dissabte, 30 d’abril del 2011

22-M: Què els hi preguntaries als candidats?

>> La petjada us oferirà durant les properes setmanes entrevistes electorals als candidats que acceptin la nostra proposta. Envieu les vostres preguntes!
El 22 de maig els rubinencs tindran la última paraula a les urnes, però abans caldrà que coneguin quines són les propostes que oferiran els respectius candidats per poder decidir el seu vot. A La petjada de Rubí us oferirem durant aquests dies una sèrie d'entrevistes digitals amb els candidats que acceptin la nostra proposta. La iniciativa ha comptat amb un gran èxit de resposta per part dels candidats ja que tots han acceptat la proposta. Així doncs, Carme Garcia Lores (PSC), Marta Ribas (ICV-EUiA), Núria Climent (CiU), Arés Tubau (ERC), Mònica Querol (PP), Vicenç Rabadán (ACR), José Abadías (Ciutadans), Estaquio Rodríguez (FAVR) i finalment també Josep Maria Enguix (PxC) respondran els nostres questionaris. 
Una de les particularitats d'aquestes entrevistes digitals és que inclouran les preguntes que ens feu arribar. Així doncs, us donem la possibilitat de preguntar allò que vulgueu als nostres alcaldables. Entre totes les propostes rebudes farem una selecció. Recordeu que la campanya electoral comença el proper 6 de maig. En aquest portal trobareu informació i, sobretot, podreu comentar com evoluciona la campanya, l'únic portal digital de la ciutat que us ofereix aquesta possibilitat.
Al correu electrònic que ens envieu cal que especifiqueu:
- A quin candidat voleu fer-li la pregunta
- La vostra pregunta
- El vostre nom i cognom
Envieu aquest correu a lapetjadaderubi@gmail.com o escriviu la pregunta aquí. El termini de presentació de preguntes és el proper dissabte 7 de maig.

86 comentaris:

Anònim ha dit...

em sembla molt bona iniciativa! periodisme en estat pur!

Anònim ha dit...

A Núria Climent (CiU): ets una bona candidata, però, no et sents utilitzada com a "apagafocs" de Reinaldos?

Anònim ha dit...

A tots el candidats: Quina serà la política verda a la ciutat? Us centrareu només en els residus urbans o a part d'això fareu quelcom per millorar l'entorn natural i ampliar les zones verdes de Rubí.

(recordeu que no cal ser un partit verd per portar a terme polítiques verdes, tan sols cal estimar una mica la ciutat per adonar-se que hem de tenir cura del nostre patrimoni natural i construir una ciutat més sostenible i integrada al medi natural!!!)

Albert ha dit...

Quines actuacions hi ha previstes en matèria de mobilitat en les quals l'ajuntament tingui competència:
* vehicle privat (xarxa aparcaments, vehicle elèctric, tarifes de zona blava, peatonaliztzació, senyalització i indicardors per arribar als centres d'interès, limitació dels excessos de velocitat i de soroll...),
* transport públic (freqüències i recorreguts dels autobusos, campanyes de promoció,marquesines a les parades, etc.),
* bicicleta (xarxa de carrils bicicleta, connexió amb altres municipis, aparcaments segurs-bicibox, etc.), i
* desplaçaments a peu ( millora de la passera de vianants de Can Fatjó-FGC, ampliació (efectiva) de voreres, promoció de l'accés a peu i en bicicleta a les escoles...

Jo@net ha dit...

La iniciativa em sembla perfecte.

Seria interessant que féssiu com a pregunta genèrica a tots els partits que ens han governat, és a dir PSC + Esquerra, apart de fer balanç del seu mandat, on de segur treuran pìt d'allò que han complert del seu programa (o del programa de coalició),que els féssiu la pregunta sobre tot allò del programa individual i de coalició que no s'ha complert i per quines causes.

De fet, quan votes un partit, estas votant al compromís que adquireixen a través del programa que proposen, i per tant, això, s'espera que, com a administradors ho acompliran. Per tant, del que hen de rendir comptes és d'allò que no s'ha complert i van prometre i per què. Hem d'avaluar sobre els objectius no acomplerts i que eren compromís vers els administrats.

Anònim ha dit...

És conscient que per arribar a passejar pel centre una familia que no hi visqui té que caminar prèviament en fila india per tot de voreres estretes on en trobar-se 2 persones en sentit contrari no hi passen? què pensa fer en concret per solucionar-ho?

(siusplau abstenir-se de contestar amb un - ho estudiarem - porten anys treballant o intentant treballar per Rubí així que la part d'estudi ja l'haurien de tenir feta i ara per eleccions volem propostes concretes)

Anònim ha dit...

Voldria saber per part de tots els candidats/es, quines actuacions tenen previst fer per la promoció de la bicicleta a la ciutat

AL PSC respecte el POUM: com pensen recuperar els 8 anys que s’ha trigat a redactar un POUM, que encara no s’ha aprovat, la qual cosa provoca ineficiències, limitacions i pèrdues de competitivitat per la ciutat a diferents nivells: comercial, mobilitat, indústria, oci, qualitat de vida, etc.

Anònim ha dit...

A "la petjada de Rubí":

Us falta el partit PxC, ¿per què no té un lloc en el vostre blog? Gràcies.

Anònim ha dit...

Per que els partits xenòfobs no tenen lloc en la nostra societat i per tant tampoc a la petjada! A veure si us entereu ja!

Anònim ha dit...

Contestant al darrer anònim, li diria que crec que té (al igual que molta gent) una idea equivocada del què és PxC. Mirant el seu programa veureu que el que demanen és un control més estricte de la immigració i un repartiment dels ajuts socials més equitatius, dons ara per ara, us puc dir per experiència pròpia, que malauradament no śe així.

Anònim ha dit...

Jo voldrie fer una pregunta, perquè no convidan a PXC, a que tenen por.
Ells son democratics i es presenten a unes eleccions per ser votats o no, pero vosaltres a diferencia de la resta no els hi doneu un tracte democratic.

Anònim ha dit...

Compañero anonimo, la definición de xenofobo es odiar a los que son diferentes y piensan diferente a ti.
Eso es lo que tu estas haciendo con pxc.

Anònim ha dit...

A tots els candidats?????
On es el candidat de Plataforma Per Catalunya???????
El meu vot anira a PxC i no m´agrada veure com ni tan sols el nombreu.
Aixó te un nom y es censura mediatica contra la Plataforma per Catalunya i el seu candidat Josep Maria Enguix.
Anims PxC,que segur que donareu la sorpresa a l´ajuntament de Rubi y a molts més d´arreu de Catalunya.

