divendres, 10 de juny del 2016

El "col·lectiu caní" de Rubí reclama millores en les àrees d'esbarjo per a gossos

>> El grup vol reunir-se amb l'Ajuntament i han obert una campanya de recollida de signatures a Change.org

Més de dues-centes persones han signat una petició a Change.org on reclamen millores per al "col·lectiu caní", tal com s'autoanomenen. En concret, demanen més espais i serveis destinats als gossos i els seus propietaris, que consideren que “no cobreixen les necessitats bàsiques dels gossos ni dels amos”. També critiquen que als espais destinats a l’esbarjo de gossos no hi hagi prou il·luminació, arbres que ofereixin ombra, fonts, bancs per descansar i tanques en bon estat. Les crítiques d'aquest grup de rubinencs també tenen a veure amb el manteniment d'aquests espais. Segons ells, l'estat de la vegetació dels pipicans no és adequada i no hi ha un sistema de desinfeccions establert.
Imatges del "col·lectiu caní" de Rubí.
Per tot això, el grup s'està mobilitzant a través de les xarxes socials (el seu Facebook ja suma més de 200 inscrits) i també de forma presencial. Ja s'han reunit en dues ocasions i ara tenen la intenció d'organitzar una campanya de recollida de signatures de cara a la Festa Major. També tenen la voluntat de reunir-se amb el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez.

Mentrestant, el grup municipal de Ciutadans (C's) també portarà aquesta qüestió al proper ple municipal. Demanen al govern local que netegin i desinfectin els recintes per a gossos i fins i tot denuncien que el mal estat de les instal·lacions ha ocasionat lesions a les seves mascotes. 

Cal tenir en compte que actualment Rubí compta amb una vintena d'àrees d'esbarjo per a gossos, que poden consultar-se al portal OpenData.