dissabte, 25 de juliol del 2009

Marxa el mossèn de Sant Pere, Manel Homar

Després de cinc anys sent mossèn de Sant Pere, Manel Homar canvia Rubí per Cuba. A partir d'ara empendrà una nova missió a Cuba, com a missioner, a la diòcesi cubana de Cienfuegos. Era una cosa que demanava des de feia temps, i que ara s'ha fet realitat. Han estat cinc anys amb importants accions dutes a terme, on segurament la més recordada serà la romeria número cent a Montserrat.

Manel Homar, però, també serà recordat a la ciutat per ser un dels mossens més "polèmics" dels darrers temps. A la ciutat han estat forces les persones desilusionades amb el projecte religiós d'aquest mossèn, el qual ha topat frontalment amb algunes associacions religioses de la ciutat i amb alguns pares i mares de les escoles religioses per les comunions, els quals no tenen el mateix estil que Manel Homar, i per això s'ha produït un refredament entre alguns sectors de la societat rubinenca i l'església de Sant Pere.

També han estat forces els rubinencs que no s'han pogut casar a Rubí per la llarga llista d'espera, però també per les desavinences amb el capellà. El seu estil, marcat i tradicional, no s'ha entès entre els seus fidels i per això s'ha produit una devallada entre les persones que habitualment acudien a les misses, processions o activitats religioses de la parròquia.

Evidentment cal agraïr la feina feta a aquest home, però aprofitant la seva marxa, són molts els rubinencs que esperen que el nou mossèn, Jesús Cañas, adopti un nou estil i un nou rumb a la parròquia de Sant Pere. Caldrà veure que passa a partir de l'1 de setembre. Bon viatge i bona estada a Cuba!

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Podries dir d'on has tret la informació sobre la marxa del mossèn, ¿no?

Anònim ha dit...

Sobre el que se va creo que salió en un diario de prensa gratuita,lo que me interesaria saber es, en el contenido de la información que se le da como "mossen polemico"
( la noticia es informativa o es la opinion del articulista ?

Anònim ha dit...

Alguien sabria decirme si el Sr Jesús Cañas es del Opus
Nuevo estilo,Nuevo Rumbo ?

La petjada ha dit...

La notícia era vox populi a Rubí i aquesta setmana l'ha publicat el setmanari Rubí Notícies.
D'altra banda, la resta de la informació no és inventada, sinó que recull opinió però també fets, viscuts en primera persona o bé obtinguts i coneguts a través de persones força properes. Cal destacar la seva bona feina, però no tot ha de ser blanc i pur si la realitat és més grisenca oi?

Anònim ha dit...

http://ivanmorenovargas.blogspot.com/2009/07/regalos.html

Anònim ha dit...

El Bisbe de Terrassa ho va informar al ofici de Sant Pere de la passada festa major... així que a part dels diaris informatius gratuïts de la ciutat... ja fa temps que aquells que ronden la parròquia saben que Mn.Homa se'n va de "missió" a Cuba.

Pel que tinc entès el nou mossén que vé es bastant pro-Jimenez Los Santos.... vosaltres mateixos, valoreu. Això ho he sentit, per tant fiabilitat del 0-10, 5.

Anònim ha dit...

"mossen polemico"


és un secret a plena veu.

Conec a moltissima gent que amb l'altre mossèn participava activament amb la vida de la parròquia, i que amb l'arribada del nou mossèn van haber de plegar perquè no compartien idees.

Vem passar de tenir una esglèsia oberta a tenir una esglèsia excloent, la de uns quants, la dels que pensen igual que el mossèn i de voler ser protagonista de les històries...

Ser esglèsia no és construïr parets sinò posar-se al servei dels altres, però d'aquestes esglèsies n'abunen poques per mala sort.