Anònim ha dit...

Em sembla molt malament el que esteu fent amb la PxC. Pensem diferent segons dieu i ens deixeu de banda.Ara qui es el que odia a qui? Crec que ens mereixem respecte, som realistes. Visca la Plataforma x Catalunya.

Anònim ha dit...

como rubinense de toda la vida quiero que las ayudas públicas me las den a mí que para eso llevo muchos años cotizando y pagando impuestos, y no a gente que llega a Rubí sin haber cotizado y encima no pagan impuestos! quiero que PxC esté presente también en las entrevistas y en el Ayuntamiento de Rubí!

Anònim ha dit...

Jo votare la PxC, pero el seu candidat Josep Mª Enguix no el veig nombrat. Què pasa? Aixo es premeditat o què?

Anònim ha dit...

Per cert, el senyor Enguix és lo suficient gran com per posar-se en contacte amb "La petjada de Rubí" si ho creu oportú.

Ui! He vist que al debat d'Omnium de cultura, llengua i identitat el senyor Enguix no hi va... calla, potser serà per manca de cultura!

Anònim ha dit...

jajajaja este blog lo utiliza sistematicamente ICV-EUiA para hacerse propaganda y ahora resulta que la mayoría de los que escriben son de PxC...vaya ojo!

Anònim ha dit...

com a lector asidu de la petjada, demano que l'enguix i tota la colla de descerebrats que el segueixen no hi tinguin cabuda! Rubí ja els ha deixat clar totes les vegades que han vingut, que els discursos racistes no tenen cabuda a una ciutat com la nostra! De fet, haurien d'estar il·legalitzats per fer apologia al feixisme!

Anònim ha dit...

Es normal que partitis com PxC siguin cada vegada més votats, això ja succeeix desde fa anys a la resta d'europa.
El perquè es molt sencill: si on vius arriben molts immigrants que fan per exemple que les ajudes es reparteixin més o que la sanitat i l'educació es colapsi més, i els governs no fan res per millorar-ho, sino que es destinen els mateixos recursos per tots, doncs arriben els problemes. Al final la gent acaba identificant l'arribada d'immigrants a que el seu fill no vagi al cole escollit, a que li retirin les ajudes al menjador o a que les llistes d'espera a la seguretat social siguin molt grans.
Si a això li sumem que molts dels que arriben son uns incivics i de forma habitual veiem com es pixen als parkings, embruten els carrers, fan sorolls que molesten als veïns, roben,... i no hi ma dura, doncs es el caldo de cultiu perfecte per aquests partits.
Ja no anomeno altres aspectes com que molta gent pensa que també els hi treu el treball...ara que hi ha la crisis.
PENSEU QUE AQUESTS PARTITS SON EL REFLEXE DEL QUE MOLTA CIUTADANIA PENSA, I AIXÒ ANIRÀ A MÉS SI NO ES CANVIEN LES POLÍTIQUES ACTUALS EN VERS DELS IMMIGRANTS QUE NOMÉS ARRIBEN PER DELINQUIR.
La gent no es racista de neixement, sino que es converteix després de veure coses que els hi succeeix en el dia a dia. Els partits polítics actuals tenen la culpa de que les lleis siguin tan febles i permisives amb qui delinqueix de fora, i que siguin tan injustes amb el repartiment d'ajudes a persones que mai han cotitzat i s'han "colat" al pais.

Anònim ha dit...

Que bueno,que un mal nacido como el del último anónimo hable de fascismo y en la misma frase diga que deberian de ilegalizar a PxC,juasjuasjuas.Como lector asiduo....juasjuas...Precisamente eso era lo que hacian los fascistas o comunistas,silenciar a todo aquel que intentaba hacer valer su derecho a la libertad de expresión.Gentuza como esta es la que desgraciadamente está en el poder,defendiendo el pensamiento único y llamando racistas y fascistas a todo aquel que no les dora la pildora.Pero gracias a dios,cada dia son más las voces discrepantes contra el totalitarismo que pretende callarnos a todos.

Anònim ha dit...

I els del partit humanista?! i els del partit carlí? I els de la CORI?... jajaja

* Hi ha més comentaris de la plataforma per ... que gent de Rubí que va anar a la "concentració" que van muntar fa uns mesos (que no a la contramanifestació eh?) així que no vinguis a manipular el post que això s'en diu propaganda política

Anònim ha dit...

Per sort, me n'alegro de no pensar igual que tu.
Moltes vegades, la delinqüència no apareix per orígen d'una persona, sinò per l'entorn, estic segura de que no és el mateix viure en un barri "oblidat" que en el centre d'una ciutat. Se n'ha adonat? Potser hauriem de invertir en "entorn" que en expulsió.
Si hi ha llista d'espera o no es pot accedir a l'escola que tu vols per els teus fills, no és per culpa de la immigració, hi ha altres factors que influeixen, potser si s'invertis i organitzes bé el sistema del benestar, tothom tindria abast a ensenyament i sanitat pública.
Segons les teves definicions, tots aquells que no siguin sans, es portin bé i no siguin el "tipusmodel" no tenen cabuda en aquesta societat, aquesta no, la teva societat. Amb perdó, però això em recorda a unes epoques passades.
Només desitjo que mai et vegis amb l'obligació de marxar del teu país, o potser, ja t'estaria bé per tastar el que viu un immigrant quan no viu a la seva terra.

Aquesta política de la culpa és dels altres, és POPULISME, un producte que ven, que és rendible per partits com el teu. Però, hi ha gent que creu abans en les persones que en el POPULISME barat com el del Sr.Anglada i Enguix (i vigilem que els srs. del PP cada cop s'hi acosten més!)

per acabar, coneix els drets dels humans? Allò de que tota persona té dret a una sanitat,... etc, doncs sigui vostè, una mica més humà.

Anònim ha dit...

Aixó sembla el pati d´un col.legi, quina merda de blog!! A la merda tots i amunt PxC a Rubí i a tota Catalunya

Anònim ha dit...

Visca PxC, el meu vot es per al senyor Enguix.

