dimecres, 26 de juny de 2019

Lluita dels veïns de la plaça Montserrat Roig contra l’incivisme

>> Els veïns afirmen que periòdicament troben joves consumint alcohol i drogues

Els veïns dels carrers Montserrat i Sant Pere que tenen balcons i finestres orientades a la plaça de Montserrat Roig, just al costat del Museu Vallhonrat, estan tips de les actituds incíviques d’algunes persones. Especialment durant els vespres i les nits dels caps de setmana aquesta cèntrica plaça es converteix en punt de trobada d’adolescents i joves que, sovint, no respecten el descans dels veïns.

“Els nois es posen a cridar i a escoltar música amb un so massa elevat”, diu Maria G., veïna d’un dels edificis més pròxims a la plaça. A més, assegura que molt sovint aquestes persones fan cas omís a les peticions dels veïns, que els demanen que afluixin el to o vagin a un altre lloc a continuar amb la tertúlia. “En alguna ocasió s’han encarat als veïns”, assegura aquesta veïna.

Els veïns consultats per TOT Rubí asseguren que aquestes molèsties no són diàries, però que “ara que arriba el bon temps aniran a més, com passa cada any”, afegeix Toni P., veí del carrer Montserrat. Per això, demanen a la resta de veïns que cada cop que els nois facin soroll truquin a la Policia Local o als Mossos d’Esquadra: “No podem fer res més que ser reiteratius amb la policia per tal de protegir el nostre descans”, explica Maria G.
 

Consum d’alcohol i drogues a la plaça
Els veïns han col·locat alguns cartells per tal de compartir aquesta problemàtica amb la resta de la ciutadania… i van més enllà. Als cartells penjats a les portes de diversos edificis del carrer Montserrat asseguren que a la plaça Montserrat Roig grups de menors consumeixen alcohol i drogues i afirmen que també s’han produït alguns actes vandàlics. “Alguna vegada han encès petites fogueres, trenquen el mobiliari urbà i no recullen les llaunes de cervesa que es beuen”, explica Laura M., una veïna pròxima que passeja el gos habitualment per la zona. En aquests cartells, demanen a tothom que truqui al 112 en cas de veure joves duent a terme “activitats sospitoses”.

L’Ajuntament de Rubí ha explicat a TOT Rubí que aquesta problemàtica va a la baixa, ja que la Policia Local va efectuar 35 requeriments en el període maig 2017-maig 2018 i, en canvi, només 22 en el període maig 2018-maig 2019, és a dir, gairebé un 40% menys d’actuacions.

Durant aquests dos anys, l’Ajuntament assegura haver realitzat 91 serveis planificats de vigilància de la plaça i que, en molt poques ocasions s’ha hagut de demanar a algú que abandoni el lloc. Tampoc han detectat mai les conductes descrites pels veïns, explica el Consistori, que creu que els cartells penjats als portals corresponen a “fets molt concrets i localitzats” que van tenir lloc de forma puntual ara fa unes setmanes.Notícia publicada de forma inicial a TOT Rubí el 21/06/19