dimarts, 19 d’abril del 2016

21 rubinencs s'han posat en contacte formalment amb l'Ajuntament per acollir refugiats

>> Neix la plataforma Rubí Acull, que ja admet l'adhesió dels ciutadans al seu manifest

Durant els darrers mesos, la ciutat de Rubí s'ha posat en marxa per donar suport a les persones que fugen de la guerra i conflictes armats a l’Orient Mitjà al setembre amb diverses mesures, moltes d'elles vehiculades per l'Ajuntament:
- Moció de Suport a l’acollida de la població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània durant el ple d'octubre.
- Sessió extraordinària del Consell Municipal de Cooperació a l'octubre per realitzar reunions periòdiques obertes a tota la ciutadania.
- Aportació econòmica de 8.000 euros a la campanya de suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per l’acollida de població refugiada en trànsit a Europa.
- Exposició Els murs de la vergonya a l'Antiga Estació per fer reflexionar els rubinencs sobre les divisions territorials.
- Xerrada informativa a l'Ateneu sobre la situació actual de les persones refugiades a Europa, que va reunir una trentena de persones el passat 7 d'abril.
- Formulari de rubinencs interessats en col·laborar amb les persones refugiades, ja sigui per acollir-les o per ajudar-les a fer tràmits i gestions. Segons ha pogut saber La petjada de Rubí de fonts municipals, fins al moment 21 persones s'han inscrit en aquest formulari, tot i que l'Ajuntament assegura que a aquesta xifra cal sumar-hi el seguit de voluntaris que hi han col·laborat des del principi. Encara admeten inscripcions al web municipal i a través del correu refugiats@rubi.cat.

Foto: AFP 2016 / Bulent Kilic
Tot i així, la societat civil també fa mesos que es mobilitza. El CRAC, per exemple, va acollir al febrer una xerrada d'Anna Palou, periodista de Ràdio Rubí i membre d'Stop Mare Mortum, que va explicar la seva vivència a l'illa de Lesbos. La xerrada va formar part d'un cicle més ampli anomenat Entendre el conflicte a Síria i l'Iraq i organitzat per l'AUP i el mateix CRAC.

Aquest dimarts, Rubí ha tornat a demostrar la seva solidaritat amb el naixement de la plataforma Rubí Acull, que fa una crida a l'adhesió dels ciutadans al seu manifest. En el text, els seus creadors afirmen que el nostre municipi no ha de ser "còmplice de la vergonya de la UE i de l'Estat espanyol" i avancen que alguns dels seus objectius són la mobilització de la població i la creació d'una consciència crítica entre la gent pel que fa a l'extensió dels drets de ciutadania i contra les violacions de drets humans. El manifest íntegre podeu consultar-lo a través d'aquest enllaç