Anònim ha dit...

al que ha escrito el siguiente (no se quien es, ya todos utilizamos el apartado anomimo):

com a lector asidu de la petjada, demano que l'enguix i tota la colla de descerebrats que el segueixen no hi tinguin cabuda! Rubí ja els ha deixat clar totes les vegades que han vingut, que els discursos racistes no tenen cabuda a una ciutat com la nostra! De fet, haurien d'estar il·legalitzats per fer apologia al feixisme!

decirte que faltas al respeto al llamarme descerebrat, lo que no tiene cabida en una ciudad como rubi son los vividores que tenemos como politicos en el ayuntamiento.
son muchas las personas rubinencs de siempre que estan en el paro mientras que hay inmigrantes legales e ilegales trabajando por debajo del convenio permitido. pero tu seguramente seras una persona con la vida solucionada o casi, con un trabajo fijo y lejos de la realidad. ni vives en un barrio de inmigrantes ni debes trabajar con ellos. asi es facil hablar
PRIMER ELS DE CASA

Anònim ha dit...

Los inmigrantes han encontrado curro, los empresarios han encontrado currantes baratos, y los políticos han conseguido votantes agradecidos. ......Y NOSOTROS HEMOS ENCONTRADO UNA MIERDA.(doy fe de ello)

PxC el partido del cambio

Jo@net ha dit...

Collons! Amb tant Anònim responent ja no sé qui pregunta ni qui ni què respòn cadascú i qui replica... No se si és una conversa entre dues persones o entre cinc...

Poseu-vos almenys un nickname com jo perquè sigui més fàcil seguir-vos!

Jordi C. ha dit...

M'ha fet molta gràcia en veure que diueu que partits 'xenòfogs' no tenen cabuda i en canvi sí ho tenen partits com PP, que també havia fet política anti-inmigració:

http://www.publico.es/espana/346981/alicia-croft-la-heroina-que-elimina-inmigrantes-ilegales

o

http://www.20minutos.es/noticia/1036617/0/inmigrantes/ilegales/albiol/

I també poseu un partit com Ciutadans, que es un partit declarat obertament pro-taurí i que vol treure els bous de la llei de la protecció d'animals.

En resum: Si hem de comparar, PxC també hauria d'estar en aquest fòrum, ja que el que esteu fent, us agradi o no, es discriminar no nomès la llibertat d'expressió, sino també aneu en contra de la llibertat d'informació de tots els partits que es presenten, es el que té la democràcia: poder-nos expressar amb llibertat encara que a "algunes persones" no els hi agradi, pero estem aquí per debatir-les... o no esteu disposats a fer-ho? de que teniu por?

Jordi C. ha dit...

Ah! I abans que dieu qualsevol comentari despectiu: els meus pares i avis també van ser emigrants, com la majoria dels ciutadans rubinencs.

Anònim ha dit...

No contestarem cap més comentari vostre per que l´únic que us estem fent és publicitat gratis (que és el que voleu. Ja ens ha quedat clar que seguiu al lider i si us diu a respondre, tots a respondre! però per molt que pleneu aquest blog de comentaris, seguiu sent una minoria a la societat (per sort!)

Anònim ha dit...

Ciutadans no es un partido Pro-taurino, perfecto que quitemos los Toros, pero tambien los correbous, si queremos eliminar el maltrato animal, se elimina todo, pero el problema no son los toros, es mucho mas profundo, igualmente os invito que os informeis y no os dejeis manipular por los medios.
Todo es cuestión de libertad y de respetar.
Saludos a Rubí

loli ha dit...

Al anonimo que critica a PXC decirle que la desinformacion te hace ignorante,asi que informate mas.
Primero decirte que muchos peinamos canas y no necesitamos el permiso de nadie para opinar ni aqui ni en las urnas,y que no le voy a quitar el pan de la boca a mis hijos para darselo a los inmigrantes,que de eso ya se encarga gente como tu,me parece bien que tu quieras ayudar a los inmigrantes ,pues te los metes en tu casa y los mantienes ok

doy fe.com ha dit...

para el anonimo ignorante,tienes razon cuando dices que quieres opinar de otra cosa estas en tu derecho a lo mejor quieres opinar del bienestar que nos creado los politicos governantes quizas no tengas nada que comentar,no te parece

Anònim ha dit...

En Rubi hay plaza de toros ?. Creo que se habla de elecciones al ayuntamiento y lo que vale son las propuestas de los partidos hacia Rubi, lo demas en otras elecciones...
Algun partido ha puesto algo sobre hacer una plaza de toros en Rubi ( que seria el colmo, tal como esta el ayuntamiento endeudado unos 70 mill. )

Anònim ha dit...

asi es quien quiera a inmigrantes que se los meta en su casa si quiere, en esto cada uno es libre, pero y esto lo quiero recalcar bien, que nos quiten a nosotros derechos para darselos a ellos, por aqui si que no paso
la gente cada vez esta mas aburrida y decepcionada de los politicos, ¿que nos pueden aportar los del psc, el pp los de izquierdas?, nada, mas de lo mismo, es por eso que cada dia que apsa la gente ve la realidad, y ve en PxC una buena alternativa, dara la sorpresa tanto en Rubí como en otros municipios.
para nada somos racistas ni tontos tampoco.

Anònim ha dit...

Petjada, et proposo que obris una altra entrada per tal de reprendre el propòsit original d'aquesta: PLANTEJAR PREGUNTES ALS CANDIDATS, i deixis que aquí es continuin intercanviant opinions al voltant de PxC i la immigració -està clar que és un tema que genera debat.

Jordi C. ha dit...

A la gent que m'ha contestat:

Jo no responc a les ordres de cap persona ni partit, només que m'emprenya que si TOTS els partits haurien de tindre el seu lloc a la Petjada de Rubí, haurien de ser TOTS SENSE CAP DISCRIMINACIÓ. Si haguèssiu posat PxC en la llista de partits per entrevistar aquesta discussió no s'hauria creat en cap moment ni es faria cap "publicitat gratuïta" com dieu.

Aquest fòrum es el correcte per queixar-nos de la intolerància que té aquest blog per tancar les portes a un partit polític, senyal de la vostra "independència" política.

Anònim ha dit...

Em sembla que aquest blog no té cap obligació de convidar a tots els partits. És a dir, no és un mitjà municipal, o sigui que no comenceu amb el discurset que us tenen marginats. Com deia l'altre anònim, haurieu d'estar il·legalitzats directament!

despertad!! ha dit...

si no estan ilegalizados porque no hay ningun tipo de indicio para hacerlo,
por cierto tu o tu vives en un sitio de alto standing,o eres ciego ,sordo y tonto (con todos mis repetos a los tontos)

Anònim ha dit...

Gracias a PXC por denunciar a pie de calle mas de 500 comercios todos regentados por inmigrantes que abrieron ilegalmente el 1 de Mayo. Es vergonzoso que un partido que nisiquiera esta gobernando en los ayuntamientos tenga que hacer el trabajo de los politicos y la policia. Asi se demuestra con hechos, no con promesas.

