dissabte, 15 de novembre del 2008

Més de 500 persones a la manifestació de Ficosa

Més de mig miler de persones s'han manifestat aquest dissabte contra l'acomiadament de 140 treballadors a Ficosa, fruit de la fusió de les plantes que la multinacional té a Rubí. La concentració ha començat a la carretera de Sant Cugat, des d'on els treballadors han començat una marxa de dues hores fins a arribar a l'ajuntament cap a la una del migdia. Se'ls han afegit treballadors de la companyia Ruffini, que també veuen perillar els seus llocs de treball.

Els treballadors asseguren que no s'oposen a la fusió però demanen que es mantinguin tots els llocs de treball. El comitè d'empresa creu que la direcció aprofita la situació de crisi econòmica per deslocalitzar la producció a altres països europeus. L'alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, ha participat en la marxa, que ha acabat davant l'ajuntament i on s'han sentit consignes com ara "La crisi, que la paguin els rics" o " No als acomiadaments de Ficosa".

L'empresa, a més del pla de viabilitat per al 2011, que suposa l'acomiadament de 140 empleats amb la fusió de les dues plantes a Rubí, també ha presentat un expedient de regulació d'ocupació temporal de 45 dies que afectarà 400 treballadors. Són empleats de les dues plantes de Rubí i de la factoria que l'empresa té a Mollet del Vallès.

En les dues factories que la multinacional té a Rubí hi treballen unes 400 persones, mentre que a la planta de Mollet del Vallès són 90 treballadors.

Escolta la notícia de Catalunya Ràdio

1 comentari:

Anònim ha dit...

l'alcaldessa ha anat per sortir a la tele.. q asco da!