dijous, 28 d’abril del 2016

La Generalitat deixa sense concert l'Hospital General i l'empresa anuncia un ERO de 147 treballadors

>> El comitè d'empresa assegura que Salut va derivar 3.321 pacients -molts d'ells, de Rubí- a l'hospital santcugatenc l'any 2015. La Generalitat, en canvi, rebaixa el nombre a 46.

Quirón Salud, l'empresa que gestiona l'Hospital General de Catalunya ha comunicat aquest dimarts que al desembre es farà efectiu un ERO que afectarà 147 professionals. Aquest anunci arriba després que el govern català anunciés la sortida de la xarxa de salut pública i la fi del concert amb l'Hospital General de Catalunya el proper 31 de desembre. La Clínica del Vallès, a Sabadell i també operada per la mateixa companyia, també efectuarà un ERO de 109 treballadors per la mateixa causa. De moment, però, Comissions Obreres descarten per ara qualsevol mobilització, ja que encara estan en períodes de consulta amb la Generalitat i entenen que podria ser contraproduent.

Fins ara, aquests dos centres assumien pacients que els hospitals públics vallesans (dos a Terrassa i un a Sabadell) no podien assumir. Segons el comitè d'empresa, Salut va derivar l'any 2015 3.321 pacients a l'Hospital General, una xifra que la Generalitat rebaixa a 46. Gran part d'aquests pacients són de la nostra ciutat. Cal tenir en compte que el contracte entre Salut i Quirón Salud caducava l'any 2021, però es renovava anualment.

Mentrestant, la Generalitat tampoc desencalla la construcció de l'hospital Vicente Ferrer a Rubí, un centre que podria descongestionar els altres centres públics de la comarca i que, ara per ara, està congelat. Ara fa uns dies, l'alcaldessa Ana Maria Martínez es va reunir amb el conseller de Salut, Toni Comín, a qui va reclamar l'hospital. El conseller va dir llavors que entenia la necessitat d’aquest centre però que el projecte s’havia retardat per raons pressupostàries, unes dificultats econòmiques que, segons Comín, farien preferible construir un únic dispositiu més gran a la comarca en comptes de tirar endavant els dos hospitals previstos a Rubí i Cerdanyola.

Hospital General de Catalunya. Foto: Ajuntament de Sant Cugat.

Segons recull Cugat.cat, el conseller de Salut, Toni Comín, ha assegurat que els treballadors afectats per l'ERO rebran un pla social per minimitzar l'impacte laboral de la sortida d'aquests centres de la xarxa de salut pública. A més, ha precisat que la intenció és "evitar qualsevol impacte sobre pacients i usuaris i minimitzar l'impacte sobre els professionals".