendro" que no és ni una cruïlla ni una rotonda, sinó la pitjor sol.lució possible en un moment en que el trànsit en aquesta zona i el fluxe de vehicles és molt diferent a quan es va dissenyar?

Que ens agafin confessats, perquè si no s'hi fa res, aquest punt viari esdevindrà un punt d'alt risc. Ja n'hi ha qui l'anomena "el tram de la mort". I si.. tenim un Institut al costat i cada matí hi ha agents regulant el trànsit com a evidència que aquest punt no està ben dissenyat. És de la diputació l'Avinguda de l'Estatut? Doncs a que esperem per trucar-hi a la porta...

Jo@net ha dit...

Respecte a l'accident, hi ha una nota a El Periódico:

Un ferit greu i dos de lleus

A Rubí (Vallès Occidental), una altra col·lisió entre dos turismes a l'avinguda de l'Estatut de la localitat ha causat aquesta nit un ferit greu i dos ferits lleus.

La col·lisió va tenir lloc ahir a les 22.07 hores, i els ferits van ser evacuats a la Mútua de Terrassa i a l'Hospital de Terrassa.


http://elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=700402&idseccio_PK=1023&h=

Ruben ha dit...

Jo no sé de qui serà la culpa, si de la policia, si de l'ajuntament, si de la diputació...el que està clar és que això s'ha d'arreglar d'una manera prioritària davant de totes les altres mancances que tenim ja que juguem amb la vida de les persones i això va davant de tot. El que a part de tot això necessitem és un ronda els cotxes no han de passar per a l'avinguda de l'Estatut per anar a Terrassa si venen des de Sant Cugat o des d'un altre punt de Rubí. Els merders que és fan cada tarda són impresionants.

La petjada ha dit...

moltes gràcies a tots pels vostres comentaris i sobretot a en Jo@net per escriure la notícia al bloc després de l'accident