dimecres, 7 d’abril del 2010

Cada enquesta, un resultat: ACR guanyaria les properes eleccions segons els lectors de La Petjada

ACR i ERC guanyen l'enquesta de La petjada sobre intenció de vot. A la del Diari de Rubí guanya el PSC mentre que CiU i PP pugen esglaons
Les enquestes, són això, enquestes. Fa un mes, el setmanari Diari de Rubí publicava una interessant enquesta sobre intenció de vot en les properes eleccions municipals a Rubí. Durant els darrers dies, els lectors de La petjada de Rubí també han pogut respondre a la pregunta "A dia d'avui a qui votaries a les eleccions municipals?". Els resultats d'ambdues enquestes són molt diferents, tot i que també cal tenir en compte que la metodologia, el nombre de votants i l'accés a l'enquesta fan que els resultats siguin incomparables. En el nostre cas, els resultats no poden ser extrapol·lables a la realitat però si que poden servir per veure que pensa un perfil concret de la societat local. A continuació, s'exposen els resultats d'ambdues enquestes.Diari de Rubí 500 vots. Guanya PSC, pugen CIU i PP, forta baixada d'ICV-EUiA i alta abstenció
L'enquesta d'aquest diari està feta a partir dels resultats de 500 trucades telefòniques realitzades entre els mesos de gener i febrer d'aquest 2010. La mostra, triada a l'atzar, ha repartit aquest mig miler de persones entre els diferents districtes de la ciutat seguint criteris sociodemogràfics. En aquest cas, les persones consultades no han opinat voluntàriament sinó que han estat escollides de forma aleatòria.

Resultats: El PSC s'allunyaria de la majoria absoluta però continuaria guanyant amb comoditat a la nostra ciutat. Una de les sorpreses d'aquesta enquesta són els resultats del PP, que doblaria el nombre de regidors que té actualment gràcies a la seva pujada en vots i aconseguiria ser la segona força de la ciutat, deixant a ICV-EUiA com a cinquena força política, perdent 3 regidors i deixant molt llunyans els resultats que van permetre que Rubí fos ecosocialista des de 1979 fins al 2003. CiU aconseguiria dos nous regidors, aconseguint l'espai polític que van perdre amb el canvi de mil·leni. D'altra banda, ERC mantindria la seva quarta posició i els dos regidors que té actualment i que li han permès governar amb el PSC. Alternativa Ciutadana perdria pes al Ple, amb la pèrdua d'un regidor, però empataria amb ICV-EUiA. Finalment, les dades d'abstenció continuarien sent molt altes a la nostra ciutat (43,8%), repetint una tònica que és massa habitual a Rubí i que converteix el nostre municipi en un dels més abstencionistes de Catalunya. Un 18% es mostren dels enquestats es van mostrar indecisos.

La petjada de Rubí 129 vots. Guanya ACR, ERC segona força política, el PSC sense força i una alta participació
Per començar, com a creador d'aquest bloc he d'admetre que els resultats d'aquesta enquesta estan molt esbiaixats de la realitat. A més, la mostra (129 vots) és alta per ser un bloc local però és molt baixa com per poder fer extrapol·lacions de resultats electorals. Tot i això, sí que permet veure quina és la intenció de vot entre una part de la població, la consumidora de mitjans online que busquen informació local i un espai de debat i reflexió, on cadascú pot expressar les seves idees. Això explica també perquè l'abstenció és en aquest cas tan baixa, molt llunyana de la realitat de Rubí, ja que són persones més conscienciades.

D'altra banda, cal destacar que teòricament aquests 129 vots són de persones diferents, tot i que tampoc es pot garantir plenament. En teoria, el servei d'enquestes de Blogger impedeix a l'usuari tornar a votar una enquesta des del mateix ordinador, però sempre pot existir la picaresca d'entrar des de diversos ordinadors, entre d'altres. A més, en aquest cas poden haver votat persones menors de 18 anys o que no visquin a la ciutat, i que no ho podrien fer a la realitat.

