dijous, 21 d’abril del 2016

Així serà la nova andana de l'estació de Provença, molt utilitzada pels rubinencs

>> Les obres tindran un cost de 7,5 milions d'euros

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha licitat les obres d’eixamplament de l’andana sentit Sarrià de l’estació de Provença de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per dotar-la d’una major capacitat i pal·liar els problemes ocasionats per l’elevada concentració d’usuaris que rep, que en hora punta frega les 4.700 persones. Aquesta actuació, amb un pressupost de 7,5 milions d’euros, també millorarà els fluxos de mobilitat a  l’estació ja que l’entrada es farà per unes noves escales d’accés a l’andana ampliada. Es preveu que les obres comencin al segon semestre d’enguany i que tinguin una durada de dos anys.
El projecte contempla l’ampliació de l’andana mitjançant la construcció d’una galeria subterrània que anirà paral·lela a la volta de l’estació. La plataforma passarà dels 3 metres actuals fins als 8 metres en el tram de 27 metres més propers al vestíbul de Rosselló. El projecte també inclou una millora important en l’accessibilitat a l’estació, que evitarà la congestió que es produeix actualment a les escales d’accés a l’andana. Es construirà una nova entrada a la part ampliada de l’andana, amb escales fixes i ascensor, que millorarà els fluxos de mobilitat i evitarà l’acumulació de viatgers que es dóna ara.
Imatge virtual de com quedarà l'estació. Imatge: FGC
L’estació, que rep més de 8,6 milions de passatgers a l’any, és la segona en volum d’usuaris de tota la línia Barcelona-Vallès, després de Plaça Catalunya,i a molt poca distància de la de Rubí. Cada dia, milers de rubinencs fan servir aquesta estació, que permet la connexió amb les línies 3 i 5 de Metro. La freqüència de pas dels trens en hora punta és de 112 segons.