dijous, 13 de juny de 2019

Els regidors del mandat 2015-2019 s'acomiaden amb petits retrets, molts agraïments i algunes llàgrimes

>> Els regidors desitgen quatre anys menys tensos al ple de l'Ajuntament de Rubí
>> 14 dels 25 càrrecs electes no repetiran el proper mandat
>> Marta Garcia (PSC) s'emporta els elogis de gran part de l'oposició 
>> L'alcaldessa s'emociona al recordar la figura del gerent José Luis Ariño

S'ha acabat el mandat 2015-2019. Aquest dissabte es constituirà el nou ple municipal, que tornarà a estar encapçalat per Ana Maria Martínez com a alcaldessa. Abans que això passi, però, la sala Enric Vergés ha acollit una sessió on els portaveus dels grups municipals han pogut tancar aquests darrers quatre anys. 

14 dels 25 regidors d'aquest mandat no tornaran a ocupar una cadira al Ple: Maria Mas (PSC), Marta Garcia (PSC), Joan Puntí (ERC), Ariadna Martín (ERC), José Abadías (Cs), Jordi Muntan (AUP), Aitor Sánchez (AUP), Albert Giménez (AUP), Víctor Puig (PDeCAT) i els regidors no adscrits Sergi Garcia, María Dolores Marín, José Manuel Mateo, Jonathan Cobo i Noelia Borque.

En els seus discursos, la majoria de portaveus han tingut paraules d'agraïment per a la resta de regidors, pels treballadors municipals i pels mitjans de comunicació.  

Toni Garcia, de Veïns per Rubí (VR), ha titllat aquest mandat de "manifestament millorable", unes paraules similars a les expressades per Víctor Puig (CDC), que després de deu anys s'acomiada del ple de l'Ajuntament afirmant que la ciutat "no ha millorat massa en l'última dècada" i que l'Ajuntament "no ha sabut aprofitar la bona situació econòmica que té".

Jonatan Cobo, expulsat del PP durant aquest mandat, s'ha alegrat que el Partit Popular s'hagi quedat fora de l'Ajuntament: "Ha tingut el que es mereix”, ha sentenciat. La resta de regidors no adscrits no han fet cap discurs.

Ànnia Garcia, portaveu d'ICV, ha agraït a l'exportaveu, Ramon Capolat, tot el que va aprendre d'ell i s'ha mostrat orgullosa del llegat d'Iniciativa, formació que ja no tindrà representació al Consistori (ara serà En Comú Podem Rubí). També ha fet arrencar algunes llàgrimes a la regidora socialista Marta Garcia. Jordi Muntan, de l'AUP, ha afirmat que seguiran fent política "des de fora de les institucions" i ha recordat als regidors que es queden "que no oblidin que l'objectiu és que això és un servei públic i que s'ha de deixar la ciutat una mica millor de com l'han trobat".

Per a José Abadías, portaveu de Cs, aquest ha estat "un mandat per oblidar", ja que "no hem sabut desencallar molts assumptes importants de ciutat per les nostres diferències ideològiques". D'altra banda, Xavier Corbera, Joan Puntí i Ariadna Martín han estat els encarregats d'acomiadar el mandat de part d'ERC, fent autocrítica i fent bandera d'un partit "amb 80 anys d'història i cap cas de corrupció", deia Corbera.

Finalment, Rafael Güeto ha estat l'encarregat de recordar els bons resultats del PSC el passat 26M i per agrair la feina de les dues regidores socialistes que pleguen, Maria Mas i Marta Garcia. L'alcaldessa, Ana Maria Martínez, ha estat l'encarregada de posar punt final a la sessió desitjant un mandat menys tens, més constructiu, desitjant sort a tots els regidors presents. Martínez, a més, s'ha emocionat recordant la figura de José Luís Ariño, gerent de l'Ajuntament i amic personal de l'alcaldessa, que va morir el passat mes de maig.

Vídeo íntegre de la retransmissió de la sessió plenària (Ràdio Rubí/Ajuntament de Rubí)