dilluns, 23 d’agost del 2010

El Pla de Senyalització Urbana no arriba

Fa temps que l'Ajuntament va comunicar que s'instal·laria nova senyalització per tal de millorar la mobilitat. Els nous rètols, no arriben
Els rubinencs coneixem perfectament on estan els equipaments, l'Ajuntament, els CAP, els aparcaments, els jutjats... però la gent que ve de fora, segurament, no en tenen ni idea. Entrar a Rubí i arribar a destí és una veritable missió impossible. Per començar, tota la gent que ve per l'AP-7 des de Barcelona/Tarragona es troba 3 sortides diferents amb el nom "Rubí". La gent pot optar per Rubí-Mirasol, Rubí-Valldoreix o Rubí-Sant Cugat. Tot i això, no seria més fàcil acompanyar el terme "Rubí" amb un sud, nord, centre, oest? Això ajudaria força a tota aquella gent que, bàsicament per negocis o gestions, necessita visitar la nostra ciutat. Això no és competència de l'Ajuntament, però caldria que es fes alguna cosa.
On si que té competències l'Ajuntament, i dóna força pena l'estat actual de l'assumpte, és en la retolació interna. Fa molts anys es van instal·lar una sèrie de panells informatius de color granat indicant els llocs més representatius de la ciutat. Amb el pas del temps, i després d'obres, canvis de sentit... els indicadors gairebé han desaparegut o han quedat al mateix lloc on estaven però sense cap tipus de validesa. Fins i tot, en alguns casos els indicadors porten a llocs que fins i tot ni existeixen a dia d'avui. Tant li costaria a l'Ajuntament gastar-se uns quants diners en senyalitzar la ciutat? Seria realment útil. Evitaríem el trànsit intern innecessari, ajudaríem al comerç local i podríem promocionar els nous espais que cal donar a conèixer. A dia d'avui, només hi ha alguns senyals que anuncien els aparcaments, però poca cosa més.

Les comparacions són odioses, però podríem prendre exemple de Sant Cugat. Allà han invertit en una senyalització molt digna i perdre's per la ciutat veïna és gairebé impossible. Els copiem? Tan car és? Tan difícil és fer uns quants rètols (almenys a les vies principals)? O és que no saben per on dirigir el trànsit?
Foto cedida per Jaume Carrera

30 comentaris:

Anònim ha dit...

ueee petjada! tornes al ciberespai després de vacances???

Anònim ha dit...

hay tantas cosas que habria que copiar de Sant Cugat....
empezando por los politicos,personas comprometidas con su pueblo y no lo que tenemos aquí que lo unico que buscan es hacerse la foto con el Montilla.

Anònim ha dit...

fijaros en las diferencias entre la biblioteca de Rubi (la segunda más grande de Catalunya JAJAJA) y la se Sant Cugat, la de sant cugat con una pagina web propia, la de Rubi sin pagina web,la informacion solo sale en la web del ayto.,la de Sant Cugat un mes (agosot) con horario de verano,la de Rubi casi 3 meses, que bien vive esta gente,es que la de Sant Cugat hasta tiene un Blog.....
hay tanatas cosas que se podrian copiar de sant cugat sin hacer grandes inversiones, pero,para eso ,hacen falta politicos comprometiods con su gente.

Anònim ha dit...

bueno bueno... ni que la culpa de Rubí fuera de los políticos!! la culpa es de la gente. Está claro que ojalá tuviéramos a los políticos de Sant Cugat, pero esto llegaría si la gente de Rubí votara ese tipo de políticos y si esos políticos fueran nacidos en Rubi....ya que el ÚNICO problema de Rubi es su gente: gente que no cuida la ciudad ni la quiere (pinta, ensucia y orina en paredes, portales y garajes, etc) y mucha mucha mucha gente con un nivel cultural y educativo mínimo.
Cuando el nivel de la gente de Rubí suba subirá el nivel de la ciudad, mientras sólo seremos una pequeña sombra de lo que Sant Cugat es hace ya muchos años....

Anònim ha dit...

Y esa señal de la AP2 donde está Rubí tachado.....pero que triste por dios!

Anònim ha dit...

Los políticos son igual de mentirosos y ladrones en Sant Cugat como en Rubí.

Para el penúltimo anónimo, parace que estas hablando del mismo bronx.. y creo que tempoco es así, en Rubí hay pintadas como en Sant Cugat, hay suciedad como en Sant Cugat y gentes con un nivel cultural como en Sant Cugat, tanto alto como bajo. Creo que no hay que exagerar tanto el asunto.

