dijous, 23 de juny del 2016

On aparcaran els assistents al Rrandom Festival que vinguin de fora de Rubí?

>> La manca d'espais per estacionar i la poca oferta de transport públic poden comportar problemes de mobilitat a la zona

Aquesta Festa Major, l'Ajuntament ha volgut crear un festival de música potent que situï Rubí al mapa musical de Catalunya. Per això, s'ha creat una marca pròpia -Rubí Random Music Festival- i  Cadena Ser/40 Principales s'ha convertit en l'emissora oficial de l'esdeveniment. Els concerts de pagament d'Antonio Orozco i Marlango es faran al Castell, un espai que ja fa temps que s'utilitza per grans actuacions de Festa Major, mentre Luis Eduardo Aute i Lax'n'Busto ho faran a La Sala. L'Escardívol es reserva per als concerts gratuïts de Duncan Dhu, Efecto Pasillo, Itaca Band i el Tour Los 40, entre d'altres. Podeu consultar tota la programació del RRandom aquí.

Tanmateix, la projecció exterior que l'Ajuntament ha volgut fer d'aquesta Festa Major comportarà un canvi significatiu respecte edicions passades en relació a la mobilitat. I és que la difusió del Rrandom s'ha fet a través de Cadena Ser/Los 40 a tot Catalunya i, per tant, caldria esperar un augment considerable del nombre de persones que visitin Rubí durant aquesta propera Festa Major per gaudir de les actuacions musicals. Això comportarà que siguin molts més els vehicles que arribin a la ciutat, ja que fins ara el Castell, per exemple, s'omplia amb un públic molt més local i que, en termes generals, anava a peu als concerts. Tenint en compte que els grans aparcaments gratuïts (Rubí+D i Escardívol) no seran operatius, tot fa preveure que serà molt difícil la mobilitat i l'estacionament durant els propers dies a Rubí, sobretot a les tardes i nits.

L'alternativa a l'ús del vehicle privat és complicada. Arribar a Rubí amb FGC no hauria de ser cap problema, però sí tornar a casa. Per exemple, el concert d'Antonio Orozco de dimarts 28 (entrades exhaurides = 2.000 assistents) començarà a les 22h. Per tant, és d'esperar que no acabi fins les 24h o més enllà. L'últim tren d'FGC en direcció a Barcelona surt de l'estació de Rubí a les 23.08, per tant, aquesta opció queda descartada. L'alternativa seria el bus nit N64 Terrassa-Barcelona amb parada a Rubí a les 00.53 o 1.53 (veure horaris). Amb aquesta insuficient oferta de transport públic el vehicle es postula com l'única opció viable. El problema serà on trobar aparcament... A aquests nous visitants caldrà sumar-hi el gran volum de rubinencs que viuen al centre i aparquen habitualment a l'Escardívol o el Rubí+D i els dels barris i urbanitzacions que necessiten el vehicle privat per acostar-se a la Festa Major. De moment, ni el web del Rrandom Festival ni el programa de Festa Major inclouen cap recomanació sobre aquest assumpte, però La petjada us recorda que l'aparcament soterrat del Mercat està obert les 24h del dia. Així doncs, molta sort a tots els que hagin de buscar un lloc random per aparcar!