Anònim ha dit...

el pasado 1 de mayo, muchos comercios regentados por inmigrantes abrieron, todo ello va en contra de los comercios regentados por personas de rubi de toda la vida. el ayuntamiento en este tema se lava las manos como siempre, unicamente PxC vela por los intereses de los comercios de gente de rubi de toda la vida que lleva decadas pagando sus impuestos. ¿esto es racismo? verdad que no, el inmigrante que quiera instalarse en rubi debera respetar las normas, y no hacer el que le de la gana. seamos serios, debemos abrir los ojos y ver la realidad del asunto.

Anònim ha dit...

Em fan bastant fàstic molts dels comentaris anteriors, però sí que estaria bé que la guàrdia urbana controlés els horaris dels comerços, perquè hi ha unes lleis i, si no es fan complir a tothom, dones peu a que aquests fatxes es creixin i molta gent els doni la raó. Per què l'ajuntament no fa complir les normes? No ho entenc.

Anònim ha dit...

Perqué les taxes que paguem a Rubí són iguals que les de Barcelona (les màximes posibles). Les ciutats no són ben bé iguals. En cas de negocis deu pasar el mateix i així es troba que un café o la perruqueria a la Via Augusta de Barcelona surt millor de preu que a molts establiments de Rubí. Londres no té els mateixos preus que altres ciutats dels voltants.

Anònim ha dit...

De nou la gestió de l'equip de govern deixa molt a desitjar: infraccions administratives, de trànsit, de les ordenances, etc. queden sense sanció per la política de no crear veïns emprenyats perquè els caigui una multa.
El que l'ajuntament potser no sap, és que aquest que transgredeixen la normativa, no solen votar. Per tant, no els castigaran a les urnes amb el seu canvi de vot

Neta d'immigrants espanyols ha dit...

Per a totes aquelles persones que han comentat en relació a la immigració de Rubí, crec que és interessant que visiteu el següent informe de la Fundació La Caixa (de catalanets de tota la vida) que diu que les persones immigrades aporten molt més a l'estat del benestar que no pas del que gasten...

(http://noticias.lainformacion.com/asuntos-sociales/inmigracion/los-inmigrantes-aportan-mas-al-estado-espanol-de-lo-que-reciben-de-el_sahV6kEnN3L5UC6PGaFmv/)

Anònim ha dit...

Per la candidata del PSC:

1)És cert que, com es diu als comentaris d’aquesta entrada, hi ha tolerància amb l’incompliment de la normativa d’horaris comercials? Si és així, per què?
2)Per què hi ha (o sembla haver-hi) tolerància amb les infraccions en matèria d’aparcament i circulació per sobre de la velocitat màxima? Per què es toleren els cotxes amb la música a volums francament molestos?
3)Com està l’assumpte de la cruïlla sota l’autopista entre el Caprabo i el centre comercial de Sant Cugat? És dolenta pels vehicles i francament perillosa pels vianants –que són molts. De qui depèn?
4)Com es trobaran les finances municipals els que guanyin? Si guanya ella, què retallarà quan arribi el moment de retallar?
5)Quants diners li costa a l’Ajuntament la Festa Major aquest any?
6)Per què sembla haver-hi almenys dos criteris diferents quant a la neteja i al manteniment dels carrers de Rubí? És que hi ha carrers a on es paguen més impostos en concepte de neteja?
7)De què han servit les enganxines pels vehicles per certes zones d'ïlla de vianants a on no hi ha cap mena de vigilància, i on l'incompliment de la normativa actual és freqüent? Per què fer normatives que no s'han de fer complir?
8)El POUM, per quan? Algú ha assumit la responsabilitat del què ha passat fins ara?

Pels altres candidats: si guanyen, com esperen trobar les finances municipals? Què retallaran quan arribi el moment de retallar?

Anònim ha dit...

Los inmigrantes aportan al Estado del bienestar "mucho más" de lo que reciben.
Los inmigrantes realizan una "contribución neta positiva" al sistema de Seguridad Social español y "aportan mucho más de lo que reciben". Así lo subraya el estudio Inmigración y Estado de bienestar en España, presentado este miércoles, según el cual los inmigrantes suponen el 12% de la población actual y son responsables de un 5,6% de la utilización de servicios, especialmente de sanidad y educación.Incluso los inmigrantes que están en España en situación irregular contribuyen al sistema al pagar impuestos indirectos, dinamizar el consumo y realizar tareas que permiten a las mujeres autóctonas incorporarse al mercado laboral, subraya el estudio. "Esta realidad choca de frente con la percepción que existe en la sociedad y que es preciso cambiar con información y pedagogía", ha subrayado el director general de la Fundación La Caixa, Jaime Lanaspa, en la presentación del informe.

Anònim ha dit...

si claro, pero eso lo dice el director de la caixa...un tio que vive en un barrio que los únicos immigrantes que tiene son los del personal de servicio de las casas, sus hijos van a colegios privados, tiene sanidad privada y seguro que no se le mean en la puerta de su casa porque tendrá hasta portero!!! menos gilipolleces que a mi los números me dan risa! que viva como la clase media-baja y verá los problemas que da la immigración, pero claro dentro de su burbuja no se entera ni un pijo de la realidad

Cáspitas ha dit...

Visca la cultura!!!

Noi o noia, això són dades oficials que no tenen res a veure amb la procedència de qui mana fer aquest estudi. Les fonts que utilitzeu vosaltres per la vostra demagògia són molt més creibles. De totes maneres, per la teva manera de parlar (o escriure), suposo que tu deus ser un exemple de convivència. Per cert, a mi se´m pixen al portal de casa els gosos dels espanyolets/catalanets que exerceixen l´estat del benestar.

Anònim ha dit...

Per l'intel·ligent que diu la frase "coneix els drets dels humans? Allò de que tota persona té dret a una sanitat,... etc, doncs sigui vostè, una mica més humà." dir-li que no fumi tant, que no es bo. Això de que tota persona té dret a una sanitat serà si la paga no?? o es que 4 tenim que pagar per tothom que arribi d'il·legal i no faci ni l'ou per cotitzar???
Segur que el vols dir es que em treguin impostos a mi per pafar-te a tu que dones ni pal, perque si et creguesis el que dius ha pots anar de viatge a moltes regions d'Africa o Asia i començar a pagar-lis la sanitat, perque en molts païssos la gent ni tant sols té sanitat...ES MOR DE GANA!! aquests "drets dels humans" que tu dius seran en la teva casa, perque la vida es molt més dura i dificil per la majoria de persones del que tu et creus

Anònim ha dit...

