dimarts, 28 de juny del 2016

Una Festa Major sense sexismes i amb sensibilitat pel col·lectiu LGTB

>> L'Ajuntament penja la bandera tricolor coincidint amb el Dia de l'Orgull LGBT i l'AUP impulsa una campanya de conscienciació sobre les agressions masclistes a les festes

Avui, 28 de juny, s'iniciarà la Festa Major 2016 amb el pregó del cantant Antonio Orozco i la waterpolista rubinenca Bea Ortiz (20.30h). Serà el tret de sortida a sis dies de Festa Gran a la nostra ciutat, que arriba amb diverses novetats, com la celebració del Rrandom Festival. Abans que això passi, i coincidint amb el Dia Internacional de l'Orgull LGBT, l'Ajuntament ha penjat al balcó de la Casa de la Vila la bandera multicolor. Es tracta d'un bon gest que denota la sensibilitat de l'actual govern per aquest col·lectiu, tal com ja va fer-se al maig amb diverses activitats programades amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, en una ciutat que encara recorda la mort de l'Alan a finals de 2015.
La bandera tricolor al balcó de la Casa de la Vila. Foto: Ajuntament de Rubí
D'altra banda, AUP ha presentat campanya per prevenir i conscienciar sobre les agressions masclistes que es donen, de vegades, en ambients festius. La campanya porta per títol “NO vol dir NO: de festa, i sempre, respecta!”, i és una crida a evitar - i també evitar que es pateixin - situacions incòmodes envers a persones que es neguen, per múltiples raons, a mantenir algun tipus de relació sexual amb altres. Aquesta campanya s’estendrà durant la Festa Major de Rubí i durant altres festes populars a la ciutat.

Tot i que es tracta d'una campanya impulsada per l’AUP, ni els cartells i les enganxines porten cap missatge polític ni el logotip del partit perquè qualsevol persona, partit polític o entitat, se la pugui fer seva. "NO vol dir NO” segueix l’exemple d’ajuntaments com els de Cerdanyola, Ripollet o Badalona, que per les seves respectives festes van engegar campanyes amb lemes similars per cridar a la responsabilitat i al respecte cap a totes les persones que surten de festa. A banda d’aquesta primera campanya, l’AUP preveu que més endavant es puguin fer altres tipus d’accions, com monogràfics, tallers, cinefòrums o xerrades als instituts, amb la idea d’anar introduint els conceptes de sexisme i de patriarcat, per evitar la seva banalització.
Alba Aguilà i Aitor Sánchez, d'AUP, amb el cartell. Foto: Ràdio Rubí