diumenge, 12 de juliol del 2009

El Rubifolk i el Tour acaparen l'actualitat dels darrers dies

Rubí viu el Rubifolk intensament. Avui diumenge es posa punt i final a aquesta edició del Rubifolk 2009 que ha comptat amb la participació de l'Asociación Identitat Cultural Ecuatoriana (Equador), del Ballet Folklórico de la Universidad de Cucsur (Mèxic), del Conjunto Artístico de Maranguan (Cuba), del grup Djilandiang de Senegal i de l'Esbart Dansaire de Rubí. Aquesta edició ha estat dedicada a la memòria de Pere Burés, mort recentment.
Aquesta edició ha comptat amb grups de gran qualitat, els quals han mostrat les seves danses a l'auditori de la plaça del Doctor Guardiet, que ha comptat amb una gran assistència. De fet, les entrades per l'espectacle de cloenda d'avui diumenge fa dies que estan exhaurides. Segurament, l'espectacular actuació del grup cubà d'ahir va ser una de les més aplaudides d'aquest festival internacional. També han estat molt els que han participat de les activitats complementàries al festival, com ara els tallers de danses participatives i el FiraFolk, entre d'altres. Tot i això, potser caldria dir que el FiraFolk d'aquest any ha estat una mica fluix.
Per acabar, i aprofitant el Rubifolk, s'ha presentat ja el projecte de centre nacional de dansa tradicional que s'habilitarà a l'antiga fàbrica Espona. Aquesta edició també té la particularitat que serà la darrera que es celebrarà a la plaça del doctor Guardiet, ja que aquesta serà remodelada i perdrà l'actual amfiteatre. Segons s'ha comentat aquests dies, el Rubifolk 2010 es realitzarà a un espai amb més capacitat de públic, segurament al nou espai que es construirà a tocar del Castell. Caldrà veure quina és la resposta que té aquest nou espai.
A més del Rubifolk, Rubí divendres va veure passar els ciclistes del tour de França. Van ser forces els que es van acostar a l'avinguda Estatut per veure els ciclistes passar. Tot i que els espectadors els van veure passar en menys d'un minut, van ser forces els que van decidir anar-hi, tot i tractar-se del matí d'un divendres feiner. Les molèsties per veïns i vehicles no van ser especialment problemàtiques. Aquí algunes instantànies enviades per una lectora de La petjada, la Maria Bernadet. Gràcies per la teva i la vostra participació!