Me estás comparando un perro con un immigrante...jeje y luego te quejarás de PxC. La verdad que la comparación no me parece mal ya que ambos hacen lo mismo, aunque yo no estoy deacuerdo del todo, ya que un perro levanta la pata y suelta chorrito y un humano se vacia y crea charco, además sin contar que un perro es un animal y a un humano se le da por hecho que debe pensar un poquito más y no ser TAN CERDO!

En todo caso deseo que como lo ves igual, tomen tu portal como urinario público como hacen con mi parking a ver si le quitas tanta importancia como haces ahora. Que fácil es hablar sin tener el problema....

Anònim ha dit...

Que nadie se crea lo que dice ese informe.Está manipulado,todo lo que quieren y más.Mirad quien ha hecho ese informe y sacad vuetras propias conclusiones.
El informe está elaborado por el CSIC(Consejo Superior de Investigaciones Cientificas)y como todos sabeis es el gobierno quien lo controla,de hecho sus trabajadores son funcionarios publicos en su mayoria.Que casualidad que justo hoy,a pocas horas de que empieze la campaña electoral,salga a la luz este "informe"elavorado por el gobierno(Csic),con unas contradicciones que cualquiera que sepa leer entre lineas se daria cuenta de que nos la estan clavando doblada.
Porque Celestino Corbacho(Ministro de Trabajo-PSOE)se sacó de la manga una ley para que cualquier inmigrante que quisiera volver a su pais tuviera todas las facilidades del mundo???????Y encima subvencionados??????Si los inmigrantes son como el Rey Midas,¿como es posible que no les habramos las puertas de par en par?Como es posible que el gobierno Socialista incentive(sin exito)a los inmigrantes si vuelven a sus paises???????????????? TODO ESTO HUELE MUY MUY MAL!!!

Anònim ha dit...

Pregunta a la señora García:
¿De que servirá votarle a usted si cuando pase un año dimitirá para irse de diputada a Madrid para poder cobrar la pensión?

Cáspitas ha dit...

Ja pensava jo que et costaria una mica d´entendre. Em refereixo que és igual de porc una cosa que l´altre, tant que es pixi un gos com una persona. Jo veig gossos pixant i cagant al mitj del carrer, però no veig persones, bé, alguna vegada es veuen prop de discoteques o bars musicals, persones d´aqui que també ho fan. I es igual d´incívic una cosa que l´altre, i que la dels gossos, ho fan en la seva majoria, persones nascudes aqui.
I per cert, si que visc aqui i si que veig el problema, però evidentment i a diferència amb els teus pensaments xenòfobs, a mi m´importa el fet en si, no m´importa segons l´origen de la persona. A tu si se´t pixa un espanyol o català, et donarà igual (perque també ho fan).

Anònim ha dit...

Vull fer una crida a tota la gent civilitzada i amb dos dits de front que ha comentat en aquesta notícia: deixem de fer-los publicitat! no és mereixen ni l'aire que respiren i acabaran caient pel seu propi pes! Això, ja que tindran entrevista a la petjada si o si, enviem preguntes potents i que surti a la llum el que són: fatxes de merda, neonazis i tots els apelatius que estem pensant!

Cáspitas ha dit...

Capitalitzar l´atur no és incentivar. Imagina si tu questiones les dades de l´estudi, com podem quetionar el teu comentari que diu que s´incentivava perque marxesin. Capitalitzar l´atur amb la condició que tornesin als seus paisos de procedència (saps què significa?).
Ah, i per cert, un aturat és un llast per l´economia de l´estat, sigui quina sigui la seva procedència, per això aquesta mesura que es va pendre en el seu moment. No es va convidar a marxar als que estan cotitzant, no.
Les vostres fonts són molt fiables: "si, que mi tía vio como le daban una torre en la Bonanova porque se llamaba Wilson o Mohamed"

Anònim ha dit...

Bocaxancletes de PxC:

Segons les dades de l'idescat només delinqueixen el 0,43% dels immigrants (estadístiques de presos estrangers sobre la població total d'estrangers LEGALS a Catalunya, si les dades fóssin incloent els il·legals, encara seria més baix el percentatge). Ningú ha deixat de rebre ajudes per culpa dels immigrants, les ha deixat de rebre perquè els que remenen les cireres han decidit que retallen serveis socials. A tu et costa molt poc queixar-te dels immigrants, són la gent dèbil de la societat i fàcil d'atacar, però els nombres et treuen la raó, ni la majoria deliqueixen, ni la majoria es pixen, ni el fet de que es pixin justifica que defensis un partit racista. Tu mateix, i sí, jo visc al costat d'immigrants, els meus avis tenen problemes amb equatorians que fan soroll a les nits i no sóc tant estúpid com per votar un partit asquerós com la PxC.

Per cert, una mica d'autocrítica no us aniria malament, si ells no han de poder utilitzar els nostres serveis socials, tenen dret les empreses dels nostres països a explotar impunement els recursos naturals dels seus? (Es fan servir, en gran part, per mantenir els serveis socials que tant ansíes).

10.

Anònim ha dit...

Al final,l'única conclusió que trec és que els únics seguidors que pot tenir aquest partit són gent sense estudis ni formació adequada que es deixan influenciar fàcilment amb el seu discurset d'inmigració.
Si us plau, demano que us informeu més sobre el partit...

Albert ha dit...

Algú sap quins motius van donar PSC i PP per no anar ahir al vespre al debet d'Òmnium Cultural?

lolilo ha dit...

Me gustaria comentar,al respecto de el informe de la fundacion la caixa ,visto con mis ojos e indignada ,yo con 30 euros para hacer la compra semanal ydelante mio una familia mora y en otra ocasion negra el carro hasta los ojos y sacar un chequecito social de la caixa, y decirme despues la cajera(porque siempre compro alli)que esos cheques solo los llevan negros,moros y gitanos y despues no quieren que seamos racistas,creo que esto es cuestion de supervivencia,y si se comprueba que han manipulado datos que les metan un paquete

Anònim ha dit...

Alguien ha comentado el ridiculo porcentaje de la delincuencia en inmigrantes,segun la portada del Periodico, 15 de marzo ,dice que dos de cada tres detenidos son inmigrantes ,en el 2010 se detuvieron unos 5.756 españoles y 12.998 inmigrantes ,datos de los mossos de escuadra,para que pille onda mucha gente,y decir que a mi la inmigracion que se merece mi respeto es la que viene a este pais a buscar una oportunidad,mejor y no a saquear España,como hacen otros inmigrantes estos ultimos cuanto antes se vayan mejor

Anònim ha dit...