Vuelvo a repetir, que los políticos mienten tanto en Rubí como en Sant Cugat, y roban tanto en Rubí como en Sant Cugat.

Anònim ha dit...

estoy de acuerdo en que mucha culpa la tiene la gente de Rubi, pero si Rubi mejorara tambien mejoraria el nivel de la gente,o no os ha pasado y cuando decis que vivis en Rubi ponen mala cara y os dicen que alli no hay de nada y que esta todo hecho una mier...?

Anònim ha dit...

tambien se puede copiar de Sant Cugat su zona peatonal,esta mañana estaban todas las pilonas bajadas y los coches pasando a su aire y sin un solo policia. Lo de la policia es otra, nos ponen en Rubi el cuartel de los mossos y los llevan a patrullar a Sant Cugat, porque por Sant Cugat los ves pero aqui en Rubi es raro el dia que ves alguno.

ruben ha dit...

Doncs a veure si es veritat tot el que diem pel blog i fem que CiU sigui el nou govern!no es pot comparar mai Rubi i Sant Cugat, podem comparar-nos amb Cerdanyola, Ripollet, Barbera...i crec que Rubi esta molt millor!!si ens volem posar a l'alcada de SantQ hauriem de comencar pel valor dels pisos, el preu elevat a la roba i alimentacio a les botigues, escolaritzacio privada, i sobretot una societat molt mes culta, que aixo es que falta a Rubi i la culpa la te el govern per tenir no necessitar als seus poligons empreses amb personal universitari com ho fa SantQ!!!jo faig una crida a votar a CiU per Rubi!!!

Anònim ha dit...

JAJAJAJAJAAJA CIU???? Menudos estos.. No me hagáis reir por favor..

Tal y como describis Rubí parece más afganistan que otra cosa. Creo que tampoco hay que pasarse, estoy deacuerdo que faltan muchas cosas, sobre todo para la juventud. Pero de ahí a llegar a poner a la población de analfabeta creo que es pasarse tres pueblos..

Loa políticos son tan mentirosos en Rubí como en Sant Cugat.. Y que decir de CIU..

ruben ha dit...

Al de l'ultim post si mires estadistiques de la generalitat veuras que Rubi es una de les poblacions amb mes alfabetismei gent sense estudis superiors del Valles, i encara que no ho creguin els politics es a causa de no tenir universitats i empreses amb personal qualificat...al de l'ultim post dir-li que ni ICV durant tants anys i ara PSC han sapigut posar Rubi a l'alÇada, perque no donar la oportunitat a CiU si tots els pobles on governen estan de puta mare?a mes CiU sortira a la Generalitat SEGUR!!

Anònim ha dit...

Ruben, creo que te estas colando cuando dices lo del analfabetismo, si te das una vuelta por la escuela de adultos,ciclos formativos de grado medio y superior, academias de inglés, de repaso y demás centros verás que estan a rebentar eso quiere decir muuuuuuuuuuuuuuuuuuucha gente estudiando te guste o no. Y decir que somos de las vilas con más índice de analfabetismo es distorsionar bastante la realidad.

Respecto a lo de icv y psc tienes toda la razón, no han puesto a Rubí en su sitio. Creo que distorsionas bastante la realidad cuando dices que todas las poblaciones donde gobiernan los de ciu van de puta madre. Te recuerdo que el Sr.Reinaldos tiene las manos manchadas por haber metido la mano en la caja de una sociedad/cooperativa de Vilafranca, creo recordar. Así que creo que precisamente Ciu no es muy buen partio para que esté en el poder, además precisamente no es un partido de izquierdas que digamos...

ruben ha dit...

No distorsiono res, nomes dic la realitat, ho diuen les estadistiques que veuras penjades per diferents webs tant de l'ajuntament com de la Generalitat, mira-t'ho a mes perque sera que ERC vol donar una empenta a la cultura i a la formacio a Rubi?doncs perque es deficitari. Jo i molts dels meus amics, no hem pogut seguir estudiant a la nostra ciutat per un deficit de centres formatius i ni parlar d'universitaris que es 0. Que el Sr. Reinaldos tingui les mans brutes no vol dir que tots els de CiU siguin igual, perque TOTS els partits tenen lladres!!!Votare a CiU no al Reinaldos, per donar-li una oportunitat i si tampoc resulta positiu per a la meva ciutat doncs despres votare a uns altres...a mes la imatge es la millor carta de presentacio. Creus que uns regidors poden anar amb bambes o samarretes a les assamblees?Son els representants de tots els rubinencs i han d'anar politicament correctes, no van al b ar a parlar de com millorar Ru bi...

