dilluns, 3 d’agost del 2009

No passen trens per l'estació de RENFE de Rubí

Sort té Rubí de disposar d'una estació de Ferrocarrils de la Generalitat. Bon servei, puntualitat... tot i que molt garrepes, ja que no volen donar a una de les ciutats amb més viatgers una segona estació, i millor m'estalvio la odiosa comparació amb Sant Cugat perquè això és indignant...

Tot i això, fa uns anys li va sortir un competidor a FGC: la RENFE. Després de dècades de reivindacions s'estrenava la línia de Rubí de RENFE per a l'ús dels passatgers. Els inicis eren prometedors (una nova estació, un gran aparcament gratuït, un bus llançadora entre FGC i RENFE...) però cada cop la cosa ha anat a menys. Actualment l'aparcament està ple de maquinària d'unes obres que s'estan fent a les vies (tot i que han habilitat un aparcament provisiona), l'estació no la usa ningú i l'únic bus que hi arriba -la línia 2- no coordina amb el pas dels pocs trens que passen per Rubí (un cada 30 minuts en hora punta... lamentable). Ara, però, ni això.

Des del passat 20 de juliol i fins al proper 23 d'agost no passen trens per Rubí, a conseqüència d'unes obres
que el Ministerio de Fomento està realitzant d’adequació per a trànsits d’ample internacional i ample ibèric al tram Castellbisbal/Papiol – Mollet Sant Fost. D’aquesta manera, es presta un servei alternatiu per carretera al tram Castellbisbal – Rubí – Sant Cugat – Cerdanyola Universitat. A l'estació ni rastre dels horaris, i només la dona de la cafeteria disposa d'uns horaris, el qual no em pot donar perquè és l'únic que té. Algú ho sabia? Jo no havia vist ni un trist anunci als setmanaris locals informant d'aquest darrer canvi... Rubí no compta per res per a RENFE. Mai han apostat per aquesta línia. Esperem que amb el traspàs de Rodalies a la Generalitat les coses canviïn. Si RENFE oferís un bon servei, estic segur que la gent que es desplaça cap al nord del Baix Llobregat, Montcada i alguns punts de Barcelona utilitzarien aquesta línia.

Aprofitant aquesta entrada, informar que Rubí Bus ha modificat els seus horaris, oferint un servei especial estiuenc durant el mes d'agost. Segueixen totes les línies però amb menys busos, ja que òbviament el nombre de viatgers ha baixat. Això si, la línia 6 (polígons) no opera. Tornarà al setembre? El minibus d'aquesta línia va sempre buit...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Efectivamente con la estación de Rubi Renfe demuestra que no es una empresa seria y nuestros mandatarios demuestran que son unos incompetentes. ¿Pero como se pueden gastar millones y millones de nuestros impuestos en hacer una estación para que nadie la use? Cierto es que no puede compararse con los fgc porque estos cubren la linea Terrassa-Plz Catalunya y esa ruta es muy concurrida, aparte que por supuesto el gran valor de los fgc es la limpieza, la puntualidad y la frecuencia (cosas que Renfe parece no conocer). Aun así mira que es fácil que la gente use la estación de Renfe, sólo que a algún iluminado de estos que nos mandan algún día abrieran los ojos y vieran mas allá de su flamante coche aparcado en su parking que usan cada día para ir a todas partes y pensaran un poquito en los ciudadanos que usamos transporte público la linea sería un éxito: ¿cuanta gente podría usar esa linea para ir al Baix Llobregat si hubiera un buen transporte publico hacia la estación (varias lineas, puntualidad y frecuencia) y una buena frecuencia de paso de trenes (actualmente es vergonzoso!); aunque he de reconocer que sin quitar la culpa a nuestros políticos propagandistas de ideas nulas sobre todo lo importante sería que Renfe apostara de verdad por esta linea, ya que aunque nuestro ayuntamiento siga olvidando el transporte público la gente cogería su coche privado para ir a la estación y dejarlo en el parking gratuito si Renfe tuviera un horario serio: FRECUENCIA, PUNTUALIDAD Y COORDINACION HORARIA CON LOS TRANSBORDOS DE LA LINEA, cosas que nunca ha tenido en esta linea.
Con lo que cuesta que se haga una infraestructura y luego por una MALÍSIMA gestión de Renfe y nuestro ayuntamiento esta no sirve de nada...¿nuestro ayuntamiento y grupos de la oposición están a diario molestando a Renfe para que hagan algo? me temo que no...ni que fueramos sobrados en Rubí de transporte público!!! cualquiera diría!!! Seguro que en su día nuetros políticos se llenaron la boca con que Rubi tendría una estación de Renfe, pero luego como ellos nunca la van a usar piensan que nadie la usará tampoco y es más fácil echar la culpa de todo a Renfe.
Respecto a la 2a estación de fgc a ver si es cierto que algún día la hacen pero viendo como funciona todo en este pais creo que nunca la veremos. Nuestros políticos son lo peor: sólo hablan y hablan y luego no hacen nada...pero la culpa es nuestra por votar a ignorantes con traje. ¿cuantas veces han hablado del hospital? ¿y de la 2a estación de fgc? pero si han hablado tanto y durante tanto tiempo que parece que ya tenemos hospital desde hace años y que la 2a estación de ferrocarriles funciona a las mil maravillas desde hace mucho tiempo...Y AUN NO TENEMOS NADA DE NADA. QUE ASCO DAN!

Álvaro Salomón Rodríguez ha dit...

em sembla preocupant que hi hagi tanta poca informació, jo també ho he patit i comparteixo aquesta indignació.

Albert ha dit...

Afegiria un altre dèficit a l'estació de RENFE a part dels que ja s'han comentat: manca de coordinació horaris de bus urbà amb els dels trens que passen (competència de l'Ajuntament de Rubí amb l'empresa Rubí-bus) com és el fet que no hi ha la possibilitat d'aparcar les bicicletes a l'estació. Davant la impossibilitat d'arribar-hi en bus degut a la manca de coordinació d'aquest alguna vegad hi he anat en bicicleta però quan arribes a l'estació et trobes amb que no pots deixar-la enlloc perquè directament no hi ha aparcament per bicicletes. La noia del bar s'ha ofert per guardar-la darrera la barra fins que torni però entenc que no és la seva funció.

De totes maneres el dèficit de la infraestructura (manca d'aparcaments, manca d'ascensor, estat de l'estació, etc.) és d'ADIF, els dèficits en els serveis (manca de freqüències (1 tren cada hora!!!!!!), estat dels trens, etc.) és cosa de RENFE. Són dues empreses diferents que pertanyen (fins que hi hagi el traspàs deRodalies) a l'Estat.

Les obres que s'estan fent ara les realitza ADIF per adequar les vies al pas dels trens de mercaderies que venen del port de BCN o del sud amb ample europeu en direcció a Girona i França). Per tant, el fet de combinar el pas de rodalies i mercaderies limitarà la possible extensió i ampliació del servei de Rodalies. Tan bé que ens aniria per anar a Vilafranca o a Granollers sense haver de fer transbordament.

Anònim ha dit...

Ja sabem que Rubi no brilla per el seu transport públic... només funcionen els catalans!

Anònim ha dit...

he llegit que l'estat preveu fer millores en diverses estacions de rodalies Renfe entre les quals està la de Rubi, es sap el que faran? em temo que gastar els diners en 4 bretolades com cartells i demés coses estúpides i que el servei seguirà igual de lamentable...