Resultats: El partit local Alternativa Ciutadana seria el clar guanyador d'aquestes eleccions, amb un 54% dels vots. En segona posició es trobaria Esquerra (20%), que augmentaria la seva posició al Ple municipal. CiU mantindria la seva tercera plaça, amb un 6% dels vots (els mateixos que Diari de Rubí). ICV-EUiA baixaria (4%) fins a la quarta posició, tot i que amb una pèrdua de vots menys traumàtica, mentre que el PSC seria el gran perdedor d'aquestes eleccions, amb un 3% dels vots. El PP obtindria el suport de l'1% dels votants. D'altra banda, en aquesta enquesta sí que s'han tingut en compte dos nous partits polítics: Reagrupament i Plataforma per Catalunya. El primer obtindria un petitíssim suport i PxC no aconseguiria suport popular. Un 1% dels votants no tenen clar a qui votarien i l'abstenció seria del 2%. Un 4% votaria en blanc
.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

para mi tiene la misma validez una encuesta q la otra: MUCHO y NINGUNA. La gente miente en las encuestas y la del Diari no se cumplirá, ¡el PP al igual sube tanto! y ACR ni en su mejor sueño ganaría!

Anònim ha dit...

No estaria malament que l'enquesta de la petjada fos més real que la del diari. Rubí el que necessita és un canvi radical de partit polític. Jo aquest any i per primera vegada donarè el meu vot a CiU. Crec que a les ciutats on governen tenen bones respostes i condicions!

Unknown ha dit...

Bones,

una ciutat la governen persones (regidors) i no unes sigles. Vull dir que alhora de votar a unes municipals cal votar a la llista que creguis que té gent més preparada per GESTIONAR bé una ciutat.
És absurd votar a un partit perquè a altres ciutats ho fa millor (o perquè és el que voto a nivell autonòmic o estatal). És absurd perquè cada municipi té regidors completament diferents, cadascú amb les seves capacitats.
Desenganyem-nos, les ideologies a nivell municipal poc tenen a dir. El partit que millor ho pot fer és aquell que tingui a la seva llista gent amb millor capacitat de gestionar els pocs recursos de que disposa un municipi, i tingui molt clar quin model de ciutat vol.

I pel que fa a les enquestes ambdues són vàlides, però insuficients per fer CAP mena d'inferència sobre el total de la població.

ufa ha dit...

es podria concloure que l'electorat socialista de Rubí té un alt grau d'analfabetisme digital?

Anònim ha dit...

Aquestes enquestes són son de la llarga. No tenen cap valor científic i s'han fet a l'atzar més ingenu. Només cal veure que una dóna guanyadora a ACR (???) i l'altra dóna 6 regidors al PP (??). No perdeu el temps amb això, que encara queda molt per les eleccions. I no em val el tòpic de que les enquestes manifesten tendències. Quines tendències? Les de la gent que llegeix els blogs? I què?

Liante ha dit...

Jo crec que es podria concloure que l'electorat socialista de Rubí té un alt grau d'anal-fabetisme en general.

Anal-fabetisme: Hom diu d'aquell que té una fava dins de l'anus.

Anònim ha dit...

El comentari de Liante és impresentable.

Marc ha dit...

Pues yo etoy bastante de acuerda con Liante, la palabra socialista pierde todo su significado con ese partido político.

Dar el voto es libre, evidantmente pero dárslo a los fachas de ciu tiene narices..

Yo me conformo con que los peperos saquen menos regidores y los nazis (pxc) no saquen ni un solo voto y además que les de un colapso en el cerebro a consecuencias de ello.

Anònim ha dit...

pues yo,he llegado a un punto de desilusion que me conformo con que gane un partido que haga algo por el pueblo y me da igual del color que sean, pero que dejen de llenarse los bolsillos y piensen en las personas de una vez.

Anònim ha dit...

lo que esta claro es que la encuesta del diari no es muy de fiar, solo hay que mirar que en opcion de zonas verdes en el centro el ayto. sacaba un notable,
QUÉ ZONAS VERDES?

Escardívol = Parc Central de Rubí ha dit...

Jo el que tinc clar és que l'actual equip de govern no és capaç de GESTIONAR correctament res en aquesta ciutat:

* Illa de vianants (des de fer un carrer de cotxes tallat algunes hores al trànsit perquè els vianants hi puguin passar fins a que les pilones espatllades d'accés a la zona de vianants faci setmanes que estan espatllades i no hi ha ningú (policia local) que en limiti l'accés)
* Un equip de govern que no ha estat capaç de crear un equipament per les entitats + joves del municipi i que les poques iniciative ciutadanes per donar resposta a aquest dèficit els pressionin perquè tanquin (Fabri-k)
* Un equip que s'omple de boca de grans equipaments (Hospital, Ciutat de la Justícia, nova centralitat a l'estació d'FGC, Escola Oficial d'Idiomes...) i encara no em vist ni una pedra tot i que ja fa 2 o 3 anys que se'n parla...