Anònim ha dit...

Crec que tots som conscients del nivell en educació que té Rubí, i que s'ha de treballar, per fer-lo gran, amb estudis post-obigatoris i en estudis en altres àmbits.

Però discrepo en varies coses.
No es pot valorar el nivell d'una ciutat pel
-valor dels pisos,
-el preu elevat a la roba i alimentacio a les botigues,
-escolaritzacio privada,

Està clar que són uns indicadors per valorar, però també has d'analitzar la ciutat on vius i que realment, i em pregunto, si estimes.

Primer, hem d'estimar-nos la ciutat on vivim, saber d'on partim, "enamorar-nos" del que tenim per poder continuar caminant per la ciutat que volem. Crec que durant les darreres legislatures s'ha avançat alguna cosa. Centre Nacional de dansa, biblioteca, un centre viu,...


Pel que fa lo de les escoles privades, discrepo totalment, tant debó, l'escolarització fos tota pública i igualitaria, segurament seriem tots una mica més conscients de la societat on vivim.

Rubén, coneix, estima, valora i enamora't de Rubí.

Anònim ha dit...

al ultimo anonimo,todo eso que dices esta muy bien y es muy bonito,pero, yo puedo querer mucho el pueblo donde vivo pero si los dirigentes que lo gobiernan son unos inutiles lo unico que puedo hacer es no votarles en las proximas elecciones.

Anònim ha dit...

Fa gràcia perquè tothom critica i culpa als polítics de la situació en la que està Rubí. Està clar que no han fet meravelles, però deixant-los a ells de banda...què fem els ciutadans per canviar tot això?. Des del meu punt de vista falta més moviment associatiu, que plantegi reptes als nostres polítics i els obligui a canviar coses de les quals els ciutadans no n'estem contents. Per tant, penso que tant els polítics com els ciutadans tenim la culpa de les mancances que hi ha a Rubí. Comencem per preguntar-nos: què faig jo per canviar la meva ciutat?. Crec que si tothom fes una petita aportació d'una manera o altra, la situació canviaria bastant.

Pel tema de les escoles privades no hi estic d'acord. Penso que l'escola pública pot donar un nivell educatiu tan o més bo que la privada. No es tracta del tipus d'escola, sinó de l'escola en concret i de l'educació a casa, penso. Finalment, és cert que l'oferta educativa a Rubí no és molt àmplia, per exemple, a nivell de cursos de formació professional, crec que se n'han tancat alguns al JV Foix (caldria confirmar-ho), i que en general no són gaire variats. I això porta a que els rubinencs hagin de marxar a altres ciutats o sovint no poden entrar perquè ja no queden places pels de fora. Resultat: gent que no pot formar-se i que per tant li costa més entrar en món laboral. Som una ciutat prou gran com per oferir més diversitat d'estudis als nostres. I per acabar, un petit exemple, des de fa anys l'ajuntament financiava els cursos de natació de les escoles de primària públiques...ara ja no ho fa i els nens ja no poden anar a natació dintre de l'horari escolar. Sembla una xorrada, però s'ha tancat la porta a molta gent a que aprenguin i practiquin un esport, que en un moment donat, a més, els podria salvar la vida.

Anònim ha dit...

Ruben,

Por mi que los regidores vayan en bambas a las reuniones o a los plenos, me parace perfecto. Creo que no tiene nada que ver una cosa con la otra. Si no mírate los grandes políticos que tenemos en el estado espanyol; Camps.. Aznar.. Zp..Rajoy... Van de punta en blanco y que hacen ellos??? ROBAR!

Yo no digo que todos los que esten en ciu hayan robado, pero si que tienen mucha geta. Si en mi grupo municipal hubiera un ladrón te aseguro que o se va o me voy, no lo mantengo y encima como regidor.

Eso tambien va por los peperos, los verdes, los de alternativa y por el resto de grupos, te lo digo por que no te vayas a pensar que soy de alguno de ellos.

De paso comentar, a unos de los comentarios que he leido. En rubí hay aproximadamnte unas 300 entidades culturales, eso quere decir un tejido social bastante importante, al cual no se le da desde el consistorio ninguna importancia y mucho menos se le apoya..

