dimarts, 8 de setembre del 2009

Com afectarà la fusió de caixes catalanes a Rubí?

Caixa Terrassa, Caixa Sabadell i Caixa Manlleu estan treballant des de fa mesos en la seva fusió que donaria lloc a la tercera caixa de Catalunya. Ara, Caixa Girona s'hi suma, després d'uns mesos de dubtes i reunions. Aquesta fusió de caixes catalanes comportarà alguns acomiadaments o prejubilacions, i el tancament d'algunes oficines. En base a dades provisionals utilitzades en els treballs d'integració, la nova caixa tindria de l'ordre d'unes 750 oficines, que significaria una reducció al voltant d'uns 200 punts de venda en relació a la xarxa actual del conjunt de les quatre entitats. Rubí, podrà serà una de les ciutats afectades degut al gran nombre d'oficines, sobretot de Caixa Terrassa.
Actualment Caixa Terrassa disposa de 12 oficines a la ciutat, Caixa Sabadell en té 4, Caixa Manlleu no en té cap i Caixa Girona només en té 1, a l'avinguda Barcelona. En total, 17 a Rubí. Algunes d'aquestes oficines, sobretot a la zona del Centre, gairebé toquen paret amb paret, cosa que fa pensar que alguna d'aquestes podria tancar. De moment es desconeixen quines serien les oficines afectades.

A Catalunya en general, les noves oficines adoptaran una nova marca comercial, un nou nom. Tot i això, en aquells territoris propis (Terrassa, Manlleu, Sabadell i Girona) mantindran el seu nom original, i en els territoris de referència també. Caixa Terrassa ja ha confirmat que a Rubí es mantindrà el nom de Caixa Terrassa, ja que ens trobem al territori de referència de la cocapital vallesana. Tot i això, es desconeix encara si totes les oficines rubinenques adoptaran el nom de Caixa Terrassa o bé si les oficines de Caixa Sabadell i Caixa Girona de la ciutat adoptarien el nou nom. L'obra social de Caixa Terrassa a la ciutat continuarà funcionant sense problemes.
Aquesta, però, no és la única fusió de caixes catalanes possible. Segons publica avui el diari Avui, Caixa Tarragona, Caixa Catalunya i Caixa Manresa estudien unir-se en una nova entitat, la qual seria la segona del país, darrere de La Caixa. A Rubí, Caixa Tarragona i Caixa Manresa disposen d'una única oficina cadascuna i Caixa Catalunya en té 6. Segurament, aquesta possible segona caixa catalana no comportaria el tancament de tantes oficines a Rubí.

Finalment, Caixa Penedès (3 oficines) continua buscant un soci, Caja Madrid (2 oficines) s'ho està pensant i Caixa Laietana (1 oficina) continua ferma en la seva decisió de no unir-se amb ningú.

Veurem que passa i com afecta això a la nostra ciutat... segurament això comportarà l'alliberament d'alguns locals comercials al centre de la ciutat que podrien ser aprofitats per noves iniciatives comercials, o potser comporten trobar-nos amb locals buits en ple Centre. Esperem que aquests canvis comportin més beneficis que inconvenients.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

el que suposadament faran primer es desferse dels locals en lloguer. Si tots son de compra suposo que s'estalviaran els propers entre si o els menys rentables. En tot cas això sempre es una bona noticia per a ells (perque amb la fusió es fan més forts i s'estalvien treballadors i costos augmentant els beneficis) i una noticia horrible pel consumidor (ja que pel mateix nombre d'usuaris tindrem menys oficines i menys aprop de casa). El que està clar es que en Rubi ens trobarem un temps amb locals buits en ple centre (bueno...amb MES locals buits a ple centre...perque ja hi ha tants que fa pena!) i una pitjor cobertura d'oficines, on molts usuaris tindràn que recorre més carrers per anar a la seva ocifina.

Anònim ha dit...

diuen que les oficines s´ especialitzaran... què vol dir?? Doncs que unes oficines estaran destinades a atendre empreses, altres gent de peu, altres hipoteques,... Aixo és el que he sentit jo.