dilluns, 22 de març del 2010

"La petjada de Rubí" compleix 2 anys

Nova imatge del bloc, pàgina a Facebook i canal a Twitter per celebrar el segon aniversari. Moltes gràcies a tots per la vostra participació!
El 22 de març de 2008 s'estrenava un nou bloc a Rubí: La petjada de Rubí. Des d'aquell dia, els seus lectors han pogut llegir i comentar 261 articles diferents. Amb el pas del temps, aquest humil bloc ha aconseguit ser un punt de trobada de molts rubinencs, que troben aquí notícies semblants a les que poden trobar als mitjans de la ciutat convencionals, però on també poden trobar moltes altres de noves, amb un punt de vista diferent, alguna primícia de tant en tant, i sobretot amb la voluntat de donar un espai a l'opinió i de fer partícips a tots els rubinencs que ho desitgin d'aquesta proposta cibernètica.

Durant molt temps, els blocs rubinencs van ser les úniques webs de la ciutat (a banda de la de l'Ajuntament, és clar!) on s'expliqués que passava a la nostra ciutat cada dia de la setmana, ja que fins fa poc no existia la web de Ràdio Rubí ni la nova versió digital del Diari de Rubí. Ara, l'activitat blocaire està una mica aturada, però esperem que revifi ben aviat!

A més, cada cop són més els rubinencs que contacten amb el bloc per promocionar les seves activitats culturals, juvenils, proposar temes o fer alguna consulta. Sens dubte, ha estat gràcies a la participació de tots vosaltres que La petjada ha volgut seguir endavant.
Nova imatge, Facebook i Twitter
Per celebrar-ho, aquest bloc estrena una nova imatge. En aquesta nova temporada s'estrena un nou logotip i a partir d'ara el color predominant és el que dóna nom a la ciutat de Rubí. També s'incorpora un buscador i les notícies incorporen un petit subtítol que complementa la informació del titular. Tot i això, aquesta nova versió és provisional i anticipa a un nou portal que s'està gestant, força diferent a l'actual.

A més, La Petjada de Rubí es posa al dia en el món de les noves tecnologies amb l'estrena d'una pàgina a Facebook i d'un canal a Twitter, per tal que aquells que ho vulguin puguin afegir-se i ser els primers en rebre les darreres actualitzacions.

Audiència creixent
L'audiència d'aquest bloc també ha anat creixent amb el pas del temps. Així doncs, actualment gairebé un centenar d'usuaris únics connecten amb aquest bloc diàriament. Com a curiositat, els dilluns i els dijous són els dies més visitats. El dia de les nevades i el posterior, per exemple, La petjada va batre rècords amb gairebé 300 usuaris diferents en 24 hores. De mitjana, cada usuari s'està 4,5 minuts a la pàgina i durant aquest mes de març un 29% dels usuaris eren nous, fet que demostra que encara s'incorporen nous lectors a aquest bloc. El 89% dels visitants provenen de l'Estat Espanyol. Tot i això, a partir d'ara aquest bloc utilitzarà un software molt més precís per a l'anàlisi d'aquestes dades.

Articles més comentats
El comerç, la política local, mobilitat i transport.... són alguns dels temes més participatius d'aquest bloc, on també destaquen algunes polèmiques sorgides a la ciutat com la del CSO La Fàbri-k, l'illa de vianants, l'Ateneu... Fins al dia d'avui, els tres articles més comentats han estat aquests:
"Una festa major històrica"
"La zona taronja s'estrena a Rubí amb gent a favor i en contra"
"Un any d'illa de vianants"

De nou, moltes gràcies a tots!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé petjada!

Bon informatiu i a més amb espais per a que la gent comenti!

xcorbera ha dit...

Simplement felicitats i endevant

Anònim ha dit...

felicitats de part d'una seguidora!

Anònim ha dit...

MOLTES FELICITATS!!!

Anònim ha dit...

Felicitats per la nova imatge i els dos anys!

Mireia ha dit...

Felicitats Petjada! Bona feina feta fins ara. De segur que seguirà sent així!

Anònim ha dit...

Moltes felicitats petjada!!!

John-John ha dit...

¡Enhorabona, Petjada! Jo també he iniciat una nova etapa. "Vuelvo con renovados bríos"........

Anònim ha dit...

Bé!

Feliciiiiitaaaaaaaaaats!