Rober, si quieres votar a estos fachas de ciu perfecto desde luego que yo no lo haré y espero y deseo que se queden sin representación en el ayunta-miento (cosa que veo imposoble) pero bueno..

Anònim ha dit...

A l'últim anònim:

tens raó que hi ha moltes entitats a Rubí, però no totes són actives actualment. I és cert que el suport per part de l'Ajuntament és força escàs, cos que suposo que en molts casos ha portat a aquesta baixa activitat de la que parlàvem. Però el que em refereixo jo no només és entitats que organitzin coses i activitats per Rubí, que està molt bé i cal. Sinó més moviment ciutadà per a demanar que les coses canviïn o es facin d'una altra manera. Ens hem de fer escoltar més, trobo.

Anònim ha dit...

Ruben tienes razón, en Rubí hay como colocquialmente se dice "mucho burro suelto", con esto no quiero decir que seamos todos unos analfabetos, pero la realidad es que hay muchísima gente con unos niveles de estudios básicos y lo que es peor una educación mínima o nula. Sólo tenemos que pasear por las calles y plazas de la ciudad para ver la cantidad de incívicos y maleducados hay entre nosotros, si alguien no lo veo es porque no sale de casa o vive apartado del resto, o eso o que también e sun maleducado y lo que por las calles lo ve normal....

Anònim ha dit...

Pero esos niveles que estamos hablando, no es sólo cosa de rubí, en Sant Cugat tambien tienen su buen índice de gente con pocos estudios o un nivel muy bajo.

O es que acaso todo el mundo en Sant Cugat tiene una o dos carreras???

ruben ha dit...

A l'ultim post,

Precisament Sant Cugat, és una de les poblacions catalanes amb un nivell formatiu més alt...i Rubí el contrari. Però no m'agrada comparar amb Sant Cugat, és una ciutat diferent a la resta i els rubinencs sempre ens comparem amb ells i això és dolent, tenim una població molt diferent, tambè dir que hi ha de tot com a totes parts, però majoritariament hem de reconèixer que els rubinencs ens falta més educació i respecte.
El problema que tenim és que els nostres polígons són industrials i no de serveis amb personal qualificat com passa a Sant Cugat, així nosaltres tenim treballant a les nostres empreses gent sense estudis per treballar en cadena i a Sant Cugat gent preparada, si més no, tenim els exemples d'empreses amb la cadena de montatge a Rubí i les oficines a Sant Cugat. I la nostra meravella d'alcadessa vol continuar així amb els nostres polígons, així que Rubí mai canviarà la seva població....

Anònim ha dit...

A mi me gustaría ver esas estadísticas y esos estudios donde dicen que sant cugat tiene el nivel cultural más alto. Donde lo habéis visto???

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Només cal que linkis aquest enllaç a l'IDESCAT: (http://www.idescat.cat/territ/BasicTerr?TC=1&V0=1&V1=MUNICIPI) i pots consultar les dades de tots els municipis de CAT.

Per les dades que s'està parlant aquí i, tot i que no estan gaire actualitzades) crec que parlen per sí soles:

Sant Cugat del Vallès any 2001 en % 7,2 (sense titulació),16,5 (primer grau), 42,7 (segon grau),33,6 (universitari)

Rubí any 2001 en % 14,2 (sense titulació), 26,5 (primer grau), 50,9 (segon grau), 8,3 (universitari).


Una pregunta que jo em plantejo és per què la policia local no vetlla pel compliment de les mínimes normes de conducta: excessos de velocitat dins del casc urbà i als polígons, fumar porros al carrer i davant mateix de les escoles, cotxes per l'illa de vianants en horari restringit, cotxes aparcats sobre les voreres o a les parades de bus (Plaça Pearson)...

Anònim ha dit...

Jo crec que l'últim anònim apunta una bona reflexió. D'incivics n'hi ha a tot arreu però si es toleren es fàcil que aquests augmentin o si més no les seves accions es repeteixin.

I en aquest punt cal que la poli local posi ma dura davant d'aquestes infraccions lleus. La penya pixa al carrer, aparca sobre la vorera per estar-se a la terrasseta del bar del davant, passa pel carrer "peatonal" en horari semirestingit (només per carrega i descarrega) per fer la seva ruta... la poli ho veu i molt poques vegades he vist que faci algo, i quan ho he vist ha estat en quasi tots els casos una petita amonestació verbal no fos cas que l'incivic de torn s'ofengués.

