divendres, 23 de gener del 2009

Protestes en contra del Circ di Venezia

Durant aquest cap de setmana i fins dilluns, Rubí acullirà el Circo di Venezia, al parc de Ca n'Oriol. És un espectacle que ja han vist 200000 persones i que arriba avui a Rubí, oferint varies representacions. La carpa instal·lada té un aforament de 1300 persones i per tant s'espera que el circ atregui un gran nombre de públic. L'espectacle combina circ tradicional, contemporari i teatre musical, però també incorpora evidentment actuacions amb animals tals com girafes, camells o tigres blancs.
Fruit d'aquest esdeveniment, l'associació animalista Libera ha convocat una protesta per condemnar l'ús d'animals en aquest tipus d'espectacles ja que consideren que és una autèntica tortura per a ells, tant a l'hora de l'espectacle com en la seva vida diària (desplaçaments, espai, alimentació...).
Per aquest motiu, dissabte 24 a les 16.30h es farà una protesta al parc de Ca n'Oriol, al costat del circ, repartint informació als rubinencs. A les 18.30h es produirà una segona concentració a les portes de l'Ajuntament.
En motiu de l'arribada del Circ di Venezia, alguns partits polítics han manifestat el seu desacord amb aquest tipus d'espectacles (prohibits a altres ciutats) i d'alguns rubinencs.
D'altra banda, alguns veïns de la zona també estan enfadats per aquesta decisió ja que l'arribada del circ comportarà problemes de trànsit i d'aparcament a la zona del Camí de Ca n'Oriol, avinguda Estatut, Anton de Borja i Mallorca. L'Ajuntament no ha preparat cap dispositiu especial o almenys no ho ha comunicat als veïns. Si el circ té una capacitat per a 1300 persones s'espera l'arribada de forces vehicles i no s'ha previst cap aparcament per a ells.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

no tendría que ir nadie...

Anònim ha dit...

como siempres este ayuntamiento haciendo alarde de su incompetencia

Anònim ha dit...

seria bo que no hi anés ningú, però ja sabem que la gent a vegades no és tant compromesa o tant li és...

Anònim ha dit...

Sempre protestant, és que us l'agafeu amb paper de fumar...

Anònim ha dit...

Si el propi PSC va proposar la legislatura passada una moció al Ple prohibint l'ús d'animals! Que fa ara el PSC ara autoritzant el circ? És l'estil del regidor Velasco? portarà el zoo a Rubí?

Anònim ha dit...

ah! son aqui els arribistes de la moda salvem els animals!!baixeu de la parra, no hi ha res per salvar, molts nens i no tant nens els podem veure i gairebe tocar, envoltats de la magia del circ, els animals del circ s'ho pasen mes o menys com els mateixos treballadors del circ, pero tiran endavant, com els miners, perque no aneu a defensar els pulmons dels miners o la de les mil industries contaminants de Rubí?