Algú que tingui informació FIABLE, podria per favor explicar com s'aconsegueixen aquests "chequecitos sociales de la caixa"? És que NOMÉS els donen a "negros, moros y gitanos"? D'entrada, em costa de creure.

Potser estaria bé tenir una altra font d'informació, apart de la caixera del super.

loli ha dit...

para mi no hace falta la informacion de cajera del super que fue la que me lo dijo,porque lo vi con mis ojos ,ya que dicen que estos chequecitos no existen ,decir que los inmigrantes no tienen toda la culpa, la tienen nuestros governantes y asistentas sociales ya que les asesoran bien de como conseguirlas,es una pena que para integrar inmigrantes desintegren catalanes .

pxc ha dit...

quisiera decirle a este personaje que tiene tanta fobia con PXC decirle que soy candidata y ya he comentado antes que la inmigracion que merece mi respeto,es la que busca una oportunidad y no espera sentado a que le mantengan de por vida.
estoy harta de que todos digan que son mas pobres que nosotros,mis hijas no tienen deportivas de marca,ni moviles,ni yo un cochefamiliar ni me voy mes y medio de vacaciones a mi pueblo,si todo el mundo se empeña en ayudar a los inmigrantes(alla cada cual)¿porque la gente como tu se empeña en atacarnos? por favor me gustaria conocer tu respuesta gracias

candidata pxc ha dit...

queria decir que porque te empeñas en atacarnos por defender a los catalanes ,perdona pero no lo entiendo

Anònim ha dit...

La verdad, yo odio la PxC por los siguientes motivos:

http://www.youtube.com/watch?v=Ju7rHmW0fqA&feature=player_embedded

La plataforma es un partido del señor Anglada, tot aquél que es de su partido representa que comparte sus ideas, y estas son racismo, xenofobia, terrorismo de estado y en definitiva fascismo, vuelta al 39. Que vayais diciendo por ahí que solo quereis controlar la immigración ilegal, que quereis que "primero sean los de casa" y esas diferentes mierdas, no cuela.

Soy de izquierdas, estoy dispuesto a hablar de los problemas de convivencia, de cómo gestionar el tema de la immigración, de cómo hacer que las ayudas lleguen a TODOS los necesitados, incluydos los muchos immigrantes a quien no les llegan, por mucho que digais tonterías de cheques regalo del corte inglés.

Solo hace falta ver a la señora Paloma, que cuelga caritas de Franco en su tienda y era una de las que estaba el otro dia con Anglada en Rubí....

Debatir y hablar sí, pero no con energúmenos racistas como este. Y tampoco con quien esté con él.

Anònim ha dit...

Loli: no pongo en duda la existencia de los cheques de la caja. Lo que pongo en duda es que sólo se den a "negros, moros y gitanos" (según la cajera), a no ser que sea una ayuda pensada específicamente para familias inmigrantes. Que va a ser que no, porque la mayoría de gitanos que tenemos aquí son de nacionalidad española (¿o es que la cajera se refería a gitanos rumanos?). Por eso pedía que alguien diera más información.

Lo que tu viste fueron DOS casos, y tampoco dudo de lo que viste, pero ser testimonio de dos casos no me parece que permita generalizar.

Anònim ha dit...

Yo me quedo con el comentario anterior de que según los mossos d'esquadra, en el 2010 dos de cada tres detenidos son inmigrantes: 5756 españoles y 12.998 inmigrantes.
CON ESTOS NUMEROS ¿OS EXTRAÑA QUE A LA GENTE SE LES HINCHEN LOS HUE**S Y SALGAN PARTIDOS COMO PxC? a mi no me extraña nada de nada...es lo normal, esto ya es una vergüenza y a la gente ya se le ha acabado la paciencia.

Anònim ha dit...

Cheques comida: Los daban en 2008. Mi amiga los recibía y era española. Se hacía a través de la asistente social y provenían de un programa de la Fundació la Caixa.

Por otro lado, las citas y referencias de Plataforma son: partido xenófobo y homófobo.. cuyas referencias para ellos es el "personaje" aquel... Hitler... con lo cual, no merecen ningún respeto. Las palabras sobran.... solo hay que ver quien lidera el partido. Y a la candidata... decirle que si está afiliada al partido es porque piensa igual que su Fuhrer, y si no, que eche de hemeroteca cuando muchos candidatos hace unos años con la boca grande decían que eran xenófobos.... ahora como no interesa porque no consiguen votos... con la boca pequeña decís lo que la gente quiere oír porque está sensibilizada con la inmigración. Que no os engañen. Yo no salgo por las noches por miedo porque me robaron a punta de navaja... y era un españolito.....y eso... tampoco sale en las noticias. Estais a favor de la pensa de muerte y muchas más cosas... y si ahora me dices que no... es porque no te has leido bien la filosofía del partido.
Nos vemos en la urnas.
Una española con muchos amigos inmigrantes.

Anònim ha dit...

Al ultimo comentario decirle,que a mi me da igual que mi presidente por las noches se vista de hitler como fantasia sexual ,lo que no me da igual es que nadie quiere debatir sobre la inmigracion ,por que a lo mejor piensan que es pecado,si es un problema hay que ponerlo encima de la mesa,tambien te dire los derechos humanos que tienen los moros con sus mujeres la lapidacion ,la abelacion de clitoris,el burka,la mutilacion ,la violacion de otros miembros de la familia ,la sumision e inferioridad cuando tienen que ir un paso detras del hombre...y despues nos piden a los demas igualdad,
tambien tenemos otros puntos que defender en nuestro programa,

Anònim ha dit...

yo,tengo dos sobrinos cubanos,que por cierto no les dan nada como mi hermana tiene familia,yo he dado mi programa a gente inmigrante, porque le das tu punto de vista y te comprenden ,cuando nos referimos a la inmigracion no se tienen que dar todos por aludidos,¿o,todas las rubias son tontas ?en nuestras listas tenemos sudamericanos,algun marido de una compañera,este es mi punto de vista.

Anònim ha dit...

Que otros puntos defendeis? Si la gente no os haría ni puto caso si no fuerais los cruzados de Cristo Rey. En vuestro progrma no hay más que odio al immigrante, que no a la immigración. Y más concretamente a los "moros" que les cortan el clítoris a las mujeres (olé, tu sí que vales, porque TODOS lo hacen verdad?) Venga hombre, la immigración a debate todo lo que se quiera, pero el odio al immigrante es xenofobia y es patético para un sociedad civilizada.

