diumenge, 25 d’abril del 2010

El centre comercial Downtown tornarà a obrir algun dia?

Als inicis dels 90 va existir un centre comercial a Rubí. L'experiència empresarial va ser curta, però, algú sap per què van tancar?
Ara és molt habitual que tothom vagi als centres comercials a passejar o fer la compra, però aquesta realitat és relativament nova. Fa 30 anys, al Vallès s'obria el primer centre comercial, el Baricentro, i el centre comercial de Sant Cugat no s'inauguraria fins l'octubre de 1996. Tot i això, a Rubí va existir un petit centre comercial als inicis dels noranta, el Downtown, o també conegut com a Dinosaurio, al carrer Torrent de l'Alba, a tocar del mercat municipal.
El meu rècord d'aquest centre no és gaire ampli, però recordo que hi havia una botiga de joguines, un supermercat (el Condis, que encara hi és) i un bar (encara es poden veure els mobles, una pissarra dels preus de l'esmorzar en pessetes), el qual sembla que tanqués de pressa i corrents deixant fins i tot algun got a la barra. Hi havia més botigues a l'interior? Algú ho recorda?

Per què va tancar aquest negoci? No va tenir èxit? No hi anaven els rubinencs? O bé no hi havia empresaris interessats? Ara mateix es podria llogar un local d'aquest centre comercial? O s'estan esperant a tirar-ho a terra?
Qui són els amos? Ja ho veieu, avui a La petjada busquem la vostra participació, per veure si entre tots recordem més coses d'un edifici fantasma, que encara continua dempeus a l'espera de temps millors.

17 comentaris:

Meritxell ha dit...

La veritat és que no tinc n'idea de que va passar, però si que recordo haver-hi vist alguna botiga a dins el centre, però tot estava bastant desèrtic en general (i crec que durant el temps que va durar, no s'hi van establir gaires comerços)
Com a veïna de la zona, trobo que és un espai molt mort i que s'hi hauria de fer alguna cosa al respecte (encara que sigui tirar-ho a terra) ja que fa més pena que cap altra cosa!

Anònim ha dit...

Fue una ruina total

Anònim ha dit...

Ui, per això no hem de patir, m'aposto el que sigui, que en quant puguin el tiraran i hi faran vivendes, en comptes de cedir-ho a la joventut o a les entitats que no tenen local, per a fer un espai social al poble...
Després hi han els que es queixen de la fàbri-k... vaya tela.

Rubén ha dit...

Jo recordo d'haver entrat però la meva memòria no em deixar saber que era el que hi havia, però bastant dessert això sí que estic d'acord amb vosaltres. El que és una llàstima és l'estat en que es troba, l'ajuntament hauria de fer-li un canvi de cara, perque allà ha de ser un criadero de rates...Sé que una constructora volia fer pisos, però una de les vivendes que toquen no volia vendre la seva casa i llavors no podien construir, perque tocaven parets...així que esperem que no duri molt de temps en aquestes condicions. Que us sembla si fem pancartes per a que facin una neteja d'aquest edifici?

Anònim ha dit...

No sé en quines circumstàncies (legals, d'habitabilitat, càrregues financeres, etc. ) es deu trobar aquest edifici, però no deixa de sobtar que un edifici tant cèntric no hagi interessat a cap inversor, operador o empresa de serveis...

Serà que Rubí no interessa a les grans empreses o és que la normativa municipal impedeix i limita la instal·lació de grans cadenes comercials?

Dani ha dit...

que pongan unos cines!

Mireia ha dit...

Algú sap de primera mà si a la zona hi ha problemes de higiene (rates,etc) a causa d'aquest edifici mig abandonat???

ruben ha dit...

Meritxell segur que problemes d'higiene hi han, nomes s'ha d'apropar a la finestra per veure com estan els locals per dins...quina llastima que Rubi no interessi, perque serà?tots els rubinencs comprem roba, menjar, coses per a la llar...etc, com potser que no tinguem un gran assortiment de botigues per a una poblacio de 90000 habitants?

Anònim ha dit...

home, és un espai desaprofitat... i suposo que els veïns tenir un espai d'aquestes característiques al costat de casa no els hi deu fer gaire gràcia.

Se li podria buscar una sortida, ara aquella zona estarà molt bé, els pisos nous de la Josa, la Biblio i la zona nova del mercat que per molt merder i tot plegat pels veïns pot quedar super xulo.

ruben ha dit...

La veritat que tota aquella zona, potser abans no era motor comercial, però ara que han tret la fàbrica, han fet pisos i poc a poc s'està creant una nova zona comercial és un bon lloc per a invertir en un negoci de qualitat, penso que els rubinencs no comprem al poble, perque no tenim comerços de qualitat, podriem dir que tenim 5 o 6 que valen la pena...
Potser l'Arès ens podria confirmar que passa amb aquest centre comercial abandonat, ja que és una lectora de la petjada!Arés saps alguna cosa?

Meritxell ha dit...

