divendres, 5 de desembre del 2008

La crisi ha arribat a la rubisfera?

Fa dies que en volia escriure però estava esperant a que la rubisfera es reactivés per si sola, però sembla que no ha estat així. Malgrat hi ha forces blocs rubinencs agrupats al Rubiplanet, pocs d'ells parlen habitualment de la nostra ciutat. Enrere queden aquells temps on alguns rubinencs comentàven coses sobre Rubí (El Bioc, RubiCity, Rubí is on fire, Rubídeo, Rubí Transparent, No manual d'autoajuda...) i on sobretot molts polítics locals aprofitaven la xarxa per fer públiques les seves opinions i sobretot per fer campanya. Gràcies als blocs es van discutir molts temes de ciutat i rubinencs i polítics van poder expressar les seves opinions envers molts temes, alguns d'ells polèmics. Episodis com el de l'Ateneu, el concert de Melendi, el POUM, les eleccions... van ser àmpliament discutits als blocs rubinencs.
Avui en dia en l'àmbit polític destaquen només el Carlos Águila, l'Iván Moreno (exregidor i que ha portat força polèmica a la xarxa recentment) l'alcaldessa (bàsicament articles de La Ciutat i el programa Parlem amb l'alcaldessa de Ràdio Rubí), i en Jordi Peiró (tot i que gairebé no parla mai de Rubí i ha reduït notablement les seves actualitzacions). Sens dubte, les persones que més han abandonat els seus blocs ha estat en Jordi Barbudo (que havia escrit moltíssim), en Xavi Corbera, la Marta Ribas i en Toni Valdívia. Altres com en Manolo Velasco o en Roger García actualitzen a vegades però no solen parlar de la ciutat. Altres blocs han desaparegut del tot o mai van acabar de funcionar (Arés Tubau, EUiA, Xavier Reinaldos, Neus Muñoz...). D'altra banda, polítics com en Joan Ridao mai parlen de Rubí malgrat actualitzen força.

Sens dubte avui en dia els blocs Rubíshow, el Rubinenc (poques actualitzacions) i en Carlos Águila i potser La petjada de Rubí semblen tenir el share més gran d'aquest pastís digital. La petjada de Rubí segueix endavant i amb ganes, el nombre de visites es manté elevat tot i que també reconec que he reduït el nombre de notícies penjades, per falta de temps. Tot i això, és bonic veure com encara queda gent interessada en parlar de Rubí i discutir aquells temes que ens interessen a tots.

Per això, avui em pregunto: per què el ritme ha baixat als blocs rubinencs? Quins temes cal tractar per fer pujar l'audiència? Esperem que la salut de la rubisfera millori i que es tracti només d'un petit refredat, per intentar recuperar l'època daurada que va tenir la rubisfera. Així doncs, visiteu, llegiu i opineu als blocs de Rubí! Visca la participació on-line! I per cert polítics... esperem que no torneu a activar els vostres blocs el proper 2011 (any d'eleccions), se us notaria massa!

4 comentaris:

Jordi Barbudo ha dit...

Hola,
ja que fas referència al meu bloc, aprofito el teu per a donar explicacions: la baixada de ritme en les entrades és conseqüència directe a tenir moltes menys hores lliures de les que tenia el curs passat.

També es veritat que el curs passat van haver temes de gran calat que van fer animar la Rubisfera. Espero trobar més foradets per a reactivar el bloc, que no l'abandonaré i en la mesura que em sigui possible l'actualitzaré.

Gràcies per continuar en actiu!!!

Anònim ha dit...

ls polítics feu pena!

Anònim ha dit...

Bon dia,
El meu bloc, com bé dius, està desactivat. No tinc massa temps en aquest nou curs polític per actualitzar-lo, i, la veritat, prefereixo tenir-lo tancat a tenir-lo desfassat...! De moment continuarà així. I, amb l'irrupció del facebook, algunes coses de la rubiesfera potser també estan canviant! Actualitzar 2 coses a la vegada.... ara per ara no! I, pel què sembla, cada vegada tindré menys temps... se'm gira feina...personal! Així que, mentrestant, continuaré llegint i opinant en els blocs que continuen actius!
Bona feina!
Salut,

Arés

Anònim ha dit...

bé, jo ho he deixat de banda un parell de mesos pel volum de feina que tinc, però no amb la intenció d'abandonar-ho. Torna estar actiu amb el mateix objectiu d'alternar coses de Rubí, política general, temes d'educació... i tot allò que vulgui explicar i la gent tingui ganes de llegir.