Te sorprendería saber la cantidad de gente de izquierdas que está contra la immigración (concebida como otra forma de explotación empresarial) pero al lado siempre de compñeros trabajadores, los immigrantes. Y una preguntita: porqué os sobran tantos immigrantes y no os sobra ni un banquero, ni un empresario corrupto, ni los sueldos de politicuchos que teneis? Será una maniobra más de los ricos para desviar la atención de la classe trabajadora hacia los verdaderos problemas, que son ELLOS???

Despertad de un puta vez joder, hay mucho por lo que luchar todavía, y los immigrantes no son más que piezas a sacrificar en un tablero macabro llamado sistema capitalista!

Anònim ha dit...

te voy a dar la razon ,cuando dices que no tienen la culpalos inmigrantes
¿vale? el tema del capitalismo y la casta politica podrida tambien esta en boca de plataforma.
desde luego los fanaticos islamicos no son santo de mi devocion ,los considero gente enferma,pero ellos tienen un partido politico consolidado y nadie les llama racistas por defender los suyos ,que se piensan los socialistas que estos inmigrantes les van a votar a ellos ,pobres ignorantes ,ya te dije ayer que ni todo es blanco ni todo es negro,y que a mi me encanta el debate ,con toda la educacion del mundo,me gusta oir todas las vrsiones porque me ayudan a aprender de los demas ,quisera decirte tambien,que si realmente crees que los 76.000 catalanes que votaron a PXC son racistas yo , gracias a dios creo que no es el reflejo de ciudadanos que no los escucha ni dios.

Anònim ha dit...

Mira, la gent que us vota és gent "malalta", gent amb poca cultura o gent que l'enganyeu amb la vostra demagogia, dient el que volen sentir si es que estan sensibilitzats amb el tema.
I.. com deia l'anònim (10-05 00:14)..... per ells els inmigrants són "moros y sudacas", si fos una colònia d'anglesos la que vingués a viure aqui de la sopa boba... d'ells no es parlaria.
Molts venen perque la situació del seu país és insostenible... es separen de les seves famílies, dels seus fills... etc.. per poder alimentar als seus... - Tant li costa entendre-ho. Que es fiquen en una patera per buscar una última alternativa... sabent molts que no arribaran i es quedaran pel camí.... mereix el màxim respecte.... o vostè no ho faria pels seus? i arribat al país... li agradaria sentir aquell sentiment de discriminació?
A mi el que em sembla patètic són els sous dels polítics, i que nosaltres, els del sector sanitat, haguem de marxar fora... sense comentaris.

Anònim ha dit...

bueno bueno.......y tu te quejas de que la gente generaliza con los immigrantes???? pero si es lo que tu haces. Tu dices que todos son un pobrecitos que vienen en pateras, dejando la familia y aqui se encuentran con que los discriminamos.
Si si si si si lo que tu digas...eso no es generalizar y mentir?? te digo los miles de immigrantes que roban, matan , violan, etc o los miles que vemos con nuetsros propios ojos que son unos cerdos incívicos meandose en portales, tirando latas al suelo cuando hay una papelera al lado, etc etc a ver, que ni todos son unos ladrones ni todos son pobre gente que vienen aqui a pedir limosna. Muchos son gente inculta, guarra, sin educación, mala gente vaya....así que no generalices porque es mentir. De los que la gente se queja y quiere EXPULSAR es a estos, no a quien viene a mejorar su vida con trabajo y respetando las normas de aquí.
¿si tú emigraras saldrías en noticias como la que comentan en la petjada de latinoamericanos? ¿irías por las calles del pais que te acoje meando por todas partes? ¿robarías como método de vida? pues eso que no harías es lo que yo al menos no quiero que ellos hagan y se les permita porque son "pobre gente"

Anònim ha dit...

Vaya, tengo varias cosas que responder:

Primero:
Los islamistas tienen un partido consolidado? Que tienen que ver ellos con los demás immigrantes? Te crees que ami me hacen puta gracia esta gente? Los odio igual o más que tu.

76000 catalanes votaron plataforma porque, aunque no les guste reconocerlo que ya es algo, son racistas. Saben lo que votan, votan un partido de un hombre que dice que nos vienen a invadir (como el desembarco de Normandía pero con pateras y en Tarifa, y encima medio muertos de hambre, vaya invasión...), saben perfectamente que este partido no distingue entre immmigrantes, no busca ni ataca als causas de la immigración, sino solamente sus consecuencias, a lo panoli. Y por si alguno no se ha enterado de que va el partido y lo ha votado, pues por eso me dedico a hacer comentarios en blogs como este.

Segundo: Dime, cuantos miles de immmigrantes violan? La has cagado mucho diciendo esto... Cuantos miles de imigrantes matan? Otra cagada... Y por otro lado, todavía no te has enterado de qu esto no es fruto de ser de una raza, ni de un país, ni de nada de eso sino de la pobreza? No será que te da miedo ver la miseria que se genera en el mundo? Es lo que hay, gente pobre, y sí, con poca cultura, normalmente poco educada y a menudo delincuente, pero eso, no te equivoques, no es cosa de immigrantes, es cosa de pobres.
Cuantos miles se mean en los portales? Esto sería un mar de pipí... otra cagada...., cuantos tiran las latas al suelo? Estas seguro de que tu hijo no lo hace? Yo he visto tirar bolsas de patatas y colillas al suelo des de un coche AUDI conducido por un español. A ese también lo expulsamos?

Si yo emigro, con mis estudios universitarios, seguramente tendré suficiente cordura como para no matar ni agredir a nadie. supongo que me podré ganar la vida, pero si no tengo para vivir, des de luego, robaré. Gracias a que tengo cierta conciencia, no le robaré a una abuela ni a un niño, ni a un comerciante local, intentaré hacerlo en una gran superfície. Y créeme, también lo harías tú.

Anònim ha dit...

Si, si..yo también he flipado con la respuesta del señorito/a.
Para empezar, he dicho muchos...no todos.
Aquí el único que generalizas eres tú.
Segundo: alucino como describes a "miles" de inmigrantes. Como dice el anterior anónimo... deberíamos ir en góndolas, por lss calles-ríos de pipis....
Tercero... te tendrías que ver en la situación de alguno de ellos para opinar. Que nunca tengas que ir a otro país a empezar desde cero.
Y por supuesto, si hacen mal, que se les juzgue...pero independientemente de la raza, sexo, nacionalidad, que ya te digo que hay mucho español sucio, guarro, maleducado delincuente y sobretodo, muchos parásitos de la sociedad y a esos seguro que no los EXPULSARIAIS.
Creo que lo mejor es acabar este debate, porque para ello tenemos las urnas el 22. Que de hecho, el blog era para hacer preguntas a los candidatos y no en lo que se ha convertido.