Doncs de rates no n'he vist mai per la zona... el que si que em vaig fixar és que abans la porta d'entrada estava només enreixada, però fa alguns anys que la van protegir millor, tancant-la amb fustes... suposo que perquè no entrés ningú, però, que més els hi dóna?

Anònim ha dit...

Doncs personalment crec que hi ha quelcom mes al darrera. Si ens fixem just al costat han montat un donner, bars,... i altres comerços. Potser no es poden llogar els locals?, per algún motiu legal,... no se...El que està clar es que la zona s'està movent,.. i activant, i ningú li ha interessat muntar quelcom en aquests locals?.

Anònim ha dit...

Hola!
Ostres, havia escrit una desposta, però no ha sortit publicada……..
Bé, hi torno….. ;)
No havia vist la pregunta que em feies, Rubén, disculpa (la Maria m’ho ha dit…. Gràcies Maria!)
No sé com està el tema d’aquests locals. Sé que en algunes ocasions els darrers anys s’han anat a mirar i temptejar el tema de comprar-los. Però no han fructificat mai les converses.
De totes maneres penso que s’hauria de continuar intentant (tot i q per comprar un edifici com aquell es necessiten bastants diners……..). seria ideal per ubicar-hi un bon equipament (tinc algunes idees….jejeje….)
Tal i com està plantejat ara, tipus galeria comercial, no tinc massa clar que funcionés. Però si q podria anar bé uns locals comercials (no amb aquest format actual, però), en aquesta zona. S’està convertint en el nou centre de la ciutat, sense cap mena de dubte (biblioteca, urbanització, mercat i nova plaça,…). Abans era un carrer una mica “fotudet”…jo el recordo molt de quan hi havia el Cine Alba (just davant d’on hi ha el Dinosaurio). Era una zona fosca i una mica abandonada. Però ara té molta vida! O sigui q si un inversor privat hi està interessat, segur q faria negoci. Vaja, jo crec q seria una bona inversió! ;)
De totes maneres, investigaré com està el tema dels preus, encara q sigui per curiositat….
Ai, i pel tema q dieu de les rates: si els veïns han vist rates o altres “plagues” que avisin de seguida a l’ajuntament. El servei de salut pública normalment intervé d’ofici, encara q sigui un espai privat (tot i q a l’estar tancat segurament el procés deu ser un mica més costós…).

Arés

Anònim ha dit...

Ares, con esta afirmacion de"S’està convertint en el nou centre de la ciutat, sense cap mena de dubte (biblioteca, urbanització, mercat i nova plaça,…). " quieres decir que lo que se esta intentando desde el Ayto. es desplazar el centro?
Ahora entiendo el por qué tenemos el actual centro tan abandonado,porque todos los servicios que nombras estaban en el centro y los han ido desplazando, y no tengo nada en contra de que esten ahí, pero arreglar un bario a base de destrozar otro me parece algo increible.Espero que el concierto de la festa major que haceis hasta las 7 de la madrugada tambien lo desplaceis hacia ese nuevo centro.

Mireia ha dit...

No crec que l'Ajuntament hagi de comprar més edificis per encabir-hi serveis i entitats. D'edificis n'hi ha, però pel què sigui o no estan en funcionament perquè no estan en condicions o bé perquè no interessa. Per tant, des del meu punt de vista no cal que l'Ajuntament el compri però si que podria intentar "d'animar" al propietari a que s'hi faci alguna cosa, ni que siguin oficines. És ben bé un espai perdut.

Anònim ha dit...

Mireia, el meu comentari no volia dir que l'Ajuntament hi havia de fer alguna cosa oblgatòrament, eh?. Aquesta és una de les 2 opcions q plantejava (no se me n'acuden més.... però potser hi són!). O bé s'ho pot quedar l'ajuntament, o bé el propietari hi pot posar alguna cosa (interessant o no aquí serà difícil d'incidir-hi... al final la inversió privada té tot el dret de món de posar una cosa amb cara i ulls o, per contra, alguna cosa que haguéssim prefrerit que estigués tancat.....).
Jo m'aventuro a dir que estaria molt bé aquest espai per la ciutat, per un equipament. Però, és clar, només és la meva opinió,eh??
Tant de bo que el propietari s'animés i instal.lés alguna activitat atractiva.... Ja veurem què s'hi pot fer!
Pel comentari de l'anònim (tot i q no m'agrada contestar a qui no sé com es diu.....): doncs si de la meva explicació has tret la conclusió q es vol tralladar el centre cap allà, és q m'he explicat fatal! De fet, hauria estat més exacte posar "en UN nou centre", i no "el nou centre". No m'he expressat bé.
El centre és i serà el centre. Ara bé, el barri de la Josa està començant a ser un nou centre. Però q no substitueix, per molts motius, el centre històric de la ciutat.

Arés

Anònim ha dit...

Arés et donen molta canya. que no saben el el partir més votat és el PSC i que l'alcadessa és Carme Garcia.

Si tan poc els agrada el que hi ha fins ara a la ciutat una part es cosa de l'alcaldessa i del PSC.

I no veig que la Carme respongui a cap post...