dilluns, 2 de maig del 2016

Rubí d'Arrel i el Centre Excursionista impulsen una nova Xarxa d'Itineraris

>> Ja es poden descarregar els tracks dels cinc primers recorreguts d'aquesta nova xarxa de rutes pel medi natural de Rubí


L'arribada de la primavera ha fet més popular la nova Xarxa d'Itineraris de Rubí,  impulsada des de finals de l'any passat pel Centre Excursionista i Rubí d’Arrel amb el suport de l’Ajuntament. Aquesta nova xarxa vol prendre el relleu de la xarxa de quatre itineraris que el Centre Excursionista va dissenyar l’any 1998 i que malauradament s’ha perdut en bona part. La xarxa d'itineraris municipal també ha quedat, en part, obsoleta o impracticable.

El logotip ha estat dissenyat pel dissenyador rubinenc Manel Martori.
La finalitat d’aquest nou projecte és la de dotar la ciutat d’una completa xarxa de 12 a 15 recorreguts d’entre 5 i 10 quilòmetres i de baixa dificultat, que acosti l’entorn natural i rural de Rubí a la població a través de camins i corriols. Així, es vol crear una xarxa per caminar, córrer, anar en bicicleta, muntar a cavall, fer educació ambiental, etc., amb parts adaptades a persones amb diversitat funcional. Vol ser una xarxa que relligui la trama urbana amb el territori que l’envolta, i que ha de potenciar la implicació de les escoles i dels instituts en la seva conservació i utilització. El projecte ja compta amb logotip propi i a la pàgina web del Centre Excursionista ja es poden consultar els cinc primers recorreguts d’aquesta xarxa i descarregar els tracks corresponents. Sens dubte, una iniciativa per la que cal felicitar les dues entitats implicades.


Coincidint amb els actes programats amb motiu del Dia de la Terra, els promotors de la Xarxa d'Itineraris han fet una xerrada informativa a l'Ateneu i una excursió guiada per Can Ramoneda i Sant Muç. Durant el recorregut, van comentar-se i divulgar-se diversos punts d’interès d’aquest entorn, com la font de Sant Muç, recuperada per l’acció popular l’any 2012, l’avellanosa del torrent de Can Roig, un paratge de gran bellesa natural que arrecera un bon nombre d’espècies vegetals d’ambients frescals i ombrívols, les fonts de Can Roig, també en procés de recuperació populars, la Coreta, on van matar un capellà a l’inici de la Guerra Civil, les ruïnes de la masia de Can Guilera, vinculada a la família Guilera de la Fassina i dinamitada també a la Guerra Civil, o la font de Can Guilera, una font boscana enclavada a la capçalera del torrent de Can Guilera.
Foto de l'excursió guiada al seu pas per la font de Sant Muç. Cedida.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Estoy encantada con este proyecto me encantaría apuntarme necesito más información me la pueden mandar? Gracias