dissabte, 15 d’agost del 2009

Rubí, la ciutat "tancada per vacances"

Cada any es repeteix la història, i tot i que alguns pensaven que la crisi faria buidar menys la ciutat, Rubí sembla que estigui tancada per vacances. Pels carrers es veu molta menys gent, molts comerços estan tancats, el sol i la forta calor fa que la gent no surti fins que al vespre, els autobusos van buits, no hi ha cues als supermercats... Rubí descansa durant un mes, tot i que la majoria de les obres que estan en marxa segueixen a bon ritme, amb alguna excepció, és clar!

Que Rubí tanqui per vacances és una bona senyal. Pels que estan aquests dies a la ciutat no és el més positiu, però això demostra que els rubinencs encara es poden permetre uns dies de descans a la platja, a la muntanya, al poble de la família o fent algun viatget. Cap a finals de mes ja aniran tornant els rubinencs, i el dia que comenci l'escola tothom tornarà a la rutina i s'encordarà de tots els maldecaps que s'han oblidat durant aquests dies. La petjada de Rubí, però, continua oberta per aquells que vulguin exposar i proposar temes per a la nova temporada d'aquest bloc. Bones vacances!

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Igualment! bones vacances a tots. La veritat es que pels que ens quedem a l'Agost a Rubí es un mes de força tranquilitat en tots els aspectes: menys gent allà on vas, menys soroll de cotxes, menys actes incivics de grups de xusma i paios sense cap sentit de la neteixa i la convivencia (menys pixades a portals, menys pintades als carrers, menys ampolles de vidres trencades a plaçes, etc), espais per on poder caminar tranquilament, aire més net, espai als carrers per deixar el cotxe sense problemes i un llarg etcètera. L'unica pega es que molts comerços estan tancats i s'ha d'anar a altres botigues més llunyanes però per a mi el mes d'Agost es un mes on els rubinencs per fi podem gaudir de la nostra ciutat sortint a caminar, amb bici o prenent apats a les terrases dels bars....tant de bó Agost fos mes llarg!

Anònim ha dit...

m'oblidaba d'un "Peró" i es que un problema a l'Agost es la pasivitat total dels pocs agents policials i polítics que queden a Rubi sense fer vacances, jo crec que els que s'hi queden fan les seves "vacances particulars" ja que es toleren coses que durant l'any no es tolerarien (o no de forma tan exagerada). Exemples els tenim en detalls com no multar cotxes mal aparcats (i ara no serà per falta d'espai) o ignorar molts dels problemes als carrers. Un exemple molt clar el tenim al carrer del centre Jaume Balmes (sobre Av.Barcelona) esquina Cervantes on podem veure com tenim un carrer tancat amb valles policials desde fa més d'una setmana perque a l'edifici del carrer que s'està costruint li habia caigut una rajola...això es normal? es molt ridícul i penòs que tots els cotxes que han d'utilitzar el carrer hagin de fer un tomb enorme quan està tancada l'illa peatonal perque a l'empresa no se li obliga a solucionar el problema. Desde quan un fet com aquest pot deixar un carrer d'una ciutat tancat de forma indefinida? això demostra les poques ganes de treballar de les autoritats, es completament ridícul.

Anònim ha dit...

Lo que comenta el último anónimo es cierto ya que hace mínimo dos semanas que la calle está cortada por su acceso desde la calle cervantes y siempre hay una grua movil de la empresa de las obras aparcada en plena calle sin dejar que los coches que vamos a la calle llobateras podamos pasar. Es una vergüenza que un particular use una calle tanto tiempo para aparcar su grua cada noche y fin de semana sin que se le obligue a quitarla para que los vecinos podamos pasar, ya que al estar cerrada nos vemos obligados a bajar 4 manzanas más y dar una vuelta muy considerable para poder acceder a la calle llobateras ya que además nos encontramos también cerrada avenida barcelona por ser peatonal. Aunque realmente no me extraña que esto suceda cuando justo en la calle de arriba en princep el propio ayuntamiento colocó ENCIMA DE LA ACERA parking para 2 coches...si si como lo ois, auqnte teoricamente era para la carga y descarga de camiones por las obras de abat escarré la dejadeza y poca vergüenza del ayuntamiento y las pocas ganas de trabajar de la policia hacen que SIEMPRE hayan coches aparcados 24h encima de la acera, por lo que los peatones se ven obligados a invadir la calle y los coches que pasan han de subirse a la otra acera porque sino no caben. Espero que a algun político inteligente (si hy alguno en Rubí) o algún funcionariado cualquiera tenga ganas de trabajar y mueva el tema porque como llegue septiembre y siga la calle cerrada las caravanas que se montan en cervantes no serán nada con las que se montarán, y ya no quiero pensar si empiezan los colegios! HACED VUESTRO TRABAJO Y OBLIGAR A LA EMPRESA A QUE DEVUELVA LA CALLE A LOS CIUDADANOS QUE NO ES SUYA

Anònim ha dit...

yo querria proponer un tema sobre la biblioteca Martí Tauler, durante este mes de agosto he ido tres veces y siempre me la he encontado cerrada, el primer dia habia un papelito poniendo los en que estari cerrada, pero despues ese papelito desaparecio. Hoy he vuelto a ir y me la he vuelto a encontrar cerrada. No se si esto ocurre en todas la bibliotecas durante el mes de agosto o es otra de las muestras de dejadez en los sevicios a los que nos tiene acostumbrado nuestro pueblo.

Anònim ha dit...

vergonzoso que la biblioteca esté cerrada!!! los bares y discotecas no lo están verdad?? pues el ayuntamiento no debería cerrar un sitio de cultura NUNCA y menos en esta ciudad de tanto burro analfabeto. Este ayuntamiento tiene la cultura socialista bien inculcada: la cultura de la incultura!!

Anònim ha dit...

A Terrassa la biblioteca central età oberta tot el mes d'agost i a Sant Cugat també. El que passa és que des de l'Ajuntament de Rubí són una mica rates a l'hora de posar els substituts del personal de la biblioteca... Per cert, una ciutat de 75000 habitants només té dos bibliotecaris i un auxiliar? Això es correspon amb els barems que marca la Diputació de BCN? Amb la nova biblioteca s'augmentarà la plantilla de manera que es millori sensiblement el servei?

Anònim ha dit...

Suposo que amb el tema de la biblio-piscina poden dir que el tema de llibres ja està cobert!!!Clar has d'anar a la piscina si vols llegir un llibre...!!

Nemo ha dit...

Biblioteques: pel que jo sé, amb aquest número d'habitants hi hauria d'haver dues biblioteques. Però sembla que quan la nova s'inauguri, la Martí i Tauler tancarà.

Bona tornada!

Anònim ha dit...

segun promesa de la alcaldesa(si es que valen algo sus promesas) la biblioteca Marti Tauler continuara abierta cuando se inagure la nueva.

Nemo ha dit...

Pregunta per ignorància: les biblioteques són de la Diputació però el personal el paga cada Ajuntament?

Sigui com sigui, temo que amb el panorama econòmic actual és molt possible que s'addueixi manca de recursos per pagar més personal. Ni per millorar els serveis, i molt menys per mantenir obertes dues biblioteques.

Anònim ha dit...

la crisis es la excusa perfecta para quitar servicios aludiendo a sus gastos cuando en verdad se quitan porque les da la gana. Mientras mantengan gastos inútiles y quiten otros más necesarios la palabra crisis les irá perfecta para utilizarla. Si por ejemplo quitan personal de bibliotecas, o limpian menos las calles, etc mientras luego no se bajan el sueldo, ni los gastos públicos internos, ni la fiesta mayor, ni gasto en publicación en papel publicitaria...la crisis es una excusa y no una razón. MAS SERIEDAD!

Anònim ha dit...

Nemo:el personal auxiliar (conserge i auxiliar de biblioteca) el paga l'ajuntament i el càrrec de director i de bibliotecari la diputació de BCN. Amb la població que té Rubí i la dispersió d'aquesta en urbanitzacions caldria mantenir l'actual una vegada s'inauguri la nova. No obstant caldria fer obres d'insonorització per evitar que els alumnes de l'escola de música molestin la lectura.

Nemo ha dit...

Gràcies per la informació! O sigui, que si no s'amplien serveis i/o es mantenen obertes les dues biblioteques, les dues institucions podran repartir-se les responsabilitats. Veurem què passa.

Estic completament d'acord en que caldria mantenir les dues biblioteques. Així almenys n'hi hauria una per cada 35.000 i escaig habitants... Tot i que em pregunto si això representaria una diferència significativa per aquesta població de les urbanitzacions. Potser m'equivoco, però no me'ls acabo d'imaginar fent gaires viatges al centre per visitar la biblioteca.

També d'acord en que caldria insonoritzar la vella. Ja posats, no estaria malament que certs usuaris es fessin conscients que la tertúlia, el comentari de les notícies d'actualitat i altres activitats socials es fan al café o a un banc al carrer, i no dins de la biblioteca... ;-)