Anònim ha dit...

yo tengo una duda,si tengo marido con minusvalia,dos años parado,ya que se le acaba la ayuda familiar ,trabajo tres horas,debo cuatro recibos de hipoteca ,¿me justifica esto robar?
una familia en apuros economicos

Anònim ha dit...

quisiera que algun iluminado ,nos expusiera,si estuviera en sus manos ,

que medidas tomaria para arreglar este pais ,porque si no quiere abusar del ciudadano y cobrar mas impuestos,no quiere hacer recortes de ningun tipo ,porque el ciudadano no se lo merece,no quieres regular la inmigracion,porque te llaman racista,pues tu diras
estoy haciendo preguntas politicas ,como corresponde al blog

Anònim ha dit...

El tema es : ¿ que harias tu ?, pero no para arreglar el pais, sino para arreglar rubi, el pais vendra luego, tema de inmigracion, eso no lo pueden decidir los ayuntamientos, eso si, pueden dar ejemplo, no hace falta cobrar o " exprimir" mas al ciudadano, lo que hace falta es gestionar honesta y correctamente lo que pagamos todos, que es para eso, para que lo inviertan de nuevo en nosotros y no en ellos o en su imagen. Recortes, por supuesto que hay que hacerlos, pero hacerlos en donde se derrocha, donde no es necesario, tener contacto con el ciudadano y saber sus verdaderas necesidades, no estariamos hablado de ese eslogan " primero los de casa ", si todos tuviesemos trabajo y en condiciones, y lo principal es muy simple : llevar pan a casa, pero que lo lleven todos, y de eso se trata de hacer que ese paro baje y si empieza aqui en Rubi, seremos un ejemplo a seguir, por ello lo primordial es hacer que los empresarios que estan, no tengan que irse o cerrar y despues hacer que vengan mas y despues hacer que se queden y si hay que dejar de inaugurar plazas o escuelas de musica o de arte, o tiendas de turismo, se hace, por que eso no es prioritario.
Si para estar tranquilos o pasear sin problemas, se tienen que poner menos multas de trafico y mas por conductas poco civicas y que nuestra policia local se encarge de ello , seria lo necesario y aumentar dicha policia.
Pero empecemos por Rubi, ya llegara el tiempo del resto.
Pregunto: ¿ donde esta la diferencia entre el PP y el PSOE y CIU ?, no habeis pensado que estuviese el que estubiese, ¿ habrian hecho lo mismo ?, tanto en el poder como en la oposicion.
Cambia de una vez, piensa en la nueva politica, la que debe estar con el ciudadano siempre , no solo en elecciones.
El despilfarro de nuestro ayuntamiento ha sido vestial, es mas sigue el mismo camino, un pequeño detalle (dos o tres o cuatro sueldos de un año, ), 50.000 euros previstos para .... reclamaciones de impagos de la deuda del ayuntamiento, no se si ahi incluyen los intereses de demora, bastante triste, que nuestro dinero se lo lleven los bancos, que ya se llevan bastante... y esa es una pequeña cifra en comparacion con los impestos directos que son unos 70 millones, a parte otras formas de financiacion, multas, vados, papeleo, etc.....

Anònim ha dit...

astosphcompañero te felicito me gustan tus propuestas pero si tenemos mas de lo mismo en politica ¿que nos hace pensar que algo va a cambiar?nada yo por supuesto votare por plataforma por cataluña, que estan para lo malo y para lo bueno ,es hora del cambio, y no perdemos nada por darle una oportunidad, peor no podemos estar.
gracias por tu contestacion

Anònim ha dit...

Así de botepronto se me ocurre:

Nacionalizar la banca, abolir el derecho a cobrar intereses.

Nacionalizar el suelo urbanizable.

Implicar a los immigrantes en la lucha contra la immigración. Formarles culturalmente, poner fin a las políticas económicas imperialistas que los mantiene en la miseria en sus países.

Iniciar tratados de comercio basados en el trueque tratando de no utilizar el dinero.

Fomentar el consumode proximidad i las conductas energéticamente eficientes. Cierre paulatino de las Nucleares, generar puestos de trabajo en investigación e implementación de renovables.

Fomentar las cooperativas con finalidad social por encima de las que tienen finalidad empresarial o las propiedades privadas de los medios de producción. Eso no significa abolirlo, pero sí no fomentarlo.

Fomentar la participación ciudadana en las decisiones de forma vinculante, a base de referendos y otros métodos.

Eso solamente son ejemplos, el mundo podría funcionar mucho mejor....

Anònim ha dit...

Los inmigrantes tienen derechos pero tambien deben obligaciones, y estas brillan por su ausencia.

hay 4 dias al año que los comercios deben cerrar, los de aqui cerramos y ellos se pasan por el forro esta ley, no los sancionan ni nada, ahora bien tu retula en castellano y se te cae el pelo (entre 600 y 1000 euros de multa), pero al inmigrante nada, no sea que se cabreen.
hay tantas cosas amigos, todas las ayudas sociales son para ellos, y si nosotros somos del pais, nos dejan con el culo al aire, ahora bien si digo esto soy un racista, pues sabeis que os digo, que yo nunca he sido racista, simplemente que defiendo mis derechos, que cada vez son menos. cada vez son mas los comercios de rubi de gente de toda la vida que deban cerrar, no reciben ningun tipo de ayuda, mientras ellos no pagan impuestos ni nada con el truco aquel de cambio de nombre. ni psc ni los de izquierdas no van a hacer absolutamente nada por la gente de casa (basicamente todos los partidos de izquierda), asi que amigos esta vez dare el voto a PxC tanto yo como mi familia y amigos

Anònim ha dit...

una pequeña aclaracion, en la segunda linea donde puse : debe, quise poner :tienen

perdon por el error

Anònim ha dit...

a todos estos inmigrantes que vienen a catalunya o españa, porque no les ayuda su propio gobierno, haber quien me responde a este pregunta
que ocurre que su gobierno pasa de ellos, porque la mayoria son delincuentes, y tenemos que tragar nosotros, y a cambio de que, de perder costumbres, menos trabajo, menos sanidad etc que todo esta jodido. para que vienen tantos inmigrantes si no hay trabajo, de que carajo viven, ah que veo gato encerrado. la politica de izquierdas ha sido un desastre y hace falta un partido como plataforma, yo tambien les dare mi voto en esta ocasion (y que conste que antes era de psc)
saludos
la multiculturalidad o como se diga es un grave error, hace perder las costumbres de un pais