Per tant, si en aquest sentit es comença a posar ma dura potser la gent no es comportarà per Rubí d'aquesta forma i s'hi mirarà més.

Del tema de votar un partit polític que posa de cap de cartell a un tiu amb les mans plenes de merda per la gestió econòmica d'una cooperativa vitivinícola ja ni en parlem... de pena vamos.

Anònim ha dit...

Vosaltres a qui voteu a un personatge o a un partit politic?perque si es aixi entre tots l'ares i la marta son les mes guapes!!!

Ruben el convergent ha dit...

Ruben no cal que donis la vara aqui amb que votem convergència. El partit dels millet, de la banca catalana, del reinaldos trolero i lladre i de tota una quantitat de xusma que ven els catalanas dia a dia. Jo no votaré a CIU mai, ni al reinaldos, ni al cara d'extraterrestre del Felip Puig, jo mai votaré a la dreta, ni a l'esuqerra, segurament, mai votaré, és molt millor construir des de la base....

Anònim ha dit...

¡cierto! habeis dado creo con parte de la solución, y es que mucha parte del problema la tiene la policía local ¿porqué permiten todo tipo de actos incívicos delante mismo de su cara? A ver, estoy harto de ver como pasa un sr agente en su moto o 2 en un coche casi TODAS las tardes entre semana circulando por llobateras y al pasar por la plaza 11 de septiembre lo único que hacen es o girar a la izquierda o seguir recto....en otras palabras: siguen circulando importándoles un pepino lo que sucede en la plaza, al igual que hacen cuando pasan al lado de un coche mal aparcado, etc. ¿que que sucede en la plaza? pues lo de cada día: una plaza llena de madres con niños pequeños jugando en el parque, personas mayores hablando en los bancos, niños saliendo del colegio que hay al lado, etc mientras un grupo de 5-10 adolescentes están bebiendo alcohol y fumando porros CADA DIA, ¿creeis que alguna patrulla les hace algo o se paran al menos para echarles la bronca? NO POR FAVOR, no se vayan a cansar, ellos siguen circulando con su aire acondicionado. Quizás es que tienen prisa para irse al bar, porque de hacer bien su trabajo está visto que no ¿que poqué la policía en Rubí es así? PUES PORQUE LOS POLÍTICOS SON UNOS MIERDAS

Nemo ha dit...

Hola a tothom, si no us fa res reprendré el tema original. Estic d'acord en que la rotulació és francament millorable i afegiré que el manteniment dels senyals de circulació també. I no crec que es pugui explicar per La Crisi, perquè hi ha defectes i deficiències que fa moooolt que hi són. Vull dir, que el que no s'hagin arreglat no s'explica per l'actual manca de calers. I això val tant per les que depenen de l'Ajuntament com per les que no.

A mi una de les coses que em fa més enveja de Sant Cugat, ja que se'n parla, són les zones verdes. Enveja apart, em desperta curiositat: fa uns anys (diguem, 100, 75?) Rubí i Sant Cugat serien semblants. Què ha fet que hagin acabat tenint un desenvolupament i un aspecte tant diferents? Potser molts ho teniu clar, però jo visc aquí fa relativament poc temps i m'ho he trobat així. Suposo que el que veiem ara no és cosa hagi aparegut en poc temps...

Ah, no té res a veure, però no me'n puc estar: si algú té alguna explicació de per què les obres de les voreres del carrer Sant Gaietà entre entre els carrers Rafael de Casanova i Nou (que no es tant de tros, em sembla), que van començar el 17 de maig (!!!), encara no han acabat, al ritme que van, sembla que encara n'hi ha per dies? I per què a la part de dalt del tram els vianants encara ara no poden anar per la vorera? Bé, aquesta és retòrica i us la contestaré jo: perquè a una banda ENCARA no l'han acabat i a l'altra, senzillament, no hi ha vorera i/o està plena de fustes i valles que els obrers no deuen tenir un lloc millor a on deixar. I els acabats, hi ha trossos que no són allò que es diu ben fets. Apa, ja està.

Anònim ha dit...

Les coses de palau van a poc a poc, aquesta dita es va escriure abans que existissin els ajuntaments.
*Salu2 i sort en els 20Blogs ;)

Anònim ha dit...

oir idiotass! esta es una mierda pagina que solo es visitada `por dos pringaos, i he entrado por error... osea k iros a la caca i sin animo de ofender ok? besitoos