* Algunes de les obres a Rubí semblen la Sagrada Família: mercat (quan van començar les obres?), poliesportiu del parc de la Pau...

* Un equip de govern que pensa que les sales d'estudi de la nova biblioteca són el lloc ideal per encabir-hi la regidoria de cultura. Als estudiants que els fotin ben fotuts, total l'índex d'absentisme i de fracàs escolar del municipi és dels més alts del Vallès...
* Un equip de govern que no és capaç de donar resposta a les demandes d'un grup de veïns que sol·licita UNA PLACA per la plaça on viuen és un equip que no sap gestionar.
* Una alcaldessa que sent un desig irrefrenable de sortir a totes les fotos, entrevistes i actes protocolaris però és incapaç d'empatitzar, ni que sigui una mica, amb els problemes de veïns, entitats, associacions o empreses del municipi.

* Un equip que després de no sé quants anys encara no ha aprovat el POUM´i s'escuda en aquest fet per no tirar endavant cap actuació en el municipi...

Són tantes les coses en les quals la gestió de l'equip de govern és tant deficitària que de ben segur m'he oblidat d'altres però els lectors del blog segur que poden anar complementant.

Jo sí que tinc segur a qui NO votaré: l'actual equip de govern

De ben segur hi ha molts més exemples

Anònim ha dit...

Nadie ha pensado que la encuesta puede estar manipulada. ejemplo.
soy de ACR y leo lo de la encuesta en la petjada, me pongo en contacto con mis compañeros y estos a la vez con otros y van votando.
Lo de llamar aleatoriamente por telefono es menos manipulable.
conclusión: ACR no ganará las próximas elecciones.

Anònim ha dit...

Nadie ha pensado que la encuesta puede estar manipulada. ejemplo.
soy de ACR y leo lo de la encuesta en la petjada, me pongo en contacto con mis compañeros y estos a la vez con otros y van votando.
Lo de llamar aleatoriamente por telefono es menos manipulable.
conclusión: ACR no ganará las próximas elecciones.

Unknown ha dit...

"Nadie ha pensado que la encuesta puede estar manipulada"

No creo que nadie haya manipulado nada, simplemente que hay 70 lectores habituales de La Petjada que son simpatizantes de ACR.

Con la conclusión, estamos de acuerdo ;-)

Anònim ha dit...

"Lo de llamar aleatoriamente por telefono es menos manipulable"


Según a qué horas llamas siempres encuentras el mismo perfil de ciudadano/a (por las mañanas: jubilados y amas de casa). La gente que trabaja la encuentras a partir de las 20h...

Por cierto, ¿alguien conoce a algun conocido (vecino, compañero de trabajo, familiar) a quien le hayan hecho la encuesta telefónica de DdR?

Aburrido de equipo de gobierno ha dit...

A Escardívol = Parc Central de Rubí, tienes razón con lo que dices.

Un ejemplo con el tema de las prioridades pera la gente de este Ayuntamiento: lo de la Policia Local en esta ciudad es de escándalo. Tenemos una unidad canina que és básica para la seguridad de la ciudad debido al gran número de bombas y grupos terroristas que han detectado y la gran cantidad de alijos de droga que han desarticulado.

¿Por qué no tener policias multando a los adolescentes que circulan con el tubo de escape completamente trucado e incumpliendo las mínimas normas de circulación?

¿Por qué no poner policias en las horas de entrada y salida de las escuelas para agilizar el tráfico, que los coches respeten las estrechas aceras y no aparquen encima?

¿Por qué no poner un policia en el acceso a la illa de vianants mientras no ARREGLAN las 3 PILONAS que llevan ESTROPEADAS varias SEMANAS?

¿Por qué no he visto ni un control de velocidad en La Llana (carreras y apuestas ilegales los fines de semana) o en el Paseo de la Riera o en l'Avda. de l'Estatut regulando el tráfico en Plaça Agricultura?


Señores del ayuntamiento, si no llegan dejen paso a otros que sepan gestionar mejor que